آشنایی با معامله به روش Price Action
یکی از روش های تحلیلی موجود در بازارهای مالی، روش پرایس اکشن Price action است که علی رغم اینکه در همان سال های نخستین، چندان مورد توجه معامله گران قرار نگرفت، اما امروزه به عنوان یکی از روش های موفق در زمینه معامله و سرمایه گذاری در بورس، شناخته می شود. از این رو، اغلب تریدرها به دنبال یادگیری این روش برای معامله های خود هستند به طوری که پرایس اکشن اکنون در جهان، یکی از شناخته شده ترین و مطمئن ترین شیوه های معاملاتی به شمار می رود.
البته با این توضیحات نباید انتظار و توقع شما از سوددهی حاصل از این روش، به شکلی غیرمنطقی و بیش از اندازه باشد. در واقع اگر بدون آگاهی، معاملات خود را براساس پرایس اکشن، طرح ریزی کنید، ممکن است سود چندانی از معاملات خود، دریافت نکنید. به طور کلی، پرایس اکشن را می توان یکی از روش های بسیار ساده در معاملات مختلف دانست که با فراگیری آن، می توان، سرمایه گذاری های موفق و فوق العاده ای را تجربه کرد.
بیشتر بخوانید: چنگال اندرو چیست؟
پرایس اکشن چیست؟
پرایس اکشن Price action یک نوع روش ترید است که معامله گر با تمرکز بر روی تحلیل قیمت ها، می تواند به بهترین نتایج دست پیدا کند. در این صورت معمله گر می داند که بهترین زمان برای وارد یا خارج شدن از یک معامله چه زمانی است. برخلاف دیگر روش ها که استفاده از اندیکاتور، نقش مهمی در معاملات ایفا می کند، در این روش، معامله گرها هیچ استفاده از اندیکاتورها ندارند.
در واقع اغلب افرادی که از پرایس اکشن برای معاملات خود بهره می برند، بیشتر بر نمودارهای نشان دهنده قیمت ارز یا سهام، تمرکز می کنند و موضوع مهم برای تریدرها، تحلیل قیمت های زنده و واقعی هستند. از روش پرایس اکشن در همه بازار های مالی مانند، بازار سهام، فارکس، آتی، بازار طلا، نفت و … استفاده می شود. و با توجه به تحلیل حرکات قیمت، می توان بهترین موقعیت برای ورود به برخی معاملات و کسب سودهای مناسب، را تشخیص داد.
اساس معامله به روش پرایس اکشن
همانطور که اشاره شد در روش پرایس اکشن، تحلیل ها بر اساس حرکات قیمت صورت می گیرد و اغلب معامله گرها، بازارهایی نظیر فارکس را توسط همین روش تحلیل می کنند. معمولا افرادی که به طور حرفه ای، به انجام معاملات در بازارهای مختلف می پردازند، ترجیح می دهند به جای تحلیل های اندیکاتورها، از پرایس اکشن، برای بررسی بازارهای معامله خود، استفاده کنند.
چراکه در اغلب مواقع، تحلیل های اندیکاتورها عقب تر می باشد. در واقع دلیل چنین حالتی برای تحلیل های اندیکاتورها، استفاده از یک فرمول ثابت تعریف شده، برای تحلیل گذشته بازار است به پیش بینی قیمت ها می پردازند. البته ناگفته نماند که از این روش تحلیل توسط اندیکاتورها نیز می توان سودهای قابل قبولی کسب کرد. اما عقیده بیشتر تریدرهای حرفه ای بر این است که بازارهای مالی، می بایست به جای پیش بینی، تحلیل شوند.
چرا گذشته بازار برای تریدرها اهمیت دارد؟
اما سئوال مهم اینجاست که چرا با وجود اهمیت قیمت ها و نوسانات کنونی در بازارهای مالی، معامله گرها در پرایس اکشن، با اطلاعات گذشته اقدام به انجام معامله می کنند؟ در واقع تحلیل اطلاعات گذشته در برخی روش های معامله گری، به تریدرها برای تشخیص احتمالات بعدی بازار، کمک زیادی می کند.
این در حالی است که، انجام معاملات با استفاده از اندیکاتورها، برپایه حدس و پیش بینی حرکات بازار است. در روش پرایس اکشن، با تحلیل اطلاعات گذشته قیمت ها، تلاش می شود، تا بهترین شرایط معامله برای معامله گرها، فراهم شود. از جمله مهم ترین ابزارهای تحلیل روش پرایس اکشن می توان به حمایت، مقاومت، سویینگ، الگوهای قیمتی، خطوط روند و… اشاره کرد.
بیشتر بخوانید : تله خرسی چیست؟
پرایش اکشن چه مزایایی دارد؟
- در پرایس اکشن، به هیچ کدام از ابزارهای خارج از پلتفرم متاتریدر نیاز نیست.
- اصلی ترین ابزار برای تحلیل حرکات قیمت، نمودار قیمت و خطوط روند هستند.
- قابلیت استفاده در همه بازارهای مالی را دارد.
- در این روش، تحلیل قیمت ها بسیار سریع و بدون تاخیر است.
- برای تحلیل بازارهای مالی، امکان استفاده از همه پلتفرم ها وجود دارد.
- در نهایت اینکه، روش پرایس اکشن با افزایش تسلط شما بر نمودارها و درک بالاتر از بازار، کمک می کند که معامله گر بهتری باشید.