یکی از روش های تحلیلی موجود در بازارهای مالی، روش پرایس اکشن  Price action است که علی رغم اینکه در همان سال های نخستین، چندان مورد توجه معامله گران قرار نگرفت، اما امروزه به عنوان یکی از روش های موفق در زمینه معامله و سرمایه گذاری در بورس، شناخته می شود. از این رو، اغلب تریدرها به دنبال یادگیری این روش برای معامله های خود هستند به طوری که پرایس اکشن اکنون در جهان، یکی از شناخته شده ترین و مطمئن ترین شیوه های معاملاتی به شمار می رود.

معاملات پرایس اکشن به دلیل رویکرد مستقیم آن برای تحلیل رفتار بازار در بین معامله گران محبوب است. این نیاز به درک خوبی از پویایی بازار، صبر و انضباط دارد، زیرا اغلب شامل تفسیر ذهنی تری از داده های بازار در مقایسه با روش های صرفا کمی است.

پرایس اکشن

پرایس اکشن چیست؟

پرایس اکشن  Price action یک نوع روش ترید است که معامله گر با تمرکز بر روی تحلیل قیمت ها، می تواند به بهترین نتایج دست پیدا کند. در این صورت معمله گر می داند که بهترین زمان برای وارد یا خارج شدن از یک معامله چه زمانی است. برخلاف دیگر روش ها که استفاده از اندیکاتور، نقش مهمی در معاملات ایفا می کند، در این روش، معامله گرها هیچ استفاده از اندیکاتورها ندارند.

در واقع اغلب افرادی که از پرایس اکشن برای معاملات خود بهره می برند، بیشتر بر نمودارهای نشان دهنده قیمت ارز یا سهام، تمرکز می کنند و موضوع مهم برای تریدرها، تحلیل قیمت های زنده و واقعی هستند. از روش پرایس اکشن در همه بازار های مالی مانند، بازار سهام، فارکس، آتی، بازار طلا، نفت و …  استفاده می شود. و با توجه به تحلیل حرکات قیمت، می توان بهترین موقعیت برای ورود به برخی معاملات و کسب سودهای مناسب، را تشخیص داد.

پرایس اکشن

“پرایس اکشن” به حرکت قیمت اوراق بهادار در طول زمان اشاره دارد. این یک تکنیک معاملاتی است که بر تجزیه و تحلیل قیمت های تاریخی یک دارایی برای اتخاذ تصمیمات تجاری آگاهانه تمرکز دارد. در اینجا به جنبه های کلیدی پرایس اکشن اشاره می‌کنیم:

  • داده های قیمت تاریخی: اقدام قیمت شامل مطالعه حرکات تاریخی قیمت یک اوراق بهادار بدون تکیه بر شاخص های فنی است. معامله گران از نمودارها برای مشاهده چگونگی حرکت قیمت ها در گذشته استفاده می کنند که می تواند شامل الگوها، روندها و سطوح حمایت و مقاومت باشد.

 

  • الگوهای نمودار: معامله‌گرانی که از استراتژی‌های بر اساس قیمت استفاده می‌کنند اغلب به دنبال الگوهای قابل تشخیص در نمودار هستند، مانند سر و شانه‌ها، مثلث‌ها، پرچم‌ها و دیگر شکل‌ها. این الگوها برای پیش بینی تغییرات احتمالی قیمت در آینده استفاده می شود.

 

  • الگوهای کندل استیک: یکی از اجزای حیاتی عمل قیمت، تجزیه و تحلیل الگوهای کندل استیک است که می تواند بینشی در مورد احساسات بازار و معکوس های احتمالی یا ادامه روندها ارائه دهد.

 

  • روندها: معامله گران قیمت بر روی شناسایی روندها در بازار تمرکز می کنند. آن ها به دنبال دنباله هایی از اوج های بالاتر و پایین تر (در یک روند صعودی) یا اوج های پایین تر و پایین تر (در یک روند نزولی) هستند تا جهت حرکت بازار را تعیین کنند.
بخوانید  انواع الگوهای دو کندلی کدامند؟

 

  • حمایت و مقاومت: شناسایی سطوح کلیدی که در آن قیمت ها به طور تاریخی برای شکستن (مقاومت) با مشکل مواجه بوده اند یا جایی که قیمت ها حمایت پیدا کرده اند (سطوح حمایت) جنبه مهم دیگری است. معامله گران از این سطوح برای تصمیم گیری در مورد نقاط ورود و خروج استفاده می کنند.

 

  • سادگی و انعطاف پذیری: معاملات پرایس اکشن به دلیل سادگی ارزش گذاری می شود، زیرا بر شاخص های پیچیده متکی نیست. این یک رویکرد انعطاف پذیر است که می تواند در بازارها و بازه های زمانی مختلف اعمال شود.

 

  • روانشناسی بازار: پرایس اکشن اغلب به عنوان بازتاب مستقیم روانشناسی و احساسات بازار تعبیر می شود و نشان می دهد که معامله گران و سرمایه گذاران چگونه به شرایط بازار واکنش نشان می دهند.

نکته ی حائز اهمیت این است که ، همانطور که پرایس اکشن می‌تواند سرنخ‌هایی در مورد حرکات احتمالی آینده ارائه دهد، نتایج آتی را تضمین نمی‌کند. شرایط بازار می تواند به سرعت تغییر کند و عملکرد گذشته همیشه نشان دهنده نتایج آینده نیست.

پیاده سازی استراتژی پرایس اکشن

نمونه ای از پرایس اکشن را می توان از طریق تجزیه و تحلیل نمودار یک سهام فرضی نشان داد. بیایید سناریویی را در نظر بگیریم که در آن یک معامله گر از پرایس اکشن برای تصمیم گیری معاملاتی استفاده می کند:

سناریو: معامله یک سهام بر اساس پرایس اکشن

بررسی اجمالی سهام:

سهام: XYZ Corporation

بازه زمانی: نمودار روزانه

مشاهدات:

  • شناسایی روند صعودی: طی دو ماه گذشته، سهام XYZ Corporation در یک روند صعودی واضح قرار داشته است و به طور مداوم به اوج و پایین‌تر بالاتر می‌رود.

 

  • شکل‌گیری الگوی پرچم صعودی: اخیراً سهام دوره کوتاهی از تثبیت را پشت سر گذاشته است که به نظر می‌رسد الگوی «پرچم صعودی» را تشکیل می‌دهد. این الگو با یک حرکت قوی رو به بالا (میله پرچم) و به دنبال آن یک تثبیت شیب دار رو به پایین (پرچم) مشخص می شود.

 

  • سطح پشتیبانی کلیدی: در طول این ادغام، قیمت بارها آزمایش شده است اما به زیر سطح حمایت کلیدی 50 دلار نزول نکرده است.

استراتژی معامله:

  • نقطه ورود: معامله‌گر تصمیم می‌گیرد در صورت شکسته شدن قیمت از خط روند بالای الگوی پرچم، یک موقعیت خرید (خرید) وارد کند، که نشان‌دهنده ادامه روند صعودی است. فرض کنید این شکست در قیمت 55 دلار رخ می دهد.

 

  • Stop-Loss Order: برای مدیریت ریسک، معامله گر یک دستور توقف ضرر را درست زیر سطح پشتیبانی در 49 دلار تعیین می کند.

 

  • هدف سود: بر اساس ارتفاع میله پرچم، معامله‌گر هدف سود خود را 65 دلار تعیین می‌کند و پیش‌بینی می‌کند که یک حرکت صعودی مشابه پس از شکست.

پرایس اکشن

نتیجه:

طی چند هفته آینده، سهام از الگوی پرچم خارج شده و به روند صعودی خود ادامه می دهد و در نهایت به هدف سود 65 دلار می رسد. معامله گر موقعیت خود را برای کسب سود می فروشد.

این مثال نشان می‌دهد که چگونه یک معامله‌گر می‌تواند بصورت کاربردی از پرایس اکشن استفاده کند :

بخوانید  صندوق های قابل معامله (ETF) چیست؟ بررسی انواع ETF

با مشاهده الگوهای نمودار، خطوط روند، و سطوح حمایت/مقاومت، بدون تکیه بر شاخص‌های فنی اضافی، برای تصمیم‌گیری معاملاتی.

توجه به این نکته مهم است که اگرچه پرایس اکشن می تواند ابزار قدرتمندی باشد، اما برای تفسیر صحیح به تجربه نیاز دارد و هیچ تضمینی در نتایج معاملات وجود ندارد.

 

پرایس اکشن در واقع یک استراتژی معاملاتی است. این روشی است برای تصمیم گیری خرید و فروش در بازارهای مالی بر اساس حرکات قیمت دارایی، به جای تکیه بر شاخص های خارجی یا تحلیل بنیادی.

 

اساس معامله به روش پرایس اکشن

همانطور که اشاره شد در روش پرایس اکشن، تحلیل ها بر اساس حرکات قیمت صورت می گیرد و اغلب معامله گرها، بازارهایی نظیر فارکس را توسط همین روش تحلیل می کنند. معمولا افرادی که به طور حرفه ای، به انجام معاملات در بازارهای مختلف می پردازند، ترجیح می دهند به جای تحلیل های اندیکاتورها، از پرایس اکشن، برای بررسی بازارهای معامله خود، استفاده کنند.

چراکه در اغلب مواقع، تحلیل های اندیکاتورها عقب تر می باشد. در واقع دلیل چنین حالتی برای تحلیل های اندیکاتورها، استفاده از یک فرمول ثابت تعریف شده، برای تحلیل گذشته بازار است به پیش بینی قیمت ها می پردازند. البته ناگفته نماند که از این روش تحلیل توسط اندیکاتورها نیز می توان سودهای قابل قبولی کسب کرد. اما عقیده بیشتر تریدرهای حرفه ای بر این است که بازارهای مالی، می بایست به جای پیش بینی، تحلیل شوند.

فراگیری پرایس اکشن را از کجا شروع کنیم ؟

مطالعه پرایس اکشن مستلزم بررسی دقیق حرکات تاریخی قیمت اوراق بهادار، بدون اتکای شدید به شاخص‌های فنی است. این رویکرد بر درک احساسات بازار و اتخاذ تصمیمات تجاری بر اساس الگوها و روندهایی که مستقیماً در حرکات قیمت مشاهده می شود، تمرکز دارد. در اینجا گام‌های کلیدی برای مطالعه و یادگیری مؤثر پرایس اکشن را شرح می‌دهیم:

 

1.اصول خواندن نمودار را بدانید:

خواندن انواع مختلف نمودارها (مانند نمودارهای خطی، نمودارهای میله ای و نمودارهای شمعی) را با تمرکز بر نمودارهای شمعی یاد بگیرید زیرا اطلاعات دقیق تری در مورد حرکات قیمت ارائه می دهند.

2.با الگوهای کندل استیک آشنا شوید:

الگوهای رایج کندل استیک مانند دوجی، چکش، الگوهای غرق‌کننده و غیره را مطالعه کنید. این الگوها می‌توانند معکوس‌های بالقوه بازار یا ادامه روندها را نشان دهند.

3.سطوح حمایت و مقاومت را شناسایی کنید:

به دنبال سطوحی باشید که قیمت از لحاظ تاریخی دارای حمایت (نه پایین تر) یا مقاومت (بالا شکسته نشده) بوده است. این سطوح می توانند نشان دهند که قیمت احتمالاً در کجا متوقف می شود یا معکوس می شود.

4.الگوهای نمودار را بشناسید:

یاد بگیرید که الگوهای نمودار کلیدی مانند مثلث ها (صعودی، نزولی، متقارن)، سر و شانه ها، پرچم ها و پرچم ها را تشخیص دهید. این الگوها می‌توانند سرنخ‌هایی در مورد جهت بالقوه حرکت‌های قیمت در آینده ارائه دهند.

5.روندها و خطوط روند را رعایت کنید:

جهت بازار (به سمت بالا، پایین یا پهلو) را مشخص کنید. برای درک قدرت و جهت روند، خطوط روند را با اتصال بالا یا پایین در نمودار قیمت ترسیم کنید.

بخوانید  ارز های دارای ریسک و بدون ریسک + تحلیل اقتصادی سال 2023

6.حجم مطالعه قیمت:

در حالی که اقدام قیمت در درجه اول بر قیمت متمرکز است، مشاهده حجم معاملات می تواند بینش بیشتری ارائه دهد. حجم بالا در طول یک حرکت قیمت اغلب قدرت آن حرکت را تقویت می کند.

7.تمرین در بازه های زمانی مختلف:

عملکرد قیمت را در بازه های زمانی مختلف (مانند روزانه، هفتگی، ماهانه) تجزیه و تحلیل کنید تا چشم انداز وسیع تری از بازار به دست آورید. این همچنین می تواند به شناسایی روندهای بلندمدت و نوسانات کوتاه مدت کمک کند.

8.یک استراتژی معاملاتی داشته باشید:

مشاهدات، تنظیمات تجاری و نتایج خود را ثبت کنید. این تمرین به بهبود مهارت های تجزیه و تحلیل اکشن قیمت و ایجاد استراتژی مناسب برای شما کمک می کند. بهره گیری از یک تقویم اقتصادی می تواند بسیار کمک کننده باشد.

9.از Back Testing استفاده کنید:

استراتژی‌های اقدام قیمتی خود را با استفاده از داده‌های تاریخی پشت سر هم آزمایش کنید تا ببینید که چگونه عمل می‌کردند. این به درک اثربخشی استراتژی شما در شرایط مختلف بازار کمک می کند.

10.با بازار اخبار به روز باشید:

در جریان اخبار بازار و رویدادهای اقتصادی باشید زیرا می توانند باعث تغییرات قابل توجه قیمت شوند. اقدام قیمت در خلاء اتفاق نمی افتد و رویدادهای خارجی می توانند تأثیر قابل توجهی داشته باشند.

11.یادگیری مستمر و سازگاری:

بازار پویا است و یادگیری مداوم بسیار مهم است. با تغییر شرایط بازار نسبت به تطبیق استراتژی های خود باز باشید.

12.از معامله گران با تجربه یاد بگیرید:

یادگیری از معامله‌گران با تجربه، از طریق کتاب‌ها، دوره‌ها یا برنامه‌های مربیگری را در نظر بگیرید. آنها می توانند بینش ها و میانبرهای ارزشمندی را برای تجزیه و تحلیل اثربخش قیمت ارائه دهند.

چرا گذشته بازار برای تریدرها اهمیت دارد؟

اما سئوال مهم اینجاست که چرا با وجود اهمیت قیمت ها و نوسانات کنونی در بازارهای مالی، معامله گرها در پرایس اکشن، با اطلاعات گذشته اقدام به انجام معامله می کنند؟ در واقع تحلیل اطلاعات گذشته در برخی روش های معامله گری، به تریدرها برای تشخیص احتمالات بعدی بازار، کمک زیادی می کند.

این در حالی است که، انجام معاملات با استفاده از اندیکاتورها، برپایه حدس و پیش بینی حرکات بازار است. در روش پرایس اکشن، با تحلیل اطلاعات گذشته قیمت ها، تلاش می شود، تا بهترین شرایط معامله برای معامله گرها، فراهم شود. از جمله مهم ترین ابزار‌های تحلیل روش پرایس اکشن می توان به حمایت، مقاومت، سویینگ، الگوهای قیمتی، خطوط روند و… اشاره کرد.

پرایس اکشن

بیشتر بخوانید : تله خرسی چیست؟

پرایش اکشن چه مزایایی دارد؟

  • در پرایس اکشن، به هیچ کدام از ابزارهای خارج از پلتفرم متاتریدر نیاز نیست.
  • اصلی ترین ابزار برای تحلیل حرکات قیمت، نمودار قیمت و خطوط روند هستند.
  • قابلیت استفاده در همه بازارهای مالی را دارد.
  • در این روش، تحلیل قیمت ها بسیار سریع و بدون تاخیر است.
  • برای تحلیل بازارهای مالی، امکان استفاده از همه پلتفرم ها وجود دارد.
  • در نهایت اینکه، روش پرایس اکشن با افزایش تسلط شما بر نمودارها و درک بالاتر از بازار، کمک می کند که معامله گر بهتری باشید.

 

Leave a Reply