تحلیل نفت

قیمت نفت خام زیر میانگین متحرک ۲۰۰ در تایم فریم ۴ساعته خود قرار دارد. اما همچنان امیدها برای افزایش این کالا زیاد است چرا که به تازگی وارد نقطه تقاضای خود در ناحیه ۱۰۱ تا ۱۰۳ دلار وارد شده و سفارشات خرید جدیدی را پر کرده است.

گرچه به نظر می‌رسد که این کالا در حال تضعیف است و با توجه به داده های فاندامنتال مبنی بر افزایش احتمال عرضه نفت منطقه عربستان احتمال قطع ترند لاین صعودی نفت وجود دارد. سپس مجدد وارد ناحیه مهم ۹۵ و ۹۷ می‌شود و با یک پولبک می‌تواند روند را به سمت نزول بیشتر ادامه دهد.

تحلیل نفت

قیمت نفت خام در حال حاضر زیر ترند لاین نزولی خود از زمان ۱۴ ژوئن ۲۰۲۲ است و کمی استراحت کرده.

در حال حاضر این قیمت بالای ناحیه ۰.۷فیبوناچی و به سمت ۰.۶ حرکت می‌کند.

در صورت قطع این ترند لاین، مجدد قیمت نفت به سمت ترندلاین صعودی ‌ای که از ۲۲ژوئن تشکیل داده حرکت می‌کند.

در صورت شکست این ترند لاین صعودی، قیمت نفت به سمت منطقه مهم تقاضا در ۹۷.۱۳ حرکت خواهد کرد تا کمی سفارشات مهم خرید را پر کند.

تحلیل قیمت نفت

در H4، با حرکت قیمت به زیر ابر ایچیموکو، ما یک سوگیری نزولی داریم که قیمت از اولین مقاومت ما که در آن مقاومت عقب‌نشینی افقی به حمایت اول ما در راستای حمایت کم نوسان افقی است، افزایش می‌یابد. از طرف دیگر، قیمت ممکن است به سمت مقاومت دوم حرکت کند که در آن مقاومت عقب‌نشینی افقی باشد. توجه داشته باشید که برای تایید ادامه نزولی منتظر شکست اولین مقاومت هستیم.

حوزه های مورد توجه:

تایم فریم H4، مقاومت اول 102.93
بازه زمانی H4، پشتیبانی اول از 99.00

تحلیل نفت

نفت خام به عنوان یکی از بزرگترین منابع انرژی در جهان و کالایی است که به طور گسترده تجارت می شود.

در این مقاله به منشا و تاریخچه نفت خام، عوامل کلیدی موثر بر قیمت آن و دلایل اصلی معامله این دارایی می پردازیم.

نکات اصلی مقاله

  • نفت خام چیست و چه کاربردی دارد؟
  • بازیگران اصلی بازار نفت خام
  • عوامل موثر بر قیمت نفت

نفت خام چیست و چه کاربردی دارد؟

نفت خام ، یک سوخت فسیلی طبیعی است که در حال حاضر منبع اولیه انرژی در جهان است.

این ماده از مواد آلی باستانی در طول قرن های متوالی ساخته شده است و می تواند به سوخت های جزئی مانند بنزین، گازوئیل و روان کننده ها تقطیر شود که هر کدام کاربردهای صنعتی زیادی دارند.

این کالا معمولاً از مخازن زیرزمینی از طریق حفاری استخراج می‌شود.

کشورهایی که بیشترین حجم نفت خام را تا سال ۲۰۱۹ تولید کرده اند، آمریکا، روسیه و عربستان سعودی هستند.


ترکیبات نفت خام بسته به منبع متفاوت است، اما دو نوع مهم آن به عنوان معیاری برای قیمت گذاری های جهانی استفاده می شود. نفت وست تگزاس اینترمدیت ایالات متحده (WTI) و نفت خام برنت بریتانیا.

مهم ترین و قدرتمند ترین بازیگران عرصه نفت در جهان

سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در سال 1960 تأسیس شد. این سازمان با هدف کاهش رقابت و حفظ قیمت ها در سطوح سودآور، سهمیه های تولید را برای اعضای خود تعیین می کند.

اوپک تحت سلطه کویت، قطر، عربستان سعودی (که تنگه هرمز را کنترل می کند) و امارات متحده عربی است. در حالی که اوپک به طور کلی درصد زیادی از عرضه نفت را مدیریت می کند، ایالات متحده از سال 2019 بزرگترین تولید کننده نفت در جهان است.

موسساتی که نفت را به بازار جهانی عرضه می کنند از شرکت های نفتی بین المللی یا IOC ها مانند ExxonMobil، BP و Royal Dutch Shell تشکیل شده اند.
تاریخچه نفت خام

تاریخ نفت خام از آغاز قرن، زمانی که عرضه جهانی تا حد زیادی توسط اوپک کنترل می شد، و تقاضای آن بیشتر توسط ایالات متحده هدایت می شد، شاهد تغییرات زیادی بوده است.


با توجه به درخواست اوپک و افزایش سریع تقاضای کشورهای آسیایی، قیمت ها از 25 دلار برای هر بشکه برای برنت و 27 دلار برای WTI در مارس 2001 به 140 دلار برای هر دو نوع تا ژوئن 2008 رسید که نشان دهنده حباب قیمتی بود.

با این حال، در دهه گذشته شاهد پیشرفت‌های فناوری و مقررات‌زدایی بوده‌ایم که تولید نفت شیل ایالات متحده را افزایش داده و منجر به انتقال قدرت از اوپک به ایالات متحده شده است.

قیمت‌ها از 112 دلار برای برنت و 105 دلار برای WTI در ژوئن 2014 به کمتر از 36 دلار برای هر دو نوع تا ژانویه 2016 رسید.

چه عواملی بر قیمت نفت خام تأثیر گذار است؟

قیمت نفت خام بیشتر تحت تأثیر عرضه و تقاضا قرار می گیرد که به نوبه خود تحت تأثیر عواملی مانند توقف، کاهش تولید اوپک، استفاده های فصلی و تغییر الگوی مصرف قرار می گیرد.

دلار و قیمت نفت

از لحاظ تاریخی دلار آمریکا و نفت تاریخی رابطه معکوس داشته اند. وقتی دلار ضعیف است، قیمت نفت به طور سنتی بر حسب دلار بالاتر بوده است.

از آنجایی که ایالات متحده دوره‌های طولانی واردکننده خالص نفت بود، افزایش قیمت نفت به این معنی بود که کسری تراز تجاری ایالات متحده افزایش یافته است زیرا دلارهای بیشتری به منظور ارسال به خارج و خرید نفت مورد نیاز بود.

با این حال، برخی معتقدند این رابطه از الگوهای غیر قابل اطمینانی در دوران مدرن برخوردار است.

ارتباط قابل پیش بینی تری بین دلار کانادا و قیمت نفت وجود دارد. به عنوان مثال، از سال 2019، کانادا حدود سه میلیون بشکه نفت و فرآورده های نفتی در روز به ایالات متحده صادر می کند، بنابر این تقاضای زیادی برای دلار کانادا ایجاد شده است.

تحلیل نفت
تحلیل تکنیکال و قیمت نفت


اگر تقاضای نفت از سوی ایالات متحده افزایش یابد، به نفت بیشتری نیاز است، که اغلب به معنای افزایش قیمت نفت است، و بر این اساس می تواند به معنای کاهش USD/CAD باشد.

برعکس، اگر تقاضای نفت از سوی ایالات متحده کاهش یابد، قیمت نفت نیز ممکن است کاهش یابد، به این معنی که تقاضا برای دلار کانادا به نوبه خود کاهش می یابدو موجب کاهش قیمت و ارزش آن می شود.

دلایل سرمایه گذاری روی نفت خام

نفت بازاری پویا، پرنوسان و نقد است – و به عنوان پرمعامله ترین کالا در جهان شناخته میشود.

نفت را می توان به عنوان بخشی از یک استراتژی پوشش ریسک برای کاهش اثرات نوسانات دارایی در نظر گرفت.

معاملات نفت می تواند بخشی از یک سبد متنوع سرمایه گذاری متشکل از کالاها، سهام و اوراق قرضه باشد.

 

نکات مهم در استراتژی های معاملاتی نف خام

حجم بسیار بالای معاملات و همچنین نمودارهای قیمتی نفت خام نشان می دهد که نفت خام در زمره نقدشونده ترین کالاها در جهان قرار دارد.

    معامله گران نفت باید بدانند که عرضه و تقاضا چگونه بر قیمت نفت تأثیر می گذارد.

    تحلیل بنیادی و تکنیکال در معاملات نفت امری حیاتی است و به معامله گران کمک می کند تا آگاهی بیشتری نسبت به بازار داشته باشند.

    معامله گران برای ثبات و کارایی بیشتر باید از استراتژی های مبتنی بر مدیریت و پوشش ریسک استفاده کنند.

چرا تجارت نفت خام انجام می شود و تجارت نفت خام چگونه کار می کند؟

نفت خام منبع انرژی اولیه اقتصاد جهان است و آن را به کالایی بسیار محبوب برای تجارت تبدیل می کند.

 یک سوخت فسیلی طبیعی است که می تواند به محصولات مختلفی مانند بنزین، گازوئیل، روان کننده ها، موم و سایر مواد پتروشیمی تصفیه شود. 

تقاضای زیادی دارد، پر حجم معامله می شود و از پتانسیل نقد شوندگی بالایی برخوردار است.  نفت خام برنت معیار جهانی قیمت نفت است و تقریباً دو سوم قراردادهای نفتی معامله شده از نفت برنت تشکیل می شود. WTI نماد نفت آمریکا است، این نفت کمی شیرین تر و سبک تر از برنت است.

ساعت معاملات نفت خام

WTI در CME Globex معامله می شود:

یکشنبه تا جمعه، ساعت 18:00 – ساعت 5 بعد از ظهر (با یک ساعت استراحت هر روز از ساعت 17 تا 18)

معاملات برنت در ICE:

یکشنبه تا جمعه از ساعت 7:00 بعد تا  ساعت 5 بعد از ظهر

مبانی تجارت نفت خام: درک اینکه چه چیزی بر رفتار ونوسانات قیمت ها تأثیر می گذارد

هنگام معامله نفت، دونکته اصلی مانند بسیاری از کالاها، عرضه و تقاضا هستند.

 این که آیا یک گزارش اقتصادی مانند یک رویداد خبری یا بیانیه مطبوعاتی یا تنش در خاورمیانه وجود داشته است، دو عاملی که مورد توجه قرار می گیرد این است که عرضه و تقاضا چگونه تحت تأثیر قرار می گیرد، چراکه این دو عامل بر قیمت نفت تأثیر زیادی می گذارند.

عوامل اثر گذار بر عرضه نفت خام

    قطع یا تعمیرات در پالایشگاه های کلیدی در سرتاسر جهان، خواه خط لوله Forties در دریای شمال یا پالایشگاه پورت آرتور در تگزاس باشد، 

به دلیل تأثیری که می تواند بر عرضه نفت داشته باشد، باید نظارت شود. 

جنگ در خاورمیانه به نگرانی در مورد عرضه منجر می شود. به عنوان مثال، زمانی که جنگ داخلی لیبی در سال 2011 آغاز شد، قیمت ها نسبت به چند ماه قبل از آن تا 25 درصد افزایش یافت.

    کاهش یا تمدید تولید اوپک (سازمان کشورهای صادرکننده نفت) به تغییراتی در قیمت نفت منجر می‌شود. 

به عنوان مثال، در سال 2016 زمانی که این مجموعه تصمیم خود را برای مبنی بر کاهش 1.9 درصد از عرضه جهانی نفت اعلام کرد، قیمت نفت از 44 دلار در هر بشکه به 80 دلار در هر بشکه افزایش یافت.

تامین کنندگان نفت

 با مراجعه به سایت EA می توان دریافت که برترین عرضه کننده گان نفت در جهان چه کسانی هستند که علاوه بر اوپک می توانند بر قیمت نفت تأثیر گذار باشند.

عوامل اثرگذار بر تقاضاء نفت خام:

    تغییرات فصلی در میزان تقاضاء نفت خام:

تابستان های گرم می تواند منجر به افزایش فعالیت و مصرف روغن بیشتر شود. زمستان های سرد باعث می شود مردم برای گرم کردن خانه های خود فرآورده های نفتی بیشتری مصرف کنند.

    مصرف کنندگان نفت: بزرگترین مصرف کنندگان نفت معمولاً کشورهای توسعه یافته ای مانند ایالات متحده و کشورهای اروپایی بوده اند. با این حال، در سال های اخیر افزایش مصرف نفت در کشورهای آسیایی، یعنی چین و ژاپن، وجود داشته است. 

به این ترتیب، توجه معامله گران به سطح تقاضا از سوی این کشورها در کنار عملکرد اقتصادی آنها بسیار مهم است. 

    همبستگی با رشد اقتصاد جهانی: نمودار زیر همبستگی تا حد زیادی مثبت بین قیمت نفت خام و رشد جهانی را نشان می دهد. 

اقتصادهای چین و ایالات متحده که دو اقتصاد بزرگ در جهان هستند، معیار بسیار مناسبی  برای بررسی رشد اقتصاد جهانی هستند. 

 نمودار  زیر شامل شاخص‌های سهام اصلی مربوطه است که مطابق با قیمت نفت خام حرکت می‌کنند – وقتی شاخص‌های سهام سقوط می‌کنند، قیمت نفت خام تمایل به کاهش دارد و بالعکس.

انرژی جایگزین: در حالی که سوخت های فسیلی مانند نفت و گاز همچنان بر منابع انرژی پاک تسلط دارند، فشار بی وقفه ای به سمت پایداری در مقیاس جهانی وجود دارد. این امر قطعاً بر قیمت‌های نفت خام در آینده تأثیر می‌گذارد که این امر را به یک عامل کلیدی برای نظارت در استراتژی تجارت نفت خام تبدیل می‌کند.

بسیاری تصور می‌کنند که تأثیر مشتقات بر ارزش‌گذاری سنتی نفت خام باعث بی‌ثباتی طبقه دارایی شده است. به بیان ساده، تصور می‌شود که قراردادهای آتی نفت نسبت‌های بالاتری از نویز را منعکس می‌کنند که داده‌های اساسی آن زمان را منعکس نمی‌کند. این موضوع در جامعه سرمایه‌گذار بحث‌انگیز است و برخی با منطق بالا مخالف هستند، اما نمی‌توان این موضوع را نادیده گرفت که معامله‌گران سفته‌بازی بزرگ در حال تبدیل شدن به نفوذ بیشتر در بازار مشتقه‌های پررونق هستند.

آیا می خواهید در مورد روغن بیشتر بدانید؟ در اینجا 8 واقعیت شگفت‌انگیز نفت خام وجود دارد که هر معامله‌گری باید بداند!

استراتژی سرمایه گذاری در نفت

معامله گران حرفه ای نفت معمولاً از یک استراتژی معاملاتی پیروی می کنند. آنها عوامل بنیادی موثر بر قیمت نفت را بررسی می کنند و از استراتژی معاملاتی متناسب با سبک معاملاتی خود استفاده می کنند. 

هر استراتژی معاملاتی منحصر به فرداست که مدیریت ریسک جزء مهمی برای معاملات مداوم محسوب می شود.

یک استراتژی جامع تجارت نفت خام می تواند شامل موارد زیر باشد:

  •     تحلیل بنیادی
  •     تحلیل فنی
  •     مدیریت ریسک
تحلیل نفت
تحلیل نفت

هنگامی که یک معامله گر فاکتورهای اساسی عرضه و تقاضا را که بر قیمت نفت تأثیر می گذارند بررسی و تحلیل کند، می تواند با استفاده از تحلیل تکنیکال نقطه ورود مناسب به معاملات را شناسایی کند.

هنگامی که سیگنال خرید یا فروش با استفاده از تحلیل تکنیکال شناسایی شد، معامله‌گر می‌تواند تکنیک‌های مدیریت ریسک مناسب را پیاده‌سازی کند. به مثال زیر توجه کندی :

 تحلیل بنیادی

در 30 نوامبر 2017، اوپک و روسیه توافق کردند که کاهش تولید نفت را تمدید کنند که منجر به کاهش عرضه شد.

 تئوری اصلی عرضه و تقاضا نشان می دهد که کاهش عرضه باید با افزایش تقاضا و در نتیجه افزایش قیمت همراه باشد. 

این نمونه ای از تحلیل بنیادی است که یک معامله گر باید در استراتژی خود بگنجاند تا سیگنال های خرید بالقوه را در بازار شناسایی کند.

تحلیل تکنیکال قیمت نفت

مرحله بعدی تجزیه و تحلیل نمودار با استفاده از تحلیل تکنیکال است.

 اندیکاتور ها و الگوهای قیمتی مختلفی در بازار وجود دارد که یک معامله‌گر می‌تواند از آن ها برای جستجوی سیگنال‌هایی برای ورود به بازار استفاده کند.

 نیازی به استفاده از تعداد زیادی از اندیکاتور ها و دیگر ابزار های تحلیلی نیست، چنانچه یکی از آن ها را  خوبی درک می کنید، کفایت می کند.

 یک راه رایج و در عین حال بسیار مؤثر برای شروع تجزیه و تحلیل هر نمودار، شناسایی روند کلی بازار است.

هنگامی که روند صعودی تایید شد، گام بعدی در استراتژی معاملاتی شناسایی نقاط ورودی احتمالی خواهد بود.

ابزارها و تکنیک‌های متعددی برای تعیین نقاط مناسب ورود به معاملات  وجود دارد، اما این مثال از شاخص کانال کالا (CCI) استفاده می‌کند که مدت کوتاهی پس از اعلام کاهش عرضه اساسی، به ناحیه تقاضاء وارد می شود.

 سیگنال فروش بیش از حد در CCI از افزایش بیشتر قیمت و امکان ورود سفارش ها خرید خبر می دهد.

مدیریت ریسک

گام نهایی در هر استراتژی تجاری، به کارگیری روش های  مدیریت ریسک صحیح در هر معامله است. در DailyFX ما از دستورالعمل نسبت ریسک به پاداش 1:2 پیروی می کنیم که اساساً به این معنی است که سطح هدف باید تقریباً دو برابر بیشتر از سطح توقف ضرر باشد.

 برای مدیریت ریسک، معامله‌گر می‌تواند سود برداشتی را بالاتر از اوج قیمتی اخیر تعیین کند و یک توقف ضرر را در کف قیمتی اخیر در نظر بگیرد.