یکی از استراتژی‌های متداول در معاملات، واکنش قیمت به سطوح حمایتی و مقاومتی است، یعنی زمانی که قیمت به این سطوح می‌رسد و سپس برگشت پیدا می‌کند.

اغلب معامله‌گران تازه‌کار این خطای رایج را مرتکب می‌شوند که دستورات یا اوردرهای خرید یا فروش خود را دقیقاً بر روی خطوط حمایتی و مقاومتی تنظیم می‌کنند و در انتظار اجرای معامله می‌مانند.

در این مقاله، هدف ما بررسی روش‌های معاملاتی مبتنی بر سطوح حمایتی و مقاومتی در تحلیل تکنیکال است. برای فهم آسان‌تر، مطلب را به دو دسته اصلی تقسیم کرده‌ایم: بخش اول مربوط به ‘برگشت’ و بخش دوم پیرامون ‘شکست’ خواهد بود.

 

برگشت قیمتی (Price Bounce)

یک تکنیک در معاملات مربوط به سطوح حمایت و مقاومت این است که زمانی عمل کنیم که قیمت به این نقاط برسد و سپس واکنش نشان دهد (یعنی از آن نقاط فاصله گیرد). اما، خطای رایجی که بسیاری از معامله‌گران کم‌تجربه مرتکب می‌شوند، این است که دستورات خرید و فروش خود را مستقیماً روی خطوط حمایت و مقاومت تنظیم کرده و در انتظار انجام معامله باقی می‌مانند.

گاهی اوقات این شیوه معامله می‌تواند موثر واقع شود، اما این رویکرد معاملاتی بر این فرض استوار است که سطوح حمایت و مقاومت بدون هیچ گونه تماس قیمتی، مستحکم باقی خواهند ماند. شاید در ذهن خود فکر کنید: «مگر چه اتفاقی می‌افتد اگر نقطه ورودم را دقیقاً روی خط حمایت یا مقاومت قرار دهم؟ اگر این کار را بکنم، مطمئن خواهم بود که در بهترین نقطه ممکن وارد معامله شده‌ام.»

در زمانی که ما با مفهوم برگشت یا ریباند در معاملات سروکار داریم، هدف اصلی ما این است که موقعیت ها و اتفاقات را به سود خود تغییر دهیم و اطمینان حاصل کنیم که سطوح حمایت یا مقاومت پایدار و محکم باقی می‌مانند و شسکته نمی شوند.

بخوانید  مارجین و کال مارجین دو مفهوم بسیار مهم

برای مثال، به جای انجام خرید دقیقاً در نقطه حمایت، استراتژی ما این است که منتظر بمانیم تا قیمت از سطح حمایت بازگشت یا ریباند کند و پس از آن، وارد معامله شویم.

 

سطوح حمایتی و مقاومتی
Source: CYCFX.com

 

در حالتی که هدف شما فروش است، بهتر است پیش از اقدام، صبر کنید تا قیمت از سطح مقاومت بازگشت پیدا کند و پس از آن، اقدام به معامله نمایید.

معامله در سطوح حمایتی و مقاومتی

 

با اتخاذ این رویکرد، از انجام معامله در لحظاتی که قیمت به شدت در حرکت است و احتمال دارد سطوح حمایت یا مقاومت را بشکند، اجتناب می‌کنید. تجربه نشان داده است که تلاش برای گرفتن چاقویی که در حال سقوط است، معمولاً به آسیب دیدن دست منجر می‌شود.

 

شکست قیمتی (Break)

در یک جهان ایده‌آل، نقاط حمایت و مقاومت همیشه برقرار می‌مانند. در یک وضعیت ایده‌آل در بازار فارکس، ما به محض رسیدن قیمت به سطوح کلیدی حمایت یا مقاومت، وارد معامله می‌شدیم، سپس خارج می‌شدیم و سود قابل توجهی کسب می‌کردیم.

اما در عمل، این سطوح بارها شکسته می‌شوند. از این رو، معامله بر مبنای بازگشت قیمتی تنها بخشی از استراتژی است و باید یاد بگیریم چطور در شرایطی که سطوح حمایت و مقاومت شکسته می‌شوند، اقدام به معامله کنیم به صورتی که به موفقیت دست یابیم.

زمانی که این نقاط حمایت یا مقاومت بشکنند، دو استراتژی مختلف برای معامله در اختیار داریم: یکی رویکرد تهاجمی و دیگری رویکرد تدافعی.

 

  • رویکرد تهاجمی

یکی از روش‌های ساده برای معامله در زمان شکست‌ها این است که هنگامی که قیمت با فاصله قابل توجهی از سطح حمایت یا مقاومت عبور نمود، اقدام به خرید یا فروش کنیم. اینکه منظور از “فاصله قابل توجه” چیست به این معناست که زمانی وارد معامله شویم که قیمت به وضوح از نقطه حمایت یا مقاومت فراتر رفته باشد.

بخوانید  افراد مبتدی بدانند: برترین استراتژی های معاملات روزانه

 

سطوح حمایتی و مقاومتی

 

  • احتیاط را فراموش نکنید

در بازار فارکس، نمی‌توان همیشه انتظار داشت که پدیده‌هایی مانند تست مجدد سطوح حمایتی و مقاومتی شکسته‌ شده رخ دهد. گاهی اوقات، قیمت به یک سمت حرکت می‌کند و فرصت‌ها را از دست می‌دهید. بنابراین، همواره از دستور حد ضرر بهره ببرید و از ماندن در موقعیت‌های زیان‌آور، فقط به امید بازگشت، خودداری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید