شرکت داروسازی کوثر، که با نماد دکوثر شناخته می‌شود، در سال 1353 تأسیس شد و با عنوان شیمیکوفارماسوتیکالز وارد عرصه تولید دارو شد. این شرکت با همکاری شرکت Beecham به تولید آنتی بیوتیک‌های خوراکی متعلق به گروه پنی سیلین پرداخت.

پس از مدتی، این شرکت نام خود را به داروسازی کوثر تغییر داد و اکنون به عنوان یکی از پنج شرکت برتر تولید کننده آنتی بیوتیک خوراکی در ایران شناخته می‌شود. محصولات کنونی شرکت شامل انواع پنی سیلین‌ها و سفالوسپورین‌های خوراکی است.

داروسازی کوثر جزئی از گروه دارویی «شرکت سرمایه گذاری کوثر-امین» می‌باشد که شامل شرکت‌های پخش مکتاف و داروسازی امین نیز هست. این شرکت در سال 1373 به سازمان بورس اوراق بهادار پیوست. در این مقاله به معرفی و بررسی نماد دکوثر می پردازیم و از لحاظ تکنیکال و بنیادی این نماد را تحلیل خواهیم کرد.

 

درباره شرکت داروسازی کوثر (نماد دکوثر)

گروه کوثر شامل چند شرکت می‌باشد که در راس آنها داروسازی کوثر قرار دارد. علاوه بر این، شرکت‌های داروسازی امین، طرح توسعه کوثر امین، هلپاک، و شیمیایی امین دارویی سپاهان به عنوان زیرمجموعه‌ها و شرکت پخش مکتاف به عنوان شرکت وابسته عمل می‌کنند.

 

نماد دکوثر
شرکت داروسازی کوثر با نماد دکوثر یکی از تولیدکنندگان عمده دارو در ایران می باشد

 

این شرکت اصلی ابتدا در سال 1353 با نام شیمیکو فارماسوتیکالز ثبت شد و بعداً در سال 1362 به داروسازی کوثر تغییر نام داد. از تاریخ 14 اسفند 1372، سهام این شرکت در سازمان بورس و اوراق بهادار پذیرفته شده است.

فعالیت‌های اصلی این گروه شامل تولید و توزیع داروهای گوناگون، محصولات آرایشی و بهداشتی، مواد شیمیایی، و گازهای مختلف، همچنین تولید نیمه صنعتی و صنعتی مواد اولیه مرتبط با این محصولات می‌باشد.

گروه با چندین ریسک مواجه است، از جمله نوسانات ارزی، مشکلات نقدینگی، ریسک‌های تجاری، تغییرات قیمت مواد اولیه، نوسانات نرخ بهره، و عوامل بین‌المللی یا تغییرات قوانین دولتی. این شرکت تلاش دارد تا با تثبیت نرخ ارز، نوسانات ارزی و تورم داخلی را کنترل کند.

همچنین، شاهد افزایش 300 درصدی در فروش صادراتی خود نسبت به سال های اخیر بوده است. برنامه‌های آینده شرکت شامل تلاش برای افزایش تولید به منظور پاسخگویی به نیازهای دارویی کشور در شرایط تحریم کنونی است.

نماد دکوثر در صنعت داروسازی چه جایگاهی دارد

در ابتدا، شرکت داروسازی کوثر به عنوان تولیدکننده آنتی‌بیوتیک‌ها شناخته می‌شد. با گذشت زمان، این شرکت محصولات دیگری همچون داروهای جامد غیر آنتی‌بیوتیکی، ساشه‌ها، شربت‌ها و محصولات مشابه دیگری را به سبد تولیدی خود افزود. در سال 1400، صنعت دارویی کشور نسبت به سال 1399، رشدی معادل 3 درصد را تجربه کرد. عوامل موثر در این رشد عبارتند از:

 

شرکت دکوثر از جایگاه ویژه ای در صنعت داروسازی ایران برخوردار می باشد

 

  • افزایش حجم واردات دارو
  • جایگزینی داروهای کم‌هزینه با داروهای جدید و گران‌تر
  • افزایش تبلیغات و ترویج استفاده از داروهای نوین در کشور
  • بهبود سطوح بهداشت و سلامت عمومی
  • عدم پشتیبانی وزارت بهداشت از افزایش قیمت محصولات دارویی
بخوانید  نماد کهمدا + تحلیل در بورس | شرکت شیشه همدان

از سال 1400 به بعد، فعالیت اصلی شرکت داروسازی کوثر متمرکز بر تولید و فروش داروهای آنتی‌بیوتیک انسانی بوده است. نماد دکوثر یکی از تولیدکنندگان عمده داروهای ضروری در صنعت داروسازی ایران است و بخش بسیاری از تولیدات دارو را به خود اختصاص داده است.

بررسی محصولات، عوامل موثر در درآمد و هزینه های نماد دکوثر

عوامل مهم در کسب درآمد شرکت داروسازی کوثر که با نام تجاری دکوثر شناخته می‌شود، شامل موارد متعددی است. یکی از این عوامل توانایی خرید مواد اولیه با کیفیت و قیمت مناسب است.

شرکت‌های دارویی که در این زمینه موفق عمل کنند، می‌توانند محصولات با کیفیت بالا و سودآوری مناسب تولید کرده و درآمد خود را ارتقاء بخشند. بازار مورد نظر دکوثر شامل جامعه عمومی، بیمارستان‌های دولتی و خصوصی، و همچنین ارگان‌های دولتی و نظامی است.

در رابطه با محصولات تولیدی دکوثر، این شرکت در تولید چهار نوع دارویی مختلف شامل قرص‌های ساده و روکش‌دار، کپسول‌ها، شربت‌ها و قطره‌ها فعالیت دارد. این محصولات بیشتر شامل پنی‌سیلین‌ها و انواع مختلف آنتی‌بیوتیک‌ها می‌باشند. یک نکته قابل توجه این است که شرکت در حوزه تولید داروهای استراتژیک فعالیت نمی‌کند.

در سودسازی نماد دکوثر عوامل دیگری نیز دخیل هستند که عارت اند از:

استمرار تحریم‌ها می‌تواند بر تامین مواد اولیه و انتقال مالی تأثیر منفی داشته باشد. مکانیزم پرداخت بعد از فروش محصولات نیز اهمیت بسزایی دارد، به ویژه برای شرکت‌هایی که داروهای پرطرفداری در سبد خود ندارند و بنابراین قدرت چانه‌زنی کمتری دارند.

در نتیجه شرکت‌ها نیازمند سرمایه در گردش قابل توجهی برای پوشش دوره‌های زمانی بازپرداخت بدهی‌ها (Payment) هستند. برای تأمین این نقدینگی، شرکت‌ها اغلب به دریافت وام از بانک‌های داخلی متوسل می‌شوند، که این موضوع به نوبه خود موجب افزایش هزینه‌های عملیاتی و کاهش سودآوری می‌گردد.

 

هرینه مرتبط با نماد دکوثر

هزینه‌های مرتبط با نماد دکوثر، که نماد شرکت داروسازی کوثر در بازار سرمایه است، تحت تأثیر عوامل گوناگونی قرار دارد. مهم‌ترین عامل، بهای مواد اولیه است که بیشتر از طریق واردات از کشورهایی مانند چین و هندوستان تامین می‌شود (کمتر از 5%)، یا از محصولات تولید داخلی (بیش از 95%) استفاده می‌کند.

 

مهمترین عامل در تعیین هزینه های شرکت داروسازی کوثر مسائل مرتبط با مواد اولیه می باشد

 

حتی شرکت‌های تولید کننده داخلی نیز ممکن است بخشی از مواد خود را وارد کنند، که این امر می‌تواند در نهایت به افزایش قیمت تمام شده محصولات بینجامد.

یکی دیگر از چالش‌های دکوثر، کمبود صادرات است. این موضوع به دلیل محدودیت‌های موجود در بازار ارز و مشکلات تحریم، می‌تواند بر تامین مواد اولیه از خارج کشور تأثیر بگذارد و باعث شود شرکت مجبور به استفاده از روش‌های غیرمستقیم برای واردات شود که در نهایت بر هزینه‌های تمام شده تأثیر می‌گذارد.

هزینه‌های عمومی و اداری نیز بخش مهمی از هزینه‌های شرکت را تشکیل می‌دهند. این شامل هزینه‌های حمل و نقل، دستمزد کارکنان، هزینه‌های اداری و دفتری، تهیه مواد اولیه، هزینه‌های واردات، تعمیرات تجهیزات فرسوده، بازپرداخت وام‌ها، خدمات پس از فروش و هزینه‌های تبلیغاتی و بازاریابی می‌شود.

بخوانید  نماد بورسی تاپیکو+ تحلیل جامع و معرفی

تأثیر نرخ دلار بر نماد دکوثر

افزایش نرخ دلار بر دکوثر تأثیر قابل توجهی دارد، زیرا این امر بر بهای تمام شده محصولات و تهیه مواد اولیه تأثیر می‌گذارد. با توجه به مصوبه جدید مجلس مبنی بر تأمین ارز  برای داروهای خاص به مدت شش ماه و احتمال افزایش نرخ دلار، شرکت ممکن است مجبور به افزایش قیمت محصولات خود شود تا بتواند هزینه‌های افزایش یافته را جبران کند.

 

تحلیل تکنیکال نماد دکوثر

در حال حاضر با توجه به نمودار قیمت سهم دکوثر 11700 ریال می باشد که در صورت اصلاح دو محدوده بسیار خوب برای خرید وجود دارد که می توانند محدوده های جذابی برای خریداران باشند:

 

نماد دکوثر
نمودار سهم دکوثر

 

در تحلیل تکنیکال انجام شده برای نماد دکوثر، دو ناحیه خرید با حدود ضرر مشخص تعیین شده است. این تحلیل بر پایه دو سناریوی مختلف استوار است:

خرید اول: خرید در محدوده قیمتی 11000 تا 11300 ریال با استفاده از حد ضرر (استاپ لاس) تعیین شده در 10600 ریال. در این سناریو، اگر قیمت سهم به 10600 ریال برسد، معامله برای جلوگیری از ضرر بیشتر بسته می‌شود.

خرید دوم: خرید در محدوده قیمتی 9000 تا 9600 ریال با استفاده از حد ضرر تعیین شده در 7850 . در این مورد نیز، اگر قیمت سهم به 8750 ریال کاهش یابد، معامله بسته خواهد شد تا از ضرر بیشتر جلوگیری شود.

هر دوی این استراتژی‌ها با انتظار افزایش قیمت سهم تا سطوح بالاتر طراحی شده‌اند، البته با در نظر گرفتن ریسک‌های مرتبط و تعیین حدود ضرر برای محدود کردن زیان‌های احتمالی.

اهداف احتمالی پیش رو 14000 ریال و در ادامه می تواند تا قیمت 15000 ریال افزایش یابد.

 

فهرست سهام داران اصلی و هیئت مدیره نماد دکوثر

اعضای هیئت مدیره شرکت داروسازی کوثر به شرح زیر است:

اعضای هیئت مدیره شرکت داروسازی کوثر از تخصص‌ها و سوابق حرفه‌ای متنوعی برخوردار هستند. بابک مصباحی در نقش نایب رئیس هیئت مدیره فعالیت می‌کند و نماینده شرکت هلپاک است. او به صورت موظف در این سمت خدمت می‌کند و دارای مدرک دکترای داروسازی است.

در کنار او، مجتبی انواری به عنوان عضوی غیر موظف در هیئت مدیره حضور دارد. او نماینده مدیریت توسعه سپند فردا بوده و دارای مدرک فوق لیسانس در رشته مدیریت اداری است.

امیرحسین جمشیدی به عنوان رئیس هیئت مدیره و نماینده اعلا نیرو فعالیت می‌کند. او نیز به صورت غیر موظف خدمت می‌کند و دارای مدرک دکترای داروسازی است.

محمدمهدی حقوقی، عضو دیگر هیئت مدیره، که نماینده‌ای ندارد و به صورت غیر موظف فعالیت می‌کند، دارای مدرک دکترای داروسازی است.

عباس یزدلی نیز به عنوان یک عضو موظف در هیئت مدیره خدمت می‌کند و نماینده کومین زاد نیرو است. او دارای مدرک دکترای مهندسی مالی است و تخصص خود را در این حوزه به کار می‌گیرد.

بخوانید  نماد حفاری+تحلیل در بورس/شرکت حفاری شمال

سهامداران عمده و اصلی نماد دکوثر

اکثریت سهام شرکت داروسازی کوثر، که با نام تجاری دکوثر شناخته می‌شود، توسط دو خانواده برجسته، یعنی خانواده‌های بانکی و انوری، کنترل می‌شود. در میان اعضای خانواده بانکی، افرادی چون محمود، حوراانسیه و پویا حضور دارند که مجموعاً تقریباً 33 درصد از کل سهام شرکت را در اختیار دارند.

 

بیشترین سهام نماد دکوثر در اختیار دو خانواده بانکی و انوری قرار دارد

 

در طرف دیگر، خانواده انوری با حضور اعضایی مانند مجتبی، مینو و مینا، تقریباً 15 درصد از سهم دکوثر را به خود اختصاص داده‌اند. در کل، این دو خانواده حدود 48 درصد از کل سهام شرکت را تحت مالکیت خود دارند.

همچنین در لیست سهامداران عمده دکوثر، محمود میرزا حسن جوهری به چشم می‌خورد که تقریباً 2.08 درصد از سهام را در اختیار دارد. علاوه بر این، سیدحمیدرضا بهشتی نیز در میان سهامداران مهم قرار دارد، با این حال، به دلیل داشتن کمتر از 2 درصد سهم، نام او کمتر در فهرست‌های رسمی دیده می‌شود و ایشان حدود 1.2 درصد از سهام دکوثر را دارا هستند.

 

بررسی مقدار و قیمت فروش نماد دکوثر

در تحلیل اخیر شرکت داروسازی کوثر (دکوثر)، نمودار تولید نشان می‌دهد که در سال‌های اخیر، بیشترین تولید قرص در سال 1398 رخ داده است. همچنین تولید کپسول نیز در این دوره مورد بررسی قرار گرفته است.

بررسی‌ها نشان می‌دهند که در 9 ماه اول سال 1401، میزان فروش شرکت 45 درصد کاهش یافته است که نسبت به دوره مشابه سال قبل قابل توجه است. در سال 1400، تصویب قوانین جدیدی در زمینه صنعت دارویی تأثیر قابل ملاحظه‌ای بر فروش دارویی داشته است. این قوانین شامل موارد زیر می‌باشد:

  1. وضع مقررات مالیات بر ارزش افزوده که طبق آن، تولیدات شرکت از مالیات معاف هستند، در حالی که مواد اولیه، بسته‌بندی و مواد مصرفی مشمول 9 درصد مالیات می‌باشند.
  2. براساس دستورالعمل‌های صادر شده از سوی اداره غذا، دارو و مواد مخدر، ممنوعیت واردات مواد مؤثره وجود دارد که منجر به خرید مواد اولیه با قیمت بالاتر از منابع داخلی شده است.
  3. قیمت‌گذاری فروش بر اساس مصوبات اداره دارو بوده که در سال 1400 افزایش یافته است.
  4. صدور مجوزهای جدید از سوی سازمان غذا و دارو به دیگر شرکت‌ها، رقابت شدیدی در بازار ایجاد کرده است.
  5. این عوامل، به‌ویژه مورد آخر، تأثیر چشمگیری در کاهش حجم فروش در تحلیل بنیادی دکوثر داشته‌اند. با این حال، درآمدهای عملیاتی دکوثر در دوره منتهی به 30 آذر 1401 نسبت به دوره مشابه سال قبل، رشدی 182 درصدی را نشان می‌دهد. پیش‌بینی می‌شود که در سال مالی 1402، درآمد شرکت به حدود 1,200 میلیارد تومان برسد.

 

 

Leave a Reply