بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران بازار فارکس خط روند و انواع آن را به عنوان یکی از متداول‌ترین روش‌های تحلیل تکنیکال می‌شناسند. هرچند که استفاده از این روش در تحلیل به ندرت انجام می‌شود.

اگر به طور صحیح اجرا شود، خط روند می‌تواند به اندازه سایر روش‌ها دقیق و کاربردی باشد، اما متاسفانه اکثریت معامله‌گران فارکس در رسم صحیح آن دچار اشتباه می‌شوند.

افراد کاربلد و با تجربه بازار معتقدند که پیروی از روند، دوست معامله‌گران است و اگر به آن توجه کنیم، نه تنها از زیان‌ها جلوگیری می‌کند بلکه برای دستیابی به سودهای بیشتر نیز کمک می‌نماید. استفاده از خط روند به معامله‌گران کمک می‌کند تا مسیر فعلی بازار را تشخیص دهند.

برای انجام معامله‌ای سودمند، ضروری است که با جهت بازار آشنا باشید و خط روند در این زمینه یاری‌رسان است. در نتیجه، نقش اصلی خط روند شناسایی و مشخص کردن جهت حرکت بازار است.

خط روند در تحلیل تکنیکال به دو گروه اصلی تقسیم می‌شود: “خط روند صعودی” و “خط روند نزولی”. در زیر تصاویری از این دو نوع خط روند را خواهید دید. همچنین، یک نوع دیگر نیز وجود دارد که به آن “خط روند خنثی” گفته می‌شود و در ادامه با جزئیات بیشتری به آن پرداخته خواهد شد.

 

خط روند و انواع آن
Source: CYCFX.com

 

زمانی که روند بازار صعودی است، خط روند صعودی با اتصال نقاط کف قیمت‌ها کشیده می‌شود، به طوری که این نقاط را به یکدیگر پیوند می‌زند. به عبارت دیگر، این خط روند در قسمت تحتانی نمودار قیمت قرار می‌گیرد.

در حالتی که روند بازار نزولی است، خط روند نزولی با پیوند دادن سقف‌های قیمتی ترسیم می‌شود. این خط روند برای اتصال این مناطق بالایی استفاده می‌شود و به همین دلیل در قسمت فوقانی نمودار قیمت قرار می‌گیرد.

بخوانید  حمایت و مقاومت قیمت هر سهم در بورس

 

خط روند و انواع آن

 

انواع خط روند کدامند

خط روند دارای سه نوع مختلف است که عبارت اند از:

  • خط روند صعودی
  • خط روند نزولی
  • خط روند رنج یا خنثی

 

نحوه ترسیم ترید لاین یا خط روند

برای ترسیم خط روند، شما نیاز به شناسایی دو نقطه کلیدی در نمودار دارید (یعنی دو نقطه سقف قیمت یا دو نقطه کف قیمت) و پس از آن، این دو نقطه را به یکدیگر متصل می‌کنید. این فرآیند به همین سادگی است! برای مثال، به نمودار زیر نگاه کنید:

 

خط روند و انواع آن
نحوه ترسیم خط روند (Trend Line)

 

برای کشیدن خط روند صعودی به دو نقطه کف قیمتی و برای ترسیم خط روند نزولی به دو نقطه سقف قیمتی نیاز دارید. در مورد رسم خط روند خنثی یا رِنج، لازم است دو خط جداگانه رسم شود: یکی برای اتصال سقف‌ها و دیگری برای پیوند کف‌ها.

خط روند صعودی به معامله‌گران این پیام را می‌دهد که وقت مناسب برای خرید رسیده است، در حالی که خط روند نزولی نشان‌دهنده زمان مناسب برای فروش است.

در مورد روند خنثی، این حالت زمانی رخ می‌دهد که قیمت بدون روند مشخص و در محدوده‌ای معین نوسان می‌کند، به همین دلیل روند خنثی به ما می‌گوید که شرایط برای انجام خرید یا فروش مناسب نیست.

 

نکاتی کلیدی در استفاده از خط روند

  • برای ترسیم یک خط روند موثر، لازم است که حداقل دو نقطه سقف یا دو نقطه کف قیمت در نمودار وجود داشته باشد. برای تأیید استحکام خط روند، بهتر است منتظر بمانید تا یک سقف یا کف سوم نیز تشکیل شود.
  • شیب خط روند نیز یک عامل مهم است. خطوط روند با شیب تند کمتر قابل اعتماد هستند و احتمال شکست آن‌ها بیشتر است. بسیاری از متخصصان شیب 45 درجه را برای یک خط روند ایده‌آل و قابل اعتماد تلقی می‌کنند.
  • خطوط روند مانند سطوح حمایت یا مقاومت افقی عمل می‌کنند و هر چه تعداد دفعات برخورد با این خطوط بیشتر باشد، اعتبار آن‌ها نیز افزایش می‌یابد.
  • باید توجه داشت که خط روند یک مفهوم نسبی است و ممکن است خطی که یک معامله‌گر رسم می‌کند، برای معامله‌گر دیگری معنای متفاوتی داشته باشد و به شکل دیگری تفسیر شود.
بخوانید  بلاک چین چیست ؟

 

 

دیدگاهتان را بنویسید