چنگال اندرو چیست ؟ یکی از ابزارهای مهم تحلیل تکنیکال که کاربرد گسترده ای در روند بازارهای مالی دارد، چنگال اندرو (Andrew’s Pitchfork) می باشد. این روش توسط دکتر آلن اندرو به همراه چند نفر از دوستان دوران دانشگاه، پایه گذاری شد که اساس آن، قوانین عمل و عکس العمل نیوتن بوده که استفاده از آن در معاملات برخی بازارهای مالی همچون؛ فارکس و بورس نتایج جالبی به همراه داشت. در ادامه با ما همراه باشید تا ضمن آشنایی بیشتر با چنگال اندرو، جزئیات استفاده از آن را نیز در اختیارتان قرار بدهیم.

چنگال اندرو چیست ؟

همانطور که گفتیم، چنگال اندرو، یک ابزار کاربردی در بازارهای مالی و معاملات است که از سه پیوت یا نقطه برای رسم یک نمودار قیمتی، تشکیل گردیده که شکلی مشابه یک چنگال فرضی را به وجود می آورد. در این روش، دکتر اندروز اعتقاد داشت که کارایی خطوط روند در تحلیل بازارهای مالی چندان موثر نبوده و خطوط روندی که از پیوت‌های بیشتری عبور می کنند، موثرتر هستند. در هنگام رسم یک چنگال اندرو، محدوده حرکت قیمت ها می بایست در حدفاصل دو بال کناری صورت بگیرد و در شرایطی که قیمت از این محدوده تجاوز کند، این چنگال، مورد تایید نمی باشد.

بیشتر بخوانید : تحلیل تکنیکال چیست؟ 

پیوت Pivot چیست؟

به نقاط بازگشت قیمت در نموداری که برای سهام ترسیم می شود، پیوت گفته می شود. به طور کلی، چنگال اندرو می تواند به دو شکل صعودی و نزولی باشد. نقاطی که خطوط روند آنها از حالت صعودی به نزولی تغییر جهت پیدا کند، تشکیل دهنده پیوت سقف یا قله هستند و نقاطی که روند آنها از نزولی به صعودی تغییر پیدا کند، پیوت کف را تشکیل می دهند.

بخوانید  آموزش جامع تله های گاوی و خرسی (تله های صعودی و نزولی)

نحوه رسم چنگال اندور به شکل صحیح

حال که فهمیدیم چنگال اندرو چیست ، نحوه عملکرد آن را توضیح می دهیم.

چنگال اندرو چیستمعمولا تحلیلگران بازارهای مالی، از چنگال اندرو برای پیش بینی حرکت قیمت سهام استفاده زیادی دارد و باعث می شود که و دید آنها از موقعیت دارایی ها، بهتر شود. در گذشته معمولا این نمودارهای قیمتی بر روی کاغذ ترسیم می شد اما در حال حاضر، این ابزار بر روی نرم افزارهای تحلیل تکنیکال قابل استفاده می باشد و به این ترتیب، امکان رسم نمودار قیمتی را فراهم می آورد. همانطور که گفته شد، جهت ترسیم چنگال اندرو، وجود سه نقطه ای که روند تغییر سهم را نشان می دهد، لازم است.

 

مراحل رسم چنگال اندرو به چه شکل است؟

  • مرحله اول: ابتدا می بایست نقاط یا پیوت 2 و 3 به یکدیگر متصل گردد.
  • مرحله دوم: سپس خطی را از پیوت 1 ترسیم نموده تا از بین خط اتصال دهنده پیوت 2 و 3 بگذرد. این همان چنگال اندرو می باشد.
  • مرحله سوم: خطی به صورت موازی با خط ترسیم شده در مرحله دوم از پیوت 2 و 3 رسم کنید. به این خطوط بال های چنگال اندرو گفته می شود.

نکته قابل توجهی که در رسم این نمودار وجود دارد و در صورت عدم توجه، چنگال ترسیم شده، مورد تایید نخواهد بود اینکه، پیوت 3 می بایست حتمأ بین بازه قیمتی نقاط 1 و 2 باشد. همچنین دقت داشته باشید که برای ترسیم چنگال اندرو، پیوت 3 جایگاه یکسانی در چنگال صعودی و نزولی دارد و بدون تغییر می باشد.

بیشتر بخوانید : تحلیل تکنیکال یا فاندامنتال؛ کدام بهتر است؟ 

چنگال اندرو چه کاربردی دارد؟

پس از اینکه توانستیم چنگال اندرو را در نمودار قیمتی سهام تکمیل کنیم، می توانیم بر طبق آن در نمودارهای پیچیده، نقاط حمایت و مقاومتی را که خطوط روند مشخصی ندارند، معلوم کنیم. در حقیقت، این خطوط ترسیم شده می تواند هرکدام به عنوان خطوط حمایت و مقاومت شناخته شوند. معمولا حرکت قیمت در محدوده چنگال صورت می گیرد و در صورتی که هریک از این بالهای چنگال بشکنند، به معنای تغییر در روند حرکتی خواهد بود.

بخوانید  تحلیل یورو/دلار و پیش بینی قیمت آن تا پایان سال 2023

اما خط میانی چنگال اندرو نیز دارای اهمیت ویژه ای است و واکنشی که قیمت به این خط نشان میدهد، تا حدود زیادی می تواند به ما در تحلیل بازار کمک کند. در واقع این خط میانی از قدرت زیادی برخوردار بوده و عملکرد آن در راستای نقش مقاومتی و حمایتی خواهد بود. به این ترتیب می توان کاربرد چنگال اندرو را مشخص نمودن حرکت قیمت و همچنین تعیین محدوده حمایت و مقاومت دانست. از طرفی در صورتی که نقشه و هدف شما شکستن خطوط حمایت و مقاومت باشد، از این ابزار می توانید نهایت استفاده را کرده و برای شما بسیار جذاب می شود.

چنگال اندرو چیست

قوانین چنگال اندرو

به طور کلی، می توان قوانین مهم چنگال اندرو را به چهار بخش تقسیم کرد که عبارتند از:

  • معمولا در اغلب مواقع، قیمت به خط میانی بر می گردد و آن را لمس می نماید.
  • در صورتی که قیمت بتواند خط میانی چنگال اندرو را لمس کند، پیوت به وجود می آید.
  • در اکثر مواقع محدود حرکت قیمت در خط میانی چنگال بوده و نوسانات آن نیز در همان محدوده صورت می گیرد.
  • در صورتی که قیمت، خط میانی را لمس نکند، آنگاه باید شاهد بازگشت شدید قیمت بود.

دیدگاهتان را بنویسید