چگونه از سطوح فیبوناچی اصلاحی استفاده نماییم؟
سطوح فیبوناچی اصلاحی مجموعهای از خطوط افقی را تشکیل میدهند که به تعیین سطوح حمایت و مقاومت بالقوه کمک میکنند. در این سطوح، امکان تغییر جهت قیمت وجود دارد. این ابزار به ویژه زمانی کارایی بالایی دارد که بازار دارای روند مشخصی (چه صعودی و چه نزولی) باشد.
زمانی که بازار دارای یک روند صعودی است، توصیه میشود که در مواقع اصلاح قیمت در سطح حمایتی فیبوناچی، خرید انجام شود. به همین ترتیب، در شرایطی که بازار روند نزولی را طی میکند، بهتر است هنگام رسیدن قیمت به سطح مقاومتی فیبوناچی، به فکر فروش باشیم.
در تحلیل تکنیکال، سطوح فیبوناچی اصلاحی به عنوان وسیلهای برای پیشبینی مورد استفاده قرار میگیرند. این ابزار به دنبال تعیین مسیر احتمالی قیمت در آینده است.
نظریه مورد استفاده در به کارگیری سطوح فیبوناچی اصلاحی بر این پایه استوار است که هنگامی که قیمت شروع به دنبال کردن یک روند تازه میکند، اندکی از مسیر خود بازمیگردد یا تعدیل قیمت را تجربه میکند، و سپس دوباره روند اولیه خود باز می گردد.
چگونه سطوح فیبوناچی اصلاحی را بیابیم
برای تعیین سطوح فیبوناچی اصلاحی، ابتدا لازم است که نقاط نوسان سقف و نوسان کف کلیدی را مشخص کنید. در یک روند نزولی، باید ابتدا روی نقطه نوسان سقف کلیک کرده و سپس ماوس را به سمت آخرین نقطه نوسان کف بکشید. در مقابل، برای یک روند صعودی، ابتدا روی نقطه نوسان کف کلیک کرده و نشانگر را به سمت آخرین نقطه نوسان سقف حرکت دهید.
نحوه استفاده از فیبوناچی اصلاحی را در ادامه با ذکر چند مثال بیان خواهیم کرد
-
روند صعودی
ابتدا اجازه دهید نمودار AUD/USD در تایم فریم روزانه را بررسی کنیم:
در این نمودار، برای رسم سطح فیبوناچی اصلاحی، ابتدا روی نقطه پایین ترین نوسان (سوئینگ کف) واقع در 0.6955 کلیک میکنیم و سپس نشانگر ماوس را تا نقطه بالاترین نوسان (سوئینگ سقف) در مقدار 0.8264 میکشیم.
پلتفرم معاملاتی مورد استفاده شما دارای ابزار فیبوناچی اصلاحی است که به طور خودکار سطوح اصلاحی را محاسبه کرده و آنها را نمایش میدهد. همانطور که در نمودار قابل مشاهده است، سطوح فیبوناچی اصلاحی تعیین شده شامل 0.7955 (23.6 درصد)، 0.7764 (38.2 درصد)، 0.7609 (50.0 درصد)، 0.7454 (64.8 درصد) و 0.7263 (76.4 درصد) هستند.
با توجه به وضعیت فعلی، اگر جفت ارز AUDUSD از سقف اخیر خود بازگردد، انتظار میرود که در یکی از سطوح فیبوناچی اصلاحی حمایت شود. دلیل این امر آن است که معاملهگران معمولاً پس از بازگشت قیمت، سفارشهای خرید خود را در این سطوح تنظیم میکنند.
لازم به ذکر است که نسبت 50.0 درصد به طور رسمی جزو نسبتهای فیبوناچی به حساب نمیآید، اما جایگاهی در میان سطوح فیبوناچی پیدا کرده است. اکنون ما قصد داریم ببینیم چه اتفاقاتی در پس شکلگیری آخرین نوسان سقف رخ داده است.
قیمت پس از رسیدن به سطح 23.6 درصد فیبوناچی، پولبک داشته و برای مدتی دو هفتهای در روند نزولی خود باقی مانده است. همچنین، قیمت نسبت 38.2 درصد را آزمایش کرده است، اما نتوانسته است در زیر این سطح بسته شود.
پس از آن، بازار دوباره حرکت صعودی خود را از سر گرفته و حتی نوسان سقف را شکسته است. بدیهی است که خرید در سطح 38.2 درصد فیبوناچی، به عنوان یک معامله بلندمدت، سودآور بوده است.
-
روند نزولی
آشنایی با چگونگی استفاده از ابزار فیبوناچی اصلاحی در طول یک روند نزولی را در ادامه بیاموزید. در نمودار زیر، شما میتوانید جفت ارز EURUSD را در بازه زمانی 4 ساعته مشاهده کنید.
همانطور که در نمودار مشخص است، نقطه سوئینگ سقف در تاریخ 25 ژانویه (1.4195) و نقطه سوئینگ کف در تاریخ 1 فوریه (1.3854) قرار دارند. سطوح اصلاحی شامل 1.3933 (23.6 درصد)، 1.3983 (38.2 درصد)، 1.4023 (50.0 درصد)، 1.4064 (61.8 درصد) و 1.4114 (76.4 درصد) میباشند.
در یک روند نزولی، انتظار میرود که اگر قیمت از این سطوح کف بازگردد، ممکن است در برخی از سطوح فیبوناچی با مقاومت مواجه شود، زیرا معاملهگرانی که قصد دارند از قیمتهای بهتری برای کسب سود از روند نزولی استفاده کنند، ممکن است در این نقاط سفارش فروش خود را تنظیم کنند.
بازار سعی کرد به سمت بالا حرکت کند و به همین دلیل، قیمت برای مدتی در زیر سطح 38.2 درصد ماند، قبل از اینکه به سطح 50.0 درصد برسد. اگر در این موقعیت، سفارش فروش خود را در سطح 38.2 درصد یا 50.0 درصد تنظیم کرده بودید، احتمالاً سود قابل توجهی کسب میکردید.
از طریق دو مثال بالا مشخص شد که قیمتها در سطوح فیبوناچی اصلاحی، چگونه به چندین سطح حمایتی یا مقاومتی موقت دست یافتهاند. این امر عمدتاً به خاطر استفاده گسترده معاملهگران از ابزار فیبوناچی است؛ در نتیجه، این سطوح به طور خودکار به سطوح حمایت و مقاومت تبدیل میشوند.
وقتی که جمعیت بزرگی از معاملهگران باور دارند که اصلاح قیمتی در نزدیکی یکی از سطوح فیبوناچی رخ خواهد داد و منتظر فرصتی برای باز کردن معاملات خود در آن سطح میمانند، بیشک، این حجم بالای سفارشات تأثیر قابل توجهی بر روی قیمت بازار خواهد گذاشت.
باید مد نظر داشت که قیمت الزاماً در این سطوح فیبوناچی اصلاح نمیشود، بنابراین باید آنها را به عنوان نقاط اصلاحی محتمل در نظر گرفت. استفاده از ابزار فیبوناچی نیز همیشه آسان نیست؛ در غیر این صورت، معاملهگران به راحتی سفارشهای خود را در این سطوح قرار داده و به طور مؤثری از روندهای بازار کسب سود میکردند.