تقویم اقتصادی فارکس یکی از مهم‌ترین ابزارهایی است که معامله‌گران و سرمایه‌گذاران موفق فارکس برای به دست آوردن برتری هنگام معامله در بازارهای مالی استفاده می‌کنند.

با این حال، برخی از معامله‌گران با وجود پتانسیل عظیمی که تقویم اقتصادی برای محافظت از سرمایه آن‌ها در برابر حرکات نوسانی قیمت و زیان‌های احتمالی دارد، را به آسانی نادیده می گیرند.

دو نوع تریدر وجود دارد که ممکن است تقویم اقتصادی را نادیده بگیرند، گروه اول معامله‌گران تکنیکال هستند که صرفاً بر تحلیل تکنیکال تمرکز می‌کنند و گروه دوم معامله‌گران مبتدی و بی تجربه هستند.

هدف این مقاله نشان دادن مزایای استفاده از تقویم اقتصادی فارکس برای معامله گران مبتدی است، اما مطمئن هستیم که برای معامله گرانی هم که تنها از تحلیل تکنیکال استفاده می کنند نیز از خواندن این مقاله پشیمان نخواهند شد. در ادامه به معرفی تقویم اقتصادی فارکس خواهیم پرداخت، چگونگی خواندن آن را شرح می دهیم و نحوه درست استفاده از آن را در معاملات بیان خواهیم کرد.

 

تقویم اقتصادی فارکس چیست

تقویم اقتصادی فارکس برنامه ای از رویدادهای اقتصادی است که می تواند بر بازارهای مالی و حرکت قیمتی آنها تأثیر بگذارد. چه در حال معامله در فارکس یا هر طبقه دارایی دیگری باشید، داده های اقتصادی می تواند بر موقعیت و تصمیمات شما در بازار تأثیر بگذارد، بنابراین مهم است که در طول روز به تقویم توجه داشته باشید.

  • چرا تقویم اقتصادی فارکس حائز اهمیت است

تقویم اقتصادی یکی از منابع ضروری برای معامله گران به ویژه معامله گران روزانه است. این شامل برنامه ای از انتشار داده ها و اخبار مربوط به بخش ها و اقتصادهای مختلف است.

تقویم اقتصادی فارکس ابزار مهمی برای یک معامله گر در هنگام انجام یک تحلیل فاندامنتال است. به این ترتیب، معامله گر خطر تصمیم گیری های ناآگاهانه را کاهش می دهد که می تواند منجر به زیان های سنگین شود.

 

  • یافتن تقویم اقتصادی فارکس مناسب

بروکرها می دانند که تقویم اقتصادی یکی از ابزارهای ضروری برای ترید سودآور است. به این ترتیب، اکثر آنها به صورت رایگان از این منبع استفاده می کنند و با تریدرهای سراسر جهان به اشتراک می گذارند. Bloomberg ،Investing.com و DailyFx.com برخی از سایت هایی هستند که می توانید تقویم اقتصادی به روز شده را در آنها پیدا کنید.

علاوه بر این، اگر از TradingView یا MetaTrader 5 (MT5) استفاده می کنید، یک تقویم اقتصادی در سیستم این پلتفرم ها به صورت یکپارچه برای کاربران تعبیه شده است.

همچنین می توانید از بخش تقویم اقتصادی ما هر هفته از تحلیل داده های مهم استفاده نمایید و از مهمترین رویدادها به صورت آپدیت شده با خبر بمانید.

 

 

تقویم اقتصادی فارکس
توجه تقویم اقتصادی فارکس می تواند در معاملات شما بسیار تأثیرگذار باشد.

 

اجزای تقویم اقتصادی فارکس

شکل زیر نمونه ای از یک تقویم اقتصادی فارکس معمولی است. رویدادهای مورد انتظار و زمان دقیق انتشار داده ها را نشان می دهد. علاوه بر این، می توانید پیش بینی تحلیلگران و داده های قبلی را مشاهده کنید.

به محض انتشار داده ها، یک ستون “واقعی” نیز به این تصویر اضافه می گردد که نشان دهنده مقدار داده منتشر شده است و می توانید مقدار واقعی هر داده ای را با پیش بینی منتشر شده از آن مقایسه کنید.

ستاره‌های زیر ستون «Imp.» تأثیر مورد انتظار هر رویداد را نشان می‌دهند. به عنوان مثال، یک ستاره نشان می دهد که آن رویداد به احتمال زیاد منجر به نوسانات کم در بازار خواهد شد و تأثیر آنچنانی نخواهد داشت. از سوی دیگر، سه ستاره نشانه این است که این رویداد احتمالاً باعث نوسانات بالایی خواهد شد و بازار از آن رویداد بسیار تأثیر پذیر خواهد بود.

 

همانطور که اشاره شد در تقویم اقتصادی فارکس ستاره ها نشان دهنده میزان اهمیت و تأثیرگذاری داده ها هستند.

 

یک تقویم اقتصادی مجموعه‌ای از داده‌ها را در بر می‌گیرد، از رویدادهایی که مختص صنعت هستند تا رویدادهایی که بر اقتصاد یک کشور یا جهان تأثیر می‌گذارند.

به عنوان یک معامله گر روزانه، برخی از داده هایی که باید به آنها توجه ویژه ای داشته باشید در زیر فهرست شده است. این داده ها نکات معاملاتی ساده و در عین حال با اهمیتی هستند که می توانید از تقویم اقتصادی برای دستیابی به آن ها استفاده کنید.

 

چگونگی خواندن تقویم اقتصادی فارکس

تقویم اقتصادی معمولاً مهم ترین رویدادها و داده های منتشر شده از کشورهای بزرگ در سراسر جهان را هر روز فهرست می کند. شما انتخاب می کنید که روی یک روز در هفته یا یک ماه تمرکز کنید، که می تواند به شما در برنامه ریزی معاملات خود کمک کند.

بخوانید  معامله گران موفق چطور عمل می کنند ؟

برخی از متداول ترین رویدادهای نشان داده شده در تقویم اقتصادی فارکس شامل تصمیمات نرخ بهره بانک مرکزی، ارقام تولید ناخالص داخلی (GDP)، داده های تراز تجاری (trade balance)، ارقام تورم و گزارش های اشتغال است.

اکثر تقویم‌ها معمولاً یک فیلتر داخلی دارند که به شما امکان می‌دهد جزئیات مورد نیاز خود را بر اساس سطوح اولویت و کشور یا منطقه مبدا انتخاب کنید. این فهرست همچنین شامل زمان وقوع هر رویداد، ارز متاثر شده و سازمانی است که گزارش را منتشر می‌کند.

تقویم اقتصادی همانطور که اشاره کردیم معمولاً داده‌های قبلی ثبت‌شده برای هر گزارش کلان را نشان می‌دهد، مانند ارقام اشتغال قبلی و به دنبال آن برآوردهای اجماع تحلیلگران و ارقام واقعی موجود در نسخه فعلی.

 

انواع رویدادهای اقتصادی در تقویم

رویدادهای اقتصادی زیادی در یک تقویم وجود دارد. با این حال، به طور کلی، این رویدادها معمولاً به دو دسته تقسیم می شوند:

  • اندیکاتور تأخیری (Lagging Indicator)

اندیکاتور تأخیری شاخصی است که بازدهی را که قبلاً در بازار اتفاق افتاده است اندازه گیری می کند. به عنوان مثال، یک داده اقتصادی مانند تورم یک شاخص تأخیری است زیرا تورم قبلاً اتفاق افتاده است.

 

  • اندیکاتور پیشرو (Leading Indicator)

اندیکاتور پیشرو شاخصی است که برای پیش بینی آینده استفاده می شود. به عنوان مثال، اعتماد مصرف کننده می تواند به پیش بینی هزینه های مصرف کننده و حتی بازده اقتصادی در آینده کمک کند.

 

علاوه بر تقویم اقتصادی، انواع دیگری از تقویم ها وجود دارد که برای معامله گران مفید است، از جمله:

  1. تقویم درآمد (Earnings Calendar): این تقویم زمانی را که شرکت ها نتایج خود را منتشر می کنند، ارائه می دهد.
  2. تقویم سود سهام (Dividend Calendar): نشان می دهد که یک شرکت چه زمانی سود سهام خود را به سهامداران تقسیم می کند.
  3. تقویم IPO: برنامه زمانی را نشان می دهد و در آن مشخص می شود که شرکت ها چه زمانی عمومی می شوند.
  4. تقسیمات (Splits): این تقویم یک نمای کلی از زمانی که شرکت ها سهام خود را تقسیم می کنند ارائه می دهد.

 

داده های مهم اقتصادی

این ذاذه ها عملکرد یک اقتصاد را در تقویم اقتصادی فارکس نشان می دهد. این اعداد می تواند شامل داده های منتشر شده توسط دولت، شرکت های تحقیقاتی کلیدی یا صنایع مختلف باشد. برخی از اطلاعات موجود در داده های فعالیت اقتصادی شامل PMI، فروش خرده فروشی و جلسات بانک مرکزی خلاصه شده است.

  • شاخص مدیران خرید (PMI)

شرکت های خصوصی مختلف معمولاً در مورد عملکرد بخش های ساخت و ساز، تولید و خدمات نظرسنجی انجام می دهند. داده های به دست آمده نشان دهنده گسترش یا عدم گسترش صنایع مختلف است.

این شاخص به صورت عددی بین 0 تا 100 نشان داده می‌شود. برای مثال، در اوج کووید-19، PMI تولیدی ایالات متحده به پایین‌ترین سطح خود یعنی 36.1 رسید. این نشان می دهد که همه گیری باعث انقباض اقتصاد ایالات متحده شده است. از سوی دیگر، رقم بالای 50 نشان دهنده یک اقتصاد در حال گسترش است.

 

  • شاخص خورده فروشی (Retail Sales)

یکی از دلایل اصلی اهمیت آمار خرده فروشی برای یک تریدر روزانه این است که بخش خرده فروشی تعداد زیادی از کارمندان را از اکثر کشورهای توسعه یافته جذب می کند. به عنوان مثال، در ایالات متحده، بیش از 4.7 میلیون کارگر در صنعت وجود دارد. به این ترتیب، خرده فروشی بالا نشانه رشد اقتصاد است.

در عین حال، افزایش خریداران اغلب منجر به افزایش قیمت محصولات مختلف می شود. پس از آن، بانک مرکزی ممکن است از این سناریو به عنوان مبنایی برای افزایش نرخ بهره استفاده کند.

از این منظر، خرده فروشی معیار غیرمستقیم نرخ بهره و تورم یک کشور است. Eurostat و اداره سرشماری به ترتیب مسئول انتشار داده های خرده فروشی در اروپا و ایالات متحده هستند.

 

تقویم اقتصادی فارکس
شاخص خرده فروشی به صورت غیرمستقیم نشان دهنده تورم و نرخ بهره کشورها است.

 

  • جلسات بانک مرکزی

بانک مرکزی یک نهاد مالی با نفوذ بالا در هر کشوری است. تصمیمات کلیدی مانند نیاز به چاپ پول بیشتر یا اصلاح نرخ بهره را می گیرد. تسهیل کمی، انتشار صورتجلسات و سخنرانی های مقامات کلیدی نیز اطلاعات مهمی را تشکیل می دهد که یک معامله گر روزانه باید در داده های منتشر شده جلسات بانک مرکزی به آن ها توجه ویژه ای کند زیرا چنین اظهاراتی ممکن است بر عملکرد یک ارز در بازار تأثیر بگذارد.

بانک های مرکزی که یک معامله گر روزانه باید به دقت آن ها را زیر نظر داشته باشد عبارت اند از:

بخوانید  چگونه از سطوح فیبوناچی اصلاحی استفاده نماییم؟

بانک ملی سوئیس (SNB)
بانک کانادا (BOC)
بانک مرکزی اروپا (ECB)
بانک انگلستان (BOE)
بانک ژاپن (BOJ)
فدرال رزرو

 

  • داده های تورمی، PPI و CPI (یکی از مهمترین داده های تقویم اقتصادی فارکس)

تورم ارتباط نزدیکی با اقدامات سیاست پولی مانند نرخ بهره دارد. به عنوان مثال، یک بانک مرکزی زمانی که تورم بالا باشد نرخ بهره را افزایش می دهد و بالعکس. معمولاً نرخ بهره پایین به عنوان یک محرک اقتصادی عمل می کند زیرا افراد و مشاغل می توانند پول بیشتری خرج کنند.

در یک تقویم اقتصادی فارکس، شاخص قیمت مصرف کننده (CPI) و شاخص قیمت تولید کننده (PPI) انواع کلیدی داده های تورم هستند. CPI معیاری برای تغییرات قیمت مواد غذایی، وسایل نقلیه، سوخت و سایر کالاهای مصرفی است. از سوی دیگر، PPI (شاخص Factory Gate) تغییرات قیمت اقلام خریداری شده توسط تولیدکنندگان را اندازه گیری می کند.

داده‌های تورمی اضافی که در یک تقویم اقتصادی فارکس پیدا می‌کنید شامل شاخص قیمت صادرات و واردات و شاخص قیمت مسکن است. در ایالات متحده، داده های تورم توسط اداره آمار کار (BLS) منتشر می شود در حالی که یورواستات (Eurostat) این مسئولیت را در اتحادیه اروپا بر عهده دارد.

 

  • شاخص تولید ناخالص داخلی (GPD)

تولید ناخالص داخلی ارزش پولی تمام خدمات و کالاها ساخته شده در یک کشور را در یک دوره خاص نشان می دهد. تولید ناخالص داخلی تصویری اقتصادی از یک کشور ارائه می دهد که برای تخمین اندازه اقتصاد و نرخ رشد آن کشور استفاده می شود و بسیار مهم است.

 

  • گزارشات اشتغال (employment reports)

این نوع داده ها قدرت یک اقتصاد را نشان می دهد. علاوه بر این، بانک مرکزی یک کشور از آن برای تعیین اینکه آیا نیاز به اصلاح نرخ بهره دارد یا خیر استفاده می کند. به عنوان مثال، زمانی که کشور نرخ بیکاری پایین و دستمزدهای بالا را ثبت می کند، بانک مرکزی آن ممکن است تصمیم به افزایش نرخ بهره بگیرد.

 

تقویم اقتصادی
اگر به دنبال محدود کردن ضررهای معاملاتی و کسب موفقیت در ترید هستید بررسی تقویم اقتصادی را فراموش نکنید!

 

نحوه استفاده از تقویم اقتصادی فارکس در معاملات

معامله گران فارکس با تجزیه و تحلیل رویدادهای خبری و انتشارات فاندامنتال می توانند شرایط بازار را رصد کرده و نوسانات بالقوه قیمت پیرامون رویدادهای کلیدی را پیش بینی کنند. به طور کلی، این می تواند بخش مهمی از استراتژی معاملات فارکس را تشکیل دهد.

تفسیر تقویم اقتصادی فارکس مستلزم آگاهی از این است که کدام رویدادهای ژئوپلیتیکی و انتشار داده های کلان می توانند بر یک جفت ارز در فارکس  تأثیر بگذارند. به عنوان مثال، انتشار داده های کلان از انگلستان احتمالاً بر تمام جفت ارزهایی که دارای پوند  هستند مانند جفت GBP/USD تأثیر می گذارد.

رویدادهای ژئوپلیتیک و انتشارات اقتصادی از ایالات متحده معمولاً بیشترین تأثیر را بر جفت ارزهای فارکس دارند زیرا دلار آمریکا ارز ذخیره جهانی است و در نیمی از جفت ارزهای اصلی مانند EUR/USD، GBP/USD، USD/CAD  و جفت ارز USD/CHF تأثیرگذار است.

اگر انتشار داده ها نوسانات قابل توجهی را در قیمت جفت ارزهایی که در اختیار دارید ایجاد کند، نادیده گرفتن آن ها ممکن است شما را در معرض ضررهای جبران ناپذیر قرار دهد.

 

نحوه استفاده از تقویم اقتصادی فارکس به عنوان یک مبتدی

به عنوان یک مبتدی، ممکن است با نحوه تأثیر بیشتر داده های اقتصادی و رویدادهای خبری بر جفت ارزهای خاص آشنا نباشید. با این حال، می توانید با تمرکز بر دو یا سه جفت ارز و نظارت بر واکنش آنها به انتشار داده های کلان و رویدادهای خبری انتخابی خود شروع کنید. با توجه به اینکه هنوز در حال توسعه مهارت های معاملاتی خود هستید، به عنوان مبتدی بیش از پنج جفت ارز معامله نکنید.

اگر بک تستینگ دارید، می‌توانید به نحوه واکنش هر جفت ارز به رویدادهای خبری خاص و انتشارات کلان دیتا در گذشته نگاه کنید. همچنین در صورتی که نرم افزار بک تست ندارید، می توانید این کار را به صورت دستی انجام دهید.

با مطالعه و مشاهده واکنش‌های جفت ارز مد نظرتان به داده های منتشر شده انتخابی یا رویدادهای خبری، می‌توانید پیش‌بینی کنید که احتمالاً چه واکنشی نسبت به رویدادهای آینده نشان خواهد داد.

با این حال، هرگز نباید تصور کنید که جفت ارز معاملاتی شما دقیقاً به همان شیوه‌ای که نسبت به انتشار اخبار گذشته واکنش نشان می‌دهد، در آینده نیز واکنش نشان می‌دهد، زیرا هر لحظه در بازارهای فارکس منحصربه‌فرد است. بنابراین، همیشه باید از مدیریت ریسک مناسب برای تمام معاملات خود حتی آنهایی که امیدوارکننده‌تر به نظر می‌رسند، استفاده کنید.

بخوانید  صندوق های قابل معامله (ETF) چیست؟ بررسی انواع ETF

 

چگونه اکثر معامله گران از تقویم اقتصادی استفاده می کنند

بسیاری از معامله‌گران تکنیکال تصمیم می‌گیرند که هر زمان که اعلامیه‌ای بزرگ برنامه‌ریزی شده باشد، از بازارها دور بمانند، زیرا هرگز نمی‌دانید قیمت پس از انتشار به کدام سمت حرکت خواهد کرد، که این یک استراتژی معاملاتی محتاطانه است.

برخی معامله‌گران تصمیم می‌گیرند با انجام معاملات درست قبل یا بعد از انتشار، از نوسانات قیمتی که ممکن است پس از چنین انتشاراتی رخ دهد، کسب سود کنند. چنین معاملاتی معمولا دارای ریسک قابل توجهی هستند و به معامله گران مبتدی توصیه نمی شوند، اما می توانند برای معامله گران با تجربه بسیار سودآور باشند.

گروه آخر متشکل از معامله گرانی است که بازارها را صرفاً بر اساس تحلیل بنیادی و کاتالیزورهای خبری انتخاب می کنند در حالی که بخش تحلیل تکنیکال معاملات را نادیده می گیرند. ما این روش را یک استراتژی بسیار مخاطره‌آمیز می‌دانیم زیرا تحلیل تکنیکال نقش مهمی در تضمین ثبات و موفقیت بلندمدت معامله‌گر دارد.

بازارهای فارکس معمولاً نسبت به اخبار/رویدادهای ژئوپلیتیک و انتشار داده های خاص کاملاً حساس هستند، اما سودآوری بلندمدت به عنوان یک معامله گر فارکس مستلزم ترکیب تحلیل های تکنیکال و قاندامنتال در معاملات است.

 

نمونه ای از ترید با تقویم اقتصادی فارکس

بیایید به یک مثال از یک فرصت معاملاتی عالی در جفت ارز GBP/USD نگاه کنیم. در جریان تحلیل آخر هفته ای از این جفت، متوجه شدیم که تقویم اقتصادی نشان می‌دهد که دفتر آمار ملی بریتانیا قرار است داده های تولید ناخالص داخلی این کشور را روز سه‌شنبه منتشر کند.

تحلیل تکنیکال  از این جفت ارز نشان داد که جفت ارز GBP/USD نزدیک به یک سطح مقاومت اصلی معامله می شود که ما آن را به عنوان محل ورود مناسب و کم ریسک در نظر گرفیم. بنابراین، صبح روز دوشنبه پس از اینکه قیمت به سطح مقاومت اصلی رسید و بازگشت، یک پوزیشن نزولی روی جفت ارز GBP/USD باز کردیم.

معامله باز شده تا پایان روز دوشنبه به بیش از 100 پیپ به سود رسید، همانطور که در نمودار زیر می توانید آن را مشاهده کنید.

 

استفاده درست از تقویم اقتصادی فارکس در معاملات می تواند بسیار سودآور باشد! (نقطه ورود و خروج از معامله در تصویر مشخص است.)

 

در این مثال به اکثر معامله‌گران توصیه می‌شود که معاملات خود را قبل از گزارش تولید ناخالص داخلی در صبح روز سه‌شنبه ببندند، زیرا پیش‌بینی اینکه قیمت پس از انتشار داده ها چه خواهد کرد، بسیار دشوار است.

 

کلام آخر

تقویم اقتصادی فارکس بخش مهمی از بازارهای مالی است که تا حد زیادی توسط رویدادهای ژئوپلیتیکی و فاندامنتال هدایت می شود. هر معامله‌گری می‌تواند سودآوری خود را با گنجاندن تقویم اقتصادی فارکس در برنامه و استراتژی‌های معاملاتی خود بهبود بخشد.

بنابراین، ما هم مبتدیان و هم معامله‌گران فنی با تجربه را تشویق می‌کنیم که تقویم اقتصادی فارکس را در استراتژی معاملاتی خود بگنجانند تا اطمینان حاصل شود که توسط انتشار داده های مهم برنامه‌ریزی‌شده و رویدادهای ژئوپلیتیکی غافل گیر نشوند.

تقویم اقتصادی را صرفاً به این دلیل که یک معامله گر تکنیکال هستید نادیده نگیرید. به یاد داشته باشید که هدف نهایی از معامله در بازارها کسب سود است و تقویم اقتصادی فارکس می تواند شما را در رسیدن به این هدف فوق العاده یاری کند.

 

سوالات متداول

  • تقویم اقتصادی چیست؟

تقویم اقتصادی فارکس برنامه ای از رویدادهای اقتصادی است که می تواند بر بازارهای مالی و حرکت قیمتی آنها تأثیر بگذارد. چه در حال معامله در فارکس یا هر طبقه دارایی دیگری باشید، داده های اقتصادی می تواند بر موقعیت و تصمیمات شما در بازار تأثیر بگذارد، بنابراین مهم است که در طول روز به تقویم توجه داشته باشید.

  • مبتدیان چگونه از تقویم اقتصادی فارکس استفاده کنند؟

به عنوان یک مبتدی، ممکن است با نحوه تأثیر بیشتر داده های اقتصادی و رویدادهای خبری بر جفت ارزهای خاص آشنا نباشید. با این حال، می توانید با تمرکز بر دو یا سه جفت ارز و نظارت بر واکنش آنها به انتشار داده های کلان و رویدادهای خبری انتخابی خود شروع کنید. با توجه به اینکه هنوز در حال توسعه مهارت های معاملاتی خود هستید، به عنوان مبتدی بیش از پنج جفت ارز معامله نکنید.

  • داده های مهم تقویم اقتصادی فارکس برای معامله گران کدامند؟

گزارشات اشتغال- داده های تورمی- شاخص تولید ناخالص داخلی- جلسات بانک مرکزی- شاخص خرده فروشی و شاخص PMI

Leave a Reply