ابر ایچیموکو یک روش تحلیل تکنیکال است که توسط روزنامه نگار ژاپنی گویچی هوسادا در اواخر دهه 1960 ایجاد شد. نمودار Ichimoku سطوح حمایت و مقاومت و همچنین سایر اطلاعات ضروری مانند جهت روند و اندازه حرکت را نشان می دهد.

در بین مردم به نام ایچیموکو کینکو هیو شناخته می شود. این اندیکاتور همچنان در ژاپن بسیار محبوب است و تئوری وجود دارد که وقتی برای جفت ارزهای ین ژاپن و Nikkei به‌عنوان پرمعامله‌ترین ابزارها به کار می‌رود، بهتر عمل می‌کند.

در این مقاله به بررسی استراتژی ابر ایچیموکو خواهیم پرداخت و بهترین استراتژی مربوط به آن را برای رسیدن سریع به سود در معاملات را بررسی می کنیم، بنابراین اگر می خواهید به صورت کامل با Ichimoku آشنا شوید، این مطلب برای شماست.

 

ابر Ichimoku چیست

ابر ایچیموکو گروهی از اندیکاتورهای فنی است که سطوح حمایت و مقاومت را در طی سشن های معاملاتی روزانه نشان می دهد. ابر ایچیموکو همچنین جهت حرکت و روند را به همراه سطوح حمایت و مقاومت نشان می دهد.

این اندیکاتور میانگین‌های معاملاتی مختلف را می‌گیرد و آنها را روی نمودارها ترسیم می‌کند، در حالی که از ارقام برای محاسبه ابری استفاده می‌کند که سعی می‌کند نقطه‌ای را که قیمت به سمت آن حرکت می کند را پیش‌بینی کند.

Ichimoku شامل پنج خط است که هر یک نمای کلی از قیمت و یک منطقه سایه دار به نام Ichimoku Cloud را نشان می دهد. طبق استراتژی Ichimoku Cloud، اگر قیمتی بالاتر از ابر باشد، روند صعودی را نشان می‌دهد، در حالی که اگر در زیر ابر باشد، نشان دهنده روند نزولی است. اگر داخل ابر باشد، این نشان دهنده یک بازار رنج است.

 

اجزای تشکیل دهنده Ichimoku Cloud

پنج بخش مختلف از ابر ایچیموکو وجود دارد. وقتی صحبت از ترید با ایچیموکو یا تلاش برای تشکیل یک استراتژی معاملاتی Ichimoku می شود، دانستن آنها مفید است.

 

اجزای تشکیل دهنده ابر Ichimoku
خطوط مختلف Ichimoku Cloud را مشاهده می کنید

 

  • Tenkan-Sen (خط تبدیل)

اولین جزء ابر ایچیموکو Tenkan-Sen است که اغلب با یک خط قرمز در نمودار نشان داده می شود. این خط کوتاه تر از دو خط پایه شاخص ایچیموکو است. با در نظر گرفتن میانگین بالاترین بالا و پایین ترین پایین در 9 دوره گذشته محاسبه می شود. خط Tenkan-Sen برای نشان دادن حرکت کوتاه مدت استفاده می شود و می تواند به عنوان سطح حمایت یا مقاومت استفاده شود.

وقتی Tenkan-Sen از بالای Kijun-Sen عبور می کند، سیگنال صعودی در نظر گرفته می شود و هنگامی که از زیر Kijun-Sen عبور می کند، سیگنال نزولی در نظر گرفته می شود. Tenkan-Sen به صورت زیر محاسبه می شود:

Tenkan-Sen = (9-Period Highest High + 9-Period Lowest Low) / 2

 

  • Kijun-Sen (خط پایه)

Kijun-Sen خط پایه طولانی تر است. با در نظر گرفتن میانگین بالاترین بالا و پایین ترین پایین در 26 دوره گذشته محاسبه می شود. خط برای نشان دادن حرکت میان مدت استفاده می شود و همچنین می تواند به عنوان سطوح حمایت یا مقاومت استفاده شود.

زمانی که قیمت بالاتر از کیجون سن باشد، سیگنال صعودی و زمانی که زیر کیجون سن باشد، سیگنال نزولی در نظر گرفته می شود.با گرفتن میانگین اوج و پایین برای 26 دوره گذشته اندازه گیری می شود. وقتی Kijun-Sen بر روی نمودار ترسیم می‌شود، معمولاً از Tenkan-Sen عقب‌تر است، زیرا  دوره‌های طولانی‌تری نسبت به آن دارد.

Kijun-Sen= (26-Period High + 26-Period Low) / 2

 

  • Senkou Span A (پیشرو طول A)

Senkou Span A یکی از دو جزء خود ابر Ichimoku است. با گرفتن میانگین Tenkan-Sen و Kijun-Sen و رسم نتیجه 26 دوره قبل محاسبه می شود. این خط برای نشان دادن روند فعلی و سطوح حمایت و مقاومت در میان مدت استفاده می شود.

بخوانید  زمان‌بندی ایده‌آل برای معاملات فارکس: بهترین سشن‌ها برای حداکثر سود

وقتی قیمت بالاتر از Senkou Span A باشد، می توان آن را به عنوان سیگنال صعودی تعبیر کرد و زمانی که قیمت  زیر سنکو Span A باشد، سیگنال نزولی در نظر گرفته می شود.

Senkou Span A = (Tenkan-Sen + Kijun Sen) / 2

 

  • Senkou Span B (پیشرو طول B)

Senkou Span B دومین جزء خود Ichimoku Cloud است. با گرفتن میانگین بالاترین بالا و کمترین پایین در 52 دوره گذشته و رسم نتیجه 26 دوره قبل محاسبه می شود. این خط همچنین برای نشان دادن روند فعلی و سطوح حمایت و مقاومت در میان مدت استفاده می شود.

هنگامی که قیمت بالاتر از Senkou Span B باشد، به عنوان یک سیگنال صعودی قوی در نظر گرفته می شود و زمانی که قیمت  زیر Senkou Span B باشد، به عنوان یک سیگنال نزولی قوی در نظر گرفته می شود.

Senkou Span B = (52-Period High+ 52-Period Low) / 2

 

  • Chikou Span (دهانه عقب افتاده)

Chikou Span آخرین جزء ابر ایچیموکو است و 26 دوره عقب تر از قیمت فعلی ترسیم شده است. این خط برای تایید روندها و سطوح حمایت و مقاومت و همچنین برای ارائه سیگنال معاملاتی استفاده می شود.

زمانی که Chikou Span از قیمت عبور می کند، سیگنال صعودی و زمانی که از زیر قیمت عبور می کند، سیگنال نزولی در نظر گرفته می شود.

 

سیگنال های معاملاتی Ichimoku Cloud

سیگنال های Ichimoku Cloud ممکن است برای شناسایی نقاط ورود و خروج بالقوه و همچنین برای تعیین روند کلی بازار استفاده شوند. در اینجا برخی از سیگنال های معاملاتی کلیدی تولید شده توسط Ichimoku Cloud آورده شده است:

 

خطوط ابر Ichimoku می تواند بیانگر سیگنال های دقیق معاملاتی باشند.

 

  • سیگنال های صعودی و نزولی

زمانی که قیمت یک دارایی بالاتر از Ichimoku Cloud باشد، می تواند به عنوان یک سیگنال صعودی دیده شود. برعکس، زمانی که قیمت کمتر از آن باشد، می توان آن را یک سیگنال نزولی در نظر گرفت. از این سیگنال ها می توان برای شناسایی روند کلی بازار و تصمیم گیری های معاملاتی بر این اساس استفاده کرد.

 

  • کراس اوورهای تنکان-سن و کیجون-سن

وقتی Tenkan-Sen از بالای Kijun-Sen عبور می کند، یک سیگنال صعودی در نظر گرفته می شود و زمانی که Tenkan-Sen به زیر Kijun-Sen می رسد، به صورت نزولی دیده می شود. از این کراس اوورها می توان برای شناسایی نقاط ورود و خروج مناسب و کم ریسک استفاده کرد.

 

  • کراس اوورهای Senkou Span

هنگامی که  Senkou Span A از بالای Senkou Span B عبور می کند، یک سیگنال صعودی در نظر گرفته می شود و زمانی که Senkou Span A از زیر Senkou Span B عبور می کند، یک سیگنال نزولی است. از این کراس اوورها می توان برای شناسایی نقاط ورود و خروج مهم نیز استفاده کرد.

 

استراتژی های معاملاتی ابر ایچیموکو

در اینجا ما  استراتژی های مختلف معاملاتی Ichimoku Cloud را به شما نشان خواهیم داد که می توانید از آن ها برای ورود به معاملات خود استفاده نمایید، مهمترین استراتژی های معاملاتی Ichimoku عبارت است از:

  • استراتژی Trend-Following

معامله گران با تجزیه و تحلیل اجزای مختلف این اندیکاتور می توانند روند کلی بازار را شناسایی کرده و در جهت آن روند وارد معاملات شوند. یکی از رویکردهای رایج این است که منتظر یک سیگنال مانند کراس اوور Tenkan-Sen/Kijun-Sen یا کراس اوور Senkou Span A/Senkou Span B باشید و سپس وارد معامله در جهت روند شوید.

بخوانید  استراتژی‌های کاربردی تحلیل سنتیمنتال در معاملات فارکس

معامله گران می توانند از شاخص های دیگری مانند میانگین متحرک (MA) یا oscillators برای تأیید سیگنال ها و ارائه بینش بیشتر در مورد روندهای بازار استفاده کنند.

 

  • استراتژی شکست (Breakout)

معامله گران می توانند به دنبال Breakout در بالا یا پایین ابر Ichimoku باشند که نشان دهنده تغییر احتمالی در روند یا ادامه روند فعلی است. از Chikou Span برای تأیید شکست‌ها استفاده می شود، زیرا نشان‌دهنده قیمت فعلی در رابطه با قیمت گذشته است.

معامله‌گران می‌توانند زمانی وارد معامله شوند که قیمت از ابر ایچیموکو بالاتر یا پایین‌تر می‌آید، با دستور Stop Loss برای محدود کردن ضررهای احتمالی. اگرچه باید توجه داشت که این سفارش‌ها خطر Slippage یا همان لغزش را به همراه دارند و باید به آن توجه نمایید.

با استفاده از Ichimoku Cloud برای استراتژی های Breakout، معامله گران به طور بالقوه می توانند از تغییرات ناگهانی در احساسات بازار استفاده کنند.

 

  • استراتژی معکوس (Reversal)

معامله‌گران در این استراتژی می‌توانند به دنبال سیگنال‌هایی باشند که نشان‌دهنده یک معکوس بالقوه در روند هستند، مانند تلاقی Chikou Span بالاتر یا پایین‌تر از قیمت یا پیچش کومو. این سیگنال ها ممکن است نشانه ای از تغییر در احساسات بازار و یک معکوس بالقوه و مهم در روند قیمت باشد.

 

استراتژی ترید کردن با Ichimoku
اگر از اندیکاتور ایچیموکو به درستی استفاده شود می تواند باعث موفقیت های بی نظیری در معاملات شود

 

 

ترید با Ichimoku

در ادامه عواملی را معرفی خواهیم نمود که به طور بالقوه می تواند به معامله گران در استفاده از Ichimoku Cloud برای ترید کردن کمک کند و شما نیز می توانید از این عامل برای موفق شدن در معاملات خود استفاده به عمل آورید:

  • درک درست اندیکاتور Ichimoku

قبل از استفاده از Ichimoku Cloud، درک کامل این شاخص و اجزای آن مهم است. معامله گران ممکن است کمی زمان بگذارند تا در مورد قسمت های مختلف و نحوه محاسبه آنها و همچنین نحوه استفاده از آنها برای تولید سیگنال های معاملاتی اطلاعات کسب کنند.

 

  • ترکیب با سایر ادیکاتورها

در حالی که Ichimoku Cloud به تنهایی یک نشانگر قدرتمند است، استفاده از آن در ترکیب با سایر اندیکاتورهای تکنیکال همیشه سودمندتر است. این امر می تواند به تأیید سیگنال های معاملاتی و ارائه بینش بیشتر در مورد روندهای قیمتی بازار کمک کند.

 

  • تعیین نقاط ورود و خروج مناسب

هنگام استفاده از Ichimoku Cloud برای یافتن سیگنال های معاملاتی مناسب، تعیین نقاط ورود و خروج واضح و درست بسیار مهم است که باید به آن توجه ویژه ای شود.

 

  • مدیریت ریسک مناسب

مانند هر نوع معامله، ترید با ابر ایچیموکو شامل ریسک های مربوط به خود است. مهم است که تکنیک های مدیریت ریسک مناسب را استفاده کنید، مانند استفاده از دستورات توقف ضرر و در نظر داشتن خطر لغزش، که بسیار مهم است.

همچنین از Take profit استفاده کنید و مانند یک تریدر حرفه ای با مدیریت ریسک مناسب، ضررهای احتمالی را به کمترین مقدار ممکن برسانید.

 

بهترین تایم برای Ichimoku Cloud چه زمانی است

اندیکاتور Ichimoku Cloud را می توان در هر بازه زمانی استفاده کرد و هیچ “بهترینی” وجود ندارد. همه چیز بستگی به نوع ترید شما دارد. معامله گران روزانه ممکن است ترجیح دهند از Ichimoku در تایم فریم 5m یا 15m استفاده کنند تا به آنها کمک کند روند را شناسایی کنند سیگنال های ورود و خروج مناسب را دریافت کنند.

بخوانید  تحلیل نفت امروز، 2 اسفند 1402

معامله‌گران نوسان‌گیر ترجیح می‌دهند که Ichimoku را در نمودار 4H یا Daily قرار دهند تا روند و حمایت ها و مقاومت های کلیدی را با آن تعیین کنند. با این حال، باید توجه داشته باشید که شاخص Ichimoku زمانی که بازار روند رو به رشدی دارد بهترین عملکرد را دارد  و این برای همه بازه های زمانی صدق می‌کند.

 

چگونه اندیکاتور Ichimoku Cloud را به متاتریدر 4 اضافه کنیم

مراحل زیر را دنبال کنید تا شاخص Ichimoku Cloud را به نمودار معاملاتی خود در متاتریدر 4 اضافه کنید:

  1. پلتفرم معاملاتی متاتریدر 4 را باز کنید.
  2. روی علامت مثبت سبز رنگ در منوی برجسته شده همانند تصویر زیر کلیک کنید.
  3. با ماوس “Trend” را انتخاب کنید و روی “Ichimoku Kinko Hyo” کلیک کنید.
  4. پنجره جدیدی با پارامترها، رنگ ها و تنظیمات مرتبط ظاهر می شود.
  5. به طور پیش فرض، Tenkan-sen روی 9، Kijun-sen روی 26 و Senkou Span B روی 52 تنظیم می شود.
  6. تنظیمات پیش فرض را می تواند بر اساس نیازهای خود تغییر دهید.

 

افزودن Ichimoku در متاتریدر 4
مراحل گفته شده را همانند این تصویر انجام دهید تا Ichimoku Cloud را به متاتریدر 4 ادد شود

 

مزایا و معایب استراتژی Ichimoku Cloud

در ادامه به معرفی مهمترین مزایا و معایب استراتژی و اندیکاتور ایچیموکو می پردازیم:

مزایا

  • تنوع اطلاعات

شاخص Ichimoku Cloud می تواند به ما در تعیین روند قیمتی،سطوح حمایت، سطوح مقاومت و انداره حرکت کمک کند.

  • کاهش نیاز به اندیکاتورهای دیگر

در حالی که شاخص Ichimoku Cloud فضای زیادی را در نمودار اشغال می کند، اما تعداد شاخض های دیگری را که شما به آن نیاز دارید کاهش می دهد، به این معنی که خطر کمتری برای دریافت سیگنال های متناقض و ایجاد سردرگمی وجود دارد.

 

معایب

  • سردرگمی در اطلاعات

مبتدیان ممکن است به خاطر میزان بالای اطلاعات ارائه شده توسط شاخص Ichimoku Cloud سردرگم شوند. مدتی طول می کشد تا یاد بگیرید همه اجزای آن چه چیزی را نشان می دهند و چگونه از آنها به طور موثر استفاده کنید.

  • فضای نمودار

معامله‌گرانی که ترجیح می‌دهند نمودارهای خود را تمیز نگه دارند و روی عملکرد قیمت تمرکز کنند، ممکن است برای عادت به شاخص Ichimoku Cloud دچار مشکل شوند.

 

نتیجه گیری

در نتیجه، Ichimoku Cloud به معامله گران در درک روندها، حرکت و سطوح حمایت و مقاومت کمک می نماید. نسبتاً همه کاره است و معامله‌گران می‌توانند به طور بالقوه از آن برای تعیین روندهایی که باید دنبال شوند و همچنین برای تشخیص شکست‌ها و معکوس‌های بالقوه و مهم استفاده کنند.

با این حال، مانند همه استراتژی های معاملاتی، ابر ایچیموکو نمی تواند آینده را به صورت کاملاً درست پیش بینی کند و استراتژی ایچیموکو کاملاً بی خطر نیست و ریسک های مشخصی دارد.

معامله گران باید توجه داشته باشند که تحلیلات خود را درست انجام دهند و به یاد داشته باشند که بازارها می توانند در هر زمانی بر ضد آنها حرکت کنند، و هرگز با پولی بیش از آنچه که می توانند ریسک از دست دادن آن را تحمل کنند معامله نکنند.

 

سوالات متداول

  • ابر ایچیموکو (Ichimoku Cloud) چیست؟

ابر ایچیموکو گروهی از اندیکاتورهای فنی است که سطوح حمایت و مقاومت را در طی سشن های معاملاتی روزانه نشان می دهد. ابر ایچیموکو همچنین جهت حرکت و روند را به همراه سطوح حمایت و مقاومت نشان می دهد.

  • 3 استراتژی مهم معاملاتی ایچیموکو کدامند؟

استراتژی Trend-Following،استراتژی شکست (Breakout)،استراتژی معکوس (Reversal)

دیدگاهتان را بنویسید