تتر یک توکن مهم در بازار ارزهای دیجیتال است که در بسیاری از صرافی‎ها به عنوان مبنای معاملات(مثلا BTC/USDT) مورد استفاده قرار می‎گیرد. قیمت تتر در بازار برخلاف سایر رمز ارزها نسبتا ثابت(به دلیل پشتوانه دلار) است. بنابراین در صورت تغییر ارزش این ارزهای پشتیبان، ارزش تتر هم تغییر خواهد کرد. EURT و XAUT انواع دیگری از تتر هستند که پشتوانه آنها به ترتیب یورو و طلا است.

تتر چیست؟

تتر (USDT) نوعی ارز رمزنگاری شده است که به عنوان استیبل کوین شناخته می شود. هدف اصلی آن پر کردن شکاف بین ارزهای فیات و ارزهای دیجیتال و ارائه ثبات، شفافیت و حداقل هزینه تراکنش برای کاربران است. ما یک نمای کلی از کاری که Tether برعهده دارد را شرح می دهیم:

  1. تتر ثبات را فراهم می کند
  • متصل به ارزهای فیات: توکن‌های تتر به ارزهای فیات، معمولاً دلار آمریکا (USDT) و همچنین یورو (EURT) و سایر ارزها متصل می‌شوند. هدف این تثبیت حفظ نسبت ارزش 1 به 1 بین توکن Tether و ارز فیات مربوطه آن است.
  • استیبل کوین: تتر به عنوان یک استیبل کوین، به گونه ای طراحی شده است که در مقایسه با ارزهای دیجیتال معمولی مانند بیت کوین یا اتریوم، که ارزش آن ها می تواند بسیار نوسان باشد، ثبات بیشتری را ارائه دهد.

2. تتر انجام معاملات را تسهیل می کند

  • سهولت انتقال: تتر به کاربران این امکان را می دهد که ارزش را در اکوسیستم ارزهای دیجیتال انتقال دهند، نگه دارند و معامله کنند. در عین حال برابری ارزش را با ارز فیات اساسی نیز حفظ می شود.
  • تبدیل کریپتو به فیات: Tether راه ساده‌تری را برای معامله‌گران و سرمایه‌گذاران ارزهای دیجیتال فراهم می‌کند تا از نوسانات بازار محافظت کنند و به راحتی از دارایی‌های کریپتو فرار به دارایی با ثبات‌تر بدون خروج از اکوسیستم کریپتو تبدیل شوند.

  3. به عنوان یک وسیله مبادله عمل می کند

  • مورد استفاده در تجارت: تتر به طور گسترده در صرافی های ارزهای دیجیتال به عنوان جایگزینی برای ارزهای فیات برای خرید ارزهای دیجیتال دیگر استفاده می شود. این به ویژه برای پلتفرم هایی مفید است که از سپرده گذاری یا برداشت مستقیم ارز فیات پشتیبانی نمی کنند.
  • تراکنش های برون مرزی: از آنجایی که Tether دیجیتال و مبتنی بر بلاک چین است، می توان از آن برای تراکنش های مرزی سریع و نسبتا ارزان استفاده کرد.

  4. شفافیت و هزینه های کمتر را فراهم می کند

  • کاهش هزینه تراکنش: تراکنش‌های با تتر اغلب در مقایسه با سیستم‌های بانکی سنتی و حتی برخی دیگر از ارزهای دیجیتال کارمزد کمتری دارند.
  • فناوری بلاک چین: با استفاده از فناوری بلاک چین، تراکنش‌های Tether در یک دفتر کل ثبت می‌شوند و شفافیت را فراهم می‌کنند.

  5. مناقشات و انتقادات

  • نگرانی‌های مربوط به پشتوانه رزرو: در مورد میزان پشتیبانی توکن‌های تتر توسط ذخایر واقعی دلار آمریکا، بحث‌ها و مسائل حقوقی وجود دارد. شرکت پشتیبان Tether در مورد اینکه آیا به اندازه کافی ذخایر فیات برای توجیه ادعای تثبیت 1 به 1 خود دارد یا خیر، مورد بررسی قرار گرفته است.
  • تأثیر بر بازار کریپتو: نقش تتر در بازار ارزهای دیجیتال، به ویژه تأثیر آن بر قیمت بیت کوین و نقدینگی بازار، موضوع بحث و تحلیل در جامعه کریپتو بوده است.
بخوانید  بلاک چین چیست ؟

اشاره شد که تتر یک توکن است. اما توکن چیست؟ چرا از واژه کوین برای تتر استفاده نکردیم؟

توکن در واقع یک رمزارز است که بلاک چین و شبکه مستقلی برای خودش ندارد. از آنجا که توکن‎ها بلاک چین مستقل ندارند، پس برای انتقال و ذخیره آنها باید از شبکه و کیف‎ پول‎های مربوط به بلاک چین میزبان استفاده کنیم. بسیاری از رمز ارزهای موجود در بازار ارزهای دیجیتال، یک توکن هستند و نه یک کوین. توکن‎ها عمدتا کاربرد خاصی دارند و تنها برای همان کاربرد قابل استفاده هستند. یکی از علت‎های اینکه توکن‎ها بخش اعظم رمز ارزها را تشکیل داده‎اند، هزینه زیاد طراحی یک بلاک چین است. البته برخی توکن‎ها بعد از گسترش و رشد، بلاک چین خاص خود را طراحی می‎کنند.  سه توکن برتر از نظر ارزش بازار با توجه به سایت coinmarketcap در زمان نگارش این مقاله به ترتیب عبارتند از : Tether، Chainlink و USD coin.

بلاک چین، در واقع یک سیستم یا شبکه برای ثبت اطلاعات است که همه کاربران به اطلاعات آن دسترسی دارند. شاید این موضوع که همه کاربران به اطلاعات دسترسی دارند کمی نگران کننده به نظر برسد. اما به دلیل ساختار زنجیره بلوک‎ها یا همان بلاک چین، امنیت اطلاعات در سطح بسیار بالایی قرار دارد. بلاک چین یا همان زنجیره بلوک‎ها همانطور که از نامش پیداست، بلوک‎هایی از اطلاعات و داده‎ها هستند که هر یک هش(Hash) مخصوص خود را دارد که این هش ثابت و مشخص است. هش یک بلوک در واقع خروجی یک تابع ریاضی است. وجود هش و البته توزیع اطلاعات در شبکه، عملا امکان هک و تغییر اطلاعات را از بین می‎برد.

از بلاک چین‎‎هایی که تتر روی آنها فعالیت دارد می‎توان به بلاک چین‎های بیت کوین، اتریوم، ترون، ایاس و الگوراند اشاره کرد.

مروری بر اینکه تتر چیست و قیمت آن

در تصویر زیر قیمت تتر از سال 2017 تا سال 2021 را مشاهده می‎کنیم. همانطور که در تصویر مشخص است، تنها در یک بازه زمانی محدود تتر نوسانات نسبتا زیادی داشته که آن هم تقریبا +5.5% و -6.6% نسبت به یک دلار بوده است.

سرمایه گذاری در تتر

در تصویر زیر، ارزش بازار تتر را ملاحظه می‎کنید که در کل یک روند صعودی را داشته و با توجه به رشد بازار ارزهای دیجیتال، شناخت بهتر این بازار توسط مردم و اهمیت و کاربرد این رمز ارز، احتمالا این روند صعودی ادامه خواهد داشت. تنها موضوعی که می‎تواند مانعی بر سر پیشرفت تتر باشد، اثبات این ادعا است که آن مقدار دلار آمریکا که باید پشتوانه این ارز دیجیتال باشد، ذخیره نشده است.

سیگنال یابی در تتر

انواع تتر

حال که متوجه شدیم تتر چیست، نوبت به بررسی انواع آن می رسد. تتر بر اساس شبکه‎ای که در بستر آن منتقل می‎شود، نام‎ها و انواع مختلفی دارد:

  1. Omni Tether

Omni در واقع بلاک چین بیت‎کوین است و تتر اولین بار کار خود را بر روی این شبکه آغاز کرد. به همین دلیل به آن Tether Omni می‎گویند. این شبکه مشکلات متعددی دارد که بر انتقال تتر نیز تاثیر می‎گذارد. از مشکلات مهم آن برای کاربران می‎توان به کارمزد بالای انتقال در شبکه و شلوغی آن اشاره کرد. همین موضوع باعث شد تا از بلاک چین دیگری نیز برای انتقال تتر استفاده شود.

  1. ERC20 Tether

ERC20  در واقع پروتکل استاندارد انتشار توکن‎ها بر بستر شبکه اتریوم است. شبکه اتریوم نسبت به شبکه بیت‎کوین کارمزد انتقال پایین‎تر و سرعت بیشتری دارد. اما با این ‎حال، پس از مدتی کارمزد انتقال در شبکه اتریوم افزایش یافت و شبکه نسبت به گذشته شلوغ‎تر شد. علت عمده آن هم ایجاد پروژه‎های DeFi بر بستر این شبکه بود. از این رو، شبکه دیگری برای انتقال تتر در نظر گرفته شد.

بخوانید  تحلیل روند چیست، 3 استراتژی مهم در تحلیل روند

-DeFi یا Decentralized Finance چیست؟

دیفای در واقع یک پلتفرم با منبع باز(Open source) مبتنی بر بلاک چین است که هدف آن غیرمتمرکز کردن جریانات مالی است. امروزه برای هر کار مالی و مرتبط با آن باید به بانک مراجعه کنید و وقت و حوصله بسیاری را صرف انجام کار خود کنید. حذف این واسطه مزایای مختلفی از جمله افزایش سرعت در انجام امور و عدم نیاز به اطمینان به واسطه( بانک و سایر موسسات دخیل در جریانات مالی) دارد.

  1. TRC20 Tether

TRC20 در واقع پروتکل استاندارد انتشار توکن‎ها بر بستر شبکه ترون است. این شبکه نسبت به دو شبکه قبلی سرعت بهتر و در عین حال کارمزد پایین‎تری( در حدود 0.5 دلار) دارد. البته کارمزدهای انتقال در هر شبکه می‎تواند با رشد قیمت کوین مربوطه، افزایش یابد.

نکته ای که برای فعالان بازار ارزهای دیجیتال نیاز به توجه دارد، این است که آدرس کیف پول مبدا و مقصد شما باید بر روی یک شبکه باشد. به عنوان مثال اگر بخواهید از کیف پولی که در آن 100 تتر دارید و شبکه آن TRC20 است، دارایی خود را به کیف پول دیگری انتقال دهید، باید آدرس کیف پول مقصد را نیز بر روی شبکه TRC20 قرار دهید تا انتقال به درستی انجام شود. در غیر این صورت، سرمایه شما از بین خواهد رفت. در کیف پول‎های خود می‎توانید نوع شبکه انتقال را انتخاب کنید و حتما توجه داشته باشید که شبکه هر دو، یکسان باشد. شایان ذکر است که کاراکترهای ابتدای کیف پول‎های بر بستر Omni عبارت bc1 یا اعداد 1 و3 است. این کاراکترها برای شبکه ERC20، 0x و برای TRC20، T است.

مزیت‎ های تتر

  • همانطور که گفته شد، پشتوانه تتر، دلار آمریکا است. به این گونه از رمز ارزها که دارای پشتوانه ارزی یا کالایی هستند، Stable coin یا ارز دیجیتال با ثبات می‎گویند. اینکه پشتوانه تتر، دلار آمریکا است این مزیت را دارد که شما پس از یک معامله سودده، رمز ارزی را که خریداری کرده ‎اید، فورا به تتر تبدیل کنید و از آنجا که تتر نوسان خاصی ندارد، سرمایه شما در امان از نوسانات رمزارزهای قابل معامله در بازار است. البته قیمت تتر در ایران(به ریال) معمولا کمی بالاتر از خود دلار آمریکا است.
  • مزیت دیگر این توکن، سرعت انتقال بالای آن است.
  • یک مزیت دیگر تتر به ویژه نسبت به بیت کوین، نا‎محدود بودن آن است. یعنی این که به میزانی که تقاضا برای تتر وجود داشته باشد، این ارز تولید شده و به ازای آن دلار آمریکا در بانک‎ها ذخیره می‎شود. البته این ذخیره دلار در بانک، ادعایی است که صرافی آیفینکس، مالک تشکیلات تتر، دارد و این ادعا مورد تردید برخی قرار دارد. از این جهت که نمی‎توان از وجود پشتوانه کافی اطمینان حاصل کرد، نامحدود بودن آن ممکن است یک عیب برای تتر تلقی شود.
  • پشتیبانی بالای این رمز ارز توسط انواع کیف پول‎های نرم‎افزاری و سخت‎افزاری. به هنگام انتخاب کیف پول جهت انتقال تتر، به شبکه مورد پشتیبانی آن(Omni,TRC20 و ERC20) دقت کنید. کیف پول نرم‎افزاری Coinomi که طرز استفاده آن در مقاله “آموزش سرمایه‎گذاری در بیت‎کوین” آموزش داده شد، از هر سه شبکه مذکور پشتیبانی می‎کند.
بخوانید  حجم مبنا چیست؟ نحوه محاسبه آن چطور است؟

آخرین مزیت تتر

  • یکی از مزیت‎های تتر و کلا ارزهای دیجیتال امکان انتقال آن به سراسر جهان و حتی خرید از سایت‎های خارجی است. البته از آنجا که تتر نوسانات خاصی را ندارد، استفاده از آن برای اهداف مذکور مناسب‎تر است.

با بررسی اینکه تتر چیست نوبت به ارزیابی آخرین مزیت آن می رسد. در کنار تمام مزایای قابل توجه، تتر تنها توسط شرکت تتر تولید و عرضه می‎شود. حال اگر این شرکت به دلیلی منحل یا ورشکسته شود، تتر ارزش خودش را از دست خواهد داد. این موضوع یک نگرانی برای سرمایه گذاران تتر است. اگرچه قانون‎های سفت و سخت مالی موجود در آمریکا، احتمال این قضیه را کاهش داده است، اما چه کسی می‎تواند “اطمینان” دهد که تتر همواره ارزشی حداقل برابر دلار خواهد داشت؟

چگونه تتر بخریم؟

همانطور که در مقالات دیگر هم اشاره شده است، شما می‎توانید از طریق صرافی‎های آنلاین داخلی به راحتی اقدام به خرید تتر کنید. بسیاری از تریدرها و فعالان بازار کریپتوکارنسی در سایت‎های داخلی اقدام به خرید تتر کرده و آن را به صرافی‎های خارجی منتقل می‎کنند.

راه دیگر هم خرید از طریق صرافی‎های خارجی است.  البته صرافی‎های خارجی به دلیل تحریم‎های مالی به کاربران ایرانی خدمات ارائه نمی‎دهند. بنابراین باید با IP کشور دیگری در این سایت‎ها فعالیت کنید و توجه داشته باشید که همواره باید از IP یک کشور به سایت مورد نظر متصل شوید.

سرمایه‎ گذاری در تتر

حال که متوجه شدیم تتر چیست، نوبت آن است که نحوه سرمایه گذاری در آن را نیز بیاموزیم. تتر مانند بسیاری از ارزهای دیجیتال دیگر فاقد نوسانات قابل توجه است. بنابراین ترید بر روی آن، سود و ضرر چندانی عاید شما نمی‎کند مگر اینکه ترید‎های خود را با اهرم(Leverage) انجام دهید. این امکان در صرافی‎های مختلفی از جمله Binance وجود دارد اما انجام معاملات اهرمی تنها به افراد حرفه‎ای در این حوزه، آن هم با رعایت مدیریت سرمایه پیشنهاد می‎شود.

برای سرمایه‎گذاری بلندمدت، قیمت تتر وابستگی مشخص و تنگاتنگی با قیمت دلار آمریکا دارد. اگر اعتقاد دارید که قیمت دلار آمریکا رشد خواهد کرد، می‎توانید بر روی تتر سرمایه‎گذاری کنید.

سخن پایانی

در زمان نگارش این مقاله، تتر ارزشمندترین توکن و چهارمین رمزارز با ارزش بازار ارزهای دیجیتال است. این ارز یکی از باثبات‎ترین رمزارزهای حال حاضر است و تبدیل سایر رمز ارزها به آن برای در امان ماندن در نوسانات و ریزش‎های شدید در بازار، راهکار مناسبی است. همچنین سرمایه‎گذاری در آن برابر است با سرمایه‎گذاری در دلار که با توجه به شرایط تورمی کشور می‎تواند سرمایه‎ی شما را هم پای تورم پیش ببرد. در عین حال همواره در هر سرمایه‎گذاری که قصد انجامش را دارید، مدیریت سرمایه را رعایت کنید.

Leave a Reply