نماد وپاسار + تحلیل در بورس | بانک پاسارگاد
اطلاعات نماد بورسی وپاسار:
نماد: وپاسار
نام شرکت: بانک پاسارگاد
مدیر عامل: دکتر مجيد قاسمي
تلفن امور سهام: 4-89820-021
آدرس: تمامی شعب بانک پاسارگاد
آدرس وبسایت: www.bankpasargad.com
موضوع فعالیت: فعالیت های بانکی سال مالی: 12/30
نماد سهام وپاسار (بانک پاسارگاد)
سهامداران:
نماد وپاسار یا همان بانک پاسارگاد دارای سهامداران زیادی است که رقم سهم آن ها نیز بسیار زیاد است که به صورت خلاصه و با اولویت بیشترین سهم ها تا این تاریخ به شرح زیر میباشد:
شركت سهام گروه (سهامي خاص)، شركت سرمايه گذاري پارس آريان بخش 1 دارايي، شركت بازرگاني همقدم (سهامي خاص)، شركت سرمايه گذاري پارس آريان بخش 4 دارايي، شركت دانش گستران آتي سازپويا، موسسه رفاه و تامين اتيه اميد و …
البته در بین سهامداران بزرگ بانک پارسیان اسم 2 شخص حقیقی نیز به چشم میخورد.
اثر شیوع بیماری کرونا بر سهام وپاسار:
این بانک درباره اثر کرونا بر بانک پاسارگاد گفت: شایع شدن بیماری کرونا با کاهش تعاملات اجتماعی، خدمات حضوری بانک را تحت تأثیر قرار داده اما با توجه به برخورداری از زیرساخت قدرتمند بانکداری مجازی و توسعه سریع خدمات غیر حضوری، مراجعات به شعب این بانک به طور چشمگیری کاهش یافته است و این مساله تاثیر مثبتی در روند جلوگیری از شیوع کرونا دارد.
همچنین به منظور مقابله با آثار اقتصادی شیوع کرونا و در راستای ایفای مسئولیتهای اجتماعی، طبق بخشنامههای 26 فروردین و 2 اردیبهشت در سال 1399 بانک مرکزی تسهیلات یک میلیون تومانی با سود 4 درصدی به خانوارهایی که یارانه را از طریق این بانک دریافت میکنند، پرداخت شد.
در این راستا، تسهیلات ارزانقیمت با نرخ سود 12 درصد نیز به کسب و کارهای آسیبدیده پرداخت خواهد شد. اگرچه این موضوع تا حدودی باعث کاهش متوسط نرخ بازدهی تسهیلات در بانک میشود اما با توجه به تأمین بخشی از مبالغ مربوطه از محل تعدیل نسبت سپرده قانونی بانک پاسارگاد نزد بانک مرکزی و پایبندی بر رعایت سقف سود سپردههای سرمایهگذاری بلندمدت طبق توافقنامه شورای هماهنگی بانکهای دولتی و کانون بانکها و موسسات اعتباری خصوصی و سایر تمهیدات اتخاذ شده در راستای کاهش بهای تمام شده پول، انتظار میرود شرایط مالی بانک در وضعیت مطلوب تری قرار بگیرد.
تعویق بازپرداخت تسهیلات مشتریان در راستای اجرای بخشنامههای بانک مرکزی و یا تعامل مستقیم بانک با مشتریان به منظور حمایت از اقشار و کسب و کارهای آسیبدیده از بیماری کرونا در بازه زمانی اسفند تا اردیبهشت ماه با وجود اینکه روند وصول مطالبات و تخصیص مجدد آن را با وقفه مواجه میسازد لیکن با توجه به طبقه جاری این تسهیلات، انتظار میرود پس از پایان دوره مذکور و رفع مشکلات ناشی از شیوع بیماری، تسهیلات مربوطه وصول شود.
بررسی ها و گزارش ها نشان میدهد که شیوع بیماری کرونا تاثیر منفی چندانی بر سوددهی این بانک در دو ماهه اخیر نداشته است.
تمهیدات ویژه این بانک معتبر برای جلوگیری شیوع این بیماری:
- مجهز کردن محیط اداری و شعبههای بانک به تجهیزات ضدعفونیکننده، توزیع لوازم و تجهیزات بهداشتی مرتبط با وضعیت ویروس جدید، ایجاد زیرساخت هایی برای حذف یا کاهش ارتباطات فیزیکی، پایش و حفظ سلامت همکاران و سایر اقدامات پیشگیرانه به منظور اطمینان از حفظ سلامت همکاران و مشتریان بانک در راستای تداوم فعالیتها
- ارسال کمکهای پزشکی جهت تجهیز بیمارستانها و مراکز درمانی به دانشگاههای علوم پزشکی
- حمایت مالی به منظور ساخت واکسن کرونا.
روند سوددهی این سهام:
سهام این بانک در تاریخ 25 مرداد ماه سال 1390 به صورت عرضه اولیه در بازار بورس وارد شد که قیمت هر سهم در آن روز حدود 83 تومان بوده است.
در ابتدا این سهام سوددهی خاصی برای سهامدارانش نداشته است به طوری که در شهریور ماه سال 1391 حتی قیمت این سهم تا 60 تومان هم پایین آمده بود.
در آن سالها بهترین سوددهی این سهام در تاریخ 8 دی ماه سال 1392 بوده است که قیمت هر سهم به 160 تومان رسید که البته بعد از آن نیز باز هم سیر نزولی گرفت.
اما روند رشد اصلی این سهام نیز مثل باقی سهام ها در سال 98 شروع شد چراکه هجوم مردم با پول نقد به سمت بازار بورس در سال 98 شدت گرفت و ورود نقدینگی باعث سوددهی بهتر سهام ها میشود.
قیمت هر سهم از این بانک در انتهای سال 1398 به 350 تومان رسید که البته این قیمت در پایان تیرماه سال 99 به 1450 تومان رسیده است.
حال باید دید که این سهام روند سوددهی خود را ادامه میدهد یا به روال سال های قبل تر برمیگردد.
دلیل اصلی مثبت بودن سهم وپاسار
علی اکبر امین تفرشی عضو هیئت مدیره بانک پاسارگاد درباره علل اقبال بازار به سهام این بانک گفت: بانک عملکرد خوبی دارد و جزو بانک هایی بودیم که در زمان مشکلات حاکم بر بانک های دیگر از نظر عملکردی در شرایط خوبی بودیم، همچنین اخیرا افزایش سرمایه از محل سود ناشی از عملیات ارزی را اعلام کردیم که تمام این موارد منجر شد تا سرمایه گذاران به خرید سهام بانک پاسارگاد چشم داشته باشند. از طرفی مدت زمان طولانی نماد بانک متوقف بود که منجر شد در دورانی که بازار رشد داشت نماد تغییرات قیمتی نداشته باشد، بنابراین همین عقب بودن ارزش سهام از بازار نیز جز دلایلی است که سرمایه گذاری در نماد ما را مورد توجه سهامدارن قرار داده است.
که البته این صحبت آقای تفرشی مربوط به مهرماه سال 1398 بوده است.
افزایش سرمایه وپاسار در سال 99:
افزایش سرمایه این بانک از محل سود انباشته منجر به سهام جایزه می شود؛ اما توجه کنید که افزایش سرمایه ها معمولا سبب کاهش قیمت در کوتاه مدت شده و نباید از این قضیه ناراحت بود. چون فاصله قیمتی بین قیمت اصلی با قیمت بعد از افزایش سرمایه بعد از متی پر میشود.
توجه داشته باشید که توزیع سهام جایزه بر کل دارایی ها، کل بدهی و حقوق صاحبان سهام، تاثیر خاصی نداشته و در واقع سرمایه اسمی شرکت را تغییر می دهد و قدرت جذب نقدینگی و گسترش بازار یک شرکت را به ارمغان خواهد آورد.
پیشنهاد می کنیم مقاله افزایش سرمایه از محل صرف سهام چیست؟ را مطالعه نمایید.
نتیجه گیری:
به صورت کلی نمیتوان روی سوددهی و بازدهی هر سهام به صورت قطعی و همیشگی حساب کرد و باید حد سودگیری را رعایت کنیم.
البته نمیتوان از این مطلب نیز صرفه نظر کرد که سهام وپاسار متعلق به بانک پاسارگاد هستش که جز بانک های معتبر و موفق ایران در سال های اخیر میباشد که سرمایه گذاری روی این سهام می تواند نسبتا مطمئن باشد.
ما در سایت نیک وست مقالاتی در زمینه آموزش بورس و آموزش سرمایه گذاری ارائه داده ایم برای موفقیت بیشتر در بورس و سرمایه گذاری مقالات آموزشی ما را دنبال کنید.