چگونه هوش مالی خود را افزایش دهیم؟
هوش مالی نوعی طرز فکر است که با داشتن آن و انجام یک سری از کار ها می توانید ثروت و فراوانی را به زندگی خود جذب کنید. این تعریف برگرفته از کتاب پرفروش جیمی مکینتایر با نام “چیزی که در مدرسه یاد نگرفتم، اما کاش یاد می گرفتم” است. این کتاب در مورد استراتژی ها و تکنیک های مالی است که به شما کمک می کند تا به استقلال مالی دست پیدا کنید و راه های افزایش هوش مالی را به شما آموزش می دهد.
این کتاب و دی وی دی همراه آن در مورد روش های مختلف خلق ثروت صحبت می کنند و افزایش هوش مالی. در این مقاله، تعدادی از استراتژی ها و تکنیک های اصلی کتاب که جیمی از آن ها برای خلاص شدن از شر بدهی 150 هزار دلاری خود و خلق میلیون ها دلار ثروث استفاده کرده است را معرفی می کنیم.
در این مقاله همینطور با ویژگی های افراد شایسته در مدیریت مالی، طرز فکر منجر به موفقیت، روش شناسایی باور های محدود کننده ای که می توانند فرصت های مالی شما را از بین ببرند و راهنمای طراحی زندگی مالی خود به روشی که روی اهداف خلق ثروت شما تمرکز کرده و شما را به سمت خلق آن ثروت هدایت می کند آشنا خواهید شد. به علاوه، این نقشه ذهنی نکات مهم و استراتژی های مالی را برای شما بازگو می کند که می توانید در حال تمرین استراتژی های افزایش هوش مالی و خلق ثروت جیمی، از آن ها برای به دست آوردن ثروت در بلند مدت استفاده کنید.
راه های افزایش هوش مالی و طرز فکر افراد با هوش مالی بالا
یادگرفتن این که مدیران مالی شایسته باید روش های خاصی را برای به دست آودن ثروت خود دنبال کنند برای جیمی به سادگی اتفاق نیفتاد. او از این طریق با طرز فکر افرادی که هوش مالی بالایی دارند و کسانی که ورشکست می شوند آشنا شد. یافته های جیمی مشخص می کنند که موفقیت مالی ما وابسته به باورهایی است که درباره پول داریم. نکته ی اصلی این است که اگر به داشتن باور های محدود کننده در مورد پول ادامه دهیم، خودمان را به رنج کشیدن از عواقب نگه داشتن چنین نیروهایی که ما را از دستیابی به ثروت و آزادی مالی بازمی دارند محکوم می کنیم. یکی از اولین قدم ها برای افزایش هوش مالی، خلاص شدن از این باور های محدود کننده است.
ویژگی های مدیران مالی شایسته
این لیست ویژگی های مشترک کسانی که توانایی به دست آوردن ثروت در مدت طولانی دارند را بیان می کند. متعهد شدن به این ویژگی ها در طولانی مدت منجر به افزایش هوش مالی شما می شود.
برنامه ریزی،یکی از راه های افزایش هوش مالی
یکی از راه های افزایش هوش مالی داشتن یک برنامه ریزی کامل روزانه و قابل اجرا است.
پس انداز 10% از درآمد
افراد با هوش مالی بالا معمولا حداقل 10% از درآمد خود را پس انداز می کنند و آن را برای به دست آوردن سود بلند مدت سرمایه گذاری می کنند.
پرهیز از بدهی
افراد با هوش مالی بالا بار فشار بدهی و تاثیر آن بر ثروت بلند مدتشان را درک می کنند. از این رو، آن ها از خرید هایی که باعث به بار آمدن بدهی می شوند دوری می کنند. اما، اگر مجبور به پذیرش بدهی شوند، قبل از تصمیم گیری برای خرید، به دنبال بهترین و پایین ترین قیمت می گردند. افراد با هوش مالی بالا معمولا با سود به دست آمده از سرمایه گذاری های هوشمند خود خرید انجام می دهند. پرهیز از بدهی ها و خرید با سود حاصل از اصل پول، یکی از راه های افزایش هوش مالی است.
اهداف مالی کوتاه مدت و بلند مدت
اهداف مالی کامل کننده برنامه ریزی ها هستند. مشخص کردن اهداف به افراد با هوش مالی بالا کمک می کنند که هم در درازمدت و هم در کوتاه مدت هدفمند باقی بمانند و در طول روز متمرکز و باانگیزه باشند.
خرج کردن پول با استراتژی
هر خریدی که افراد باهوش مالی بالا انجام می دهند فکر و برنامه ریزی شده است.
افراد با هوش مالی بالا و مدیران مالی شایسته عواقب طولانی مدت حتی کوچک ترین تصمیمات خرید خود را در نظر می گیرند. آن ها می دانند که جمع شدن مقدار به نظر ناچیزی از تصمیمات خرید کوچک در نهایت می تواند منجر به عواقب طولانی مدتی شود که یا آن ها را مقروض می کند یا فرصتی برای به دست آوردن سود برایشان فراهم می کند.
یکی از راه های افزایش هوش مالی دستیابی به توانایی پیش بینی آینده است. افراد با هوش مالی بالا با استفاده از توانایی پیش بینی خود عواقب ممکن تصمیماتشان برای خرج کردن پول را شناسایی می کنند و تصمیم می گیرند که آیا آن عواقب قابل توجیح هستند یا خیر. اگر نتیجه تصمیم خرید، سودآوری طولانی مدت نباشد، آن ها قبل از انجام هر کاری تصمیم بهتری می گیرند.
دریافت توصیه های مالی حرفه ای برای افزایش هوش مالی
افراد با هوش مالی بالا می دانند که همه چیز را نمی دانند. به همین دلیل، برای دریافت راهنمایی و توصیه های مالی از افرادی که مدت زیادی است در امور مالی به موفقیت رسیده اند کمک می گیرند. صحبت کردن با افراد موفق در عرصه های مالی و راهنمایی گرفتن از آن ها می تواند تاثیر زیادی در افزایش هوش مالی شما داشته باشد.
نشست و برخاست با مدیران مالی موفق
برای تبدیل شدن به یک مدیر مالی موفق و افزایش هوش مالی خود، باید ویژگی ها، عادت ها و کارهای روزانه ی افراد موفق را یاد بگیرید. به همین دلیل است که مدیران مالی شایسته با مدیران مالی موفق ارتباط دارند و با آن ها نشست و برخاست می کنند. آن ها درک می کنند که با این برخورد ها می توانند دید و دانش عمیق تری نسبت به نکات حیاتی برای تصمیم گیری های اقتصادی بعدی خود پیدا کنند.
یادگیری استراتژی های جدید مالی
افراد با هوش مالی بالا هرگز یادگیری در مورد پول، اقتصاد، سرمایه گذاری، دارایی ها، سهام و غیره را متوقف نمی کنند. برای آن ها، پول مانند نفس کشیدن هوا طبیعی است. در هر لحظه از روز آن ها یا در حال گوش دادن به یک برنامه صوتی درمورد ثروت، خواندن کتاب یا صحبت در مورد پول، شرکت در یک سیمنار اقتصادی، خواندن بخش اخبار اقتصادی روزنامه و کارهایی شبیه این هستند. پول سبک زندگی آن ها است، به همین دلیل است که آن ها از لحاظ مالی موفق هستند.
آیا پول به سبک زندگی شما تبدیل شده است؟
یک مقاله کاربردی دیگر مطالعه کنید: هوش مالی چقدر تاثیرگذار است؟
طرز فکر مناسب برای افزایش هوش مالی
جیمی در کتابش دو ویژگی اصلی که افراد موفق را از افراد ناموفق متمایز می کنند را معرفی کرده است.
مسئولیت پذیری
جیمی می گوید:
“تا به حال همیشه بهانه می آورده ام و تقصیرات را به گردن دیگران می انداختم. زمانی که قانون برعکس را اجرا کردم، کشف کردم که می توانم آن را در مسائل مالی و دیگر مسائل زندگی خود نیز استفاده کنم، من باید مسئولیت پذیر می شدم. زمانی که مسئولیت اشتباهاتم را پذیرفتم، توانستم قدرتم را بازپس بگیرم… عمل کردن به همراه مسئولیت پذیری ممکن می شود.”
سپاسگزاری
جیمی می گوید آموزگار میلیونرش زمانی به او گفت:
“جیمی، اگر می خواهی موفق شوی، این پیشنهاد من به تو است. هر روز صبح وقتی از خواب بیدار می شوی، پنج چیز که بابت آن ها در زندگی ات سپاسگزاری را پیدا کن. ممکن است نیاز باشد برای تمرکز بر چیزهایی که از داشتنشان سپاسگزاری تمرین کنی، زیرا بدون سپاسگزاری هیچ گاه ثروت واقعی را به دست نمی آوری.”
باور های محدود کننده خود در باره پول را شناسایی کنید
آمار ها نشان می دهند که بسیاری از ما متاسفانه هیچ وقت به آزادی مالی دست پیدا نمی کنیم. دلیل اصلی این حقیقت این است که اکثر مردم مجموعه ای از باور های مخرب در مورد پول دارند که آن ها را در رکود گذران زندگی روزمره نگه می دارد.
جیمی در کتابش در مورد استراتژی هایی صحبت می کند که می توانند به شما کمک کنند این باور های محدود کننده را در مورد پول را شناسایی کنید و از دست آن ها راحت شوید.
برای شروع، از کسی بخواهید این سوالات را از شما بپرسد. پاسخ های شما به این سوالات نیست که اهمیت دارد، بلکه خاطرات همراه با پاسخ های شما هستند که می توانند به شما در پیدا کردن منشا این باور های محدود کننده کمک کنند. برای افزایش هوش مالی خود، ابتدا باید مفهوم اصلی پول در زندگی خود را مشخص کنید.
- پول چیست؟
- پول داشتن چیست؟
- پول واقعا چیست؟
جذب ثروت به طور عمدی
ضرب المثلی وجود دارد که می گوید “اگر در برنامه ریزی شکست بخوری، برنامه ریخته ای که شکست بخوری”. وقتی صحبت از به دست آوردن آزادی مالی باشد، همه چیز به پول بستگی دارد.
در این بخش، در مورد استراتژی های ساده و موثری که می توانند به شما در طراحی زندگی مالیتان کمک کنند، منجر به افزایش هوش مالی شما شوند و شما را به سمت اهداف مالیتان راهنمایی کنند صحبت می کنیم.
در ابتدا باید هدف خود را مشخص کنید. سپس، باید اهداف کوچک تری که شما را روی هدف اصلی خود متمرکز نگه می دارند را مشخص کنید و به سمت چیزی که می خواهید حرکت کنید. در نهایت، برای این که هم هوش احساسی و هم هوش مالی خود را افزایش دهید، باید بعضی از مهارت های اصلی که برای به دست آوردن ثروت در زندگی لازم هستند را بیاموزید.
اصلی ترین هدف زندگی خود را مشخص کنید
اگر هدف اصلی خود را دقیق مشخص نکنید نمی توانید به هیچ کدام از رویا های مالی خود دست پیدا کنید. جیمی می گوید:
“این احتمالا مهم ترین قدم است، چون اگر به روشنی ندانید چه چیزی می خواهید، هیچ استراتژی نخواهد توانست شما را به چیزی که می خواهید برساند.”
جیمی لیستی از سوالاتی که باید از خودتان بپرسید تا بتوانید اصلی ترین هدف زندگی خود را پیدا کنید را مشخص کرده است.
در این لیست چهار سوال قرار دارند که باید برای پیدا کردن چیزی که واقعا در زندگی خواهان آن هستید از خود بپرسید. تنها در صورتی که صادقانه به این سوالات پاسخ دهید می توانید هدف خود را پیدا کنید.
- چه چیزی در زندگی ام نمی خواهم؟
- چه چیزی در زندگی ام می خواهم؟
- اولویت های من چه هستند؟
- در حال حاضر با چه مشکلات و چالش هایی روبه رو هستم؟
اصلی ترین هدف خود را روی کاغذ بنویسید. جیمی می گوید:
“یک جمله ی خیلی کوتاه بنویسید، یک عبارت یا یک جمله، بیشتر از دو جمله ننویسید. اصل چیزی که می خواهید زندگیتان در مورد آن باشد را بیان کنید. اصلی ترین هدف خود را با فشارسنج درونیتان تست کنید. وقتی آن را می نویسید، باید حس انرژی، شوق، تعهد و حس “بله! این هدف من است!” است را احساس کنید. اگر این حس را ندارید، به نوشتن ادامه دهید.”
پیشنهاد می کنیم مقاله چگونه برنامه ریزی برای موفقیت مالی خود داشته باشیم؟ را مطالعه کنید.
اهداف مالی موثر انتخاب کنید
همانطور که قبلا ذکر کردیم، مدیران مالی شایسته ای که در زندگی مالی خود موفق هستند اهداف مالی خود را به طور موثر مشخص می کنند. روش های مختلفی برای مشخص کردن و سازمان دهی کردن اهداف مالی وجود دارند. جیمی یک روش ساده و موثر که در آن می توانید به سرعت اهداف عملی و قدرتمندی برای خود انتخاب کنید را در کتابش توضیح می دهد. این مراحلی است که جیمی برای این کار تعریف کرده است:
جزئیات
“زمانی که اهدافتان را انتخاب می کنید جزئیات آن ها را تعیین کنید و تنها از جملات مثبت با زمان حال استفاده کنید.”
قابل اندازه گیری
اهداف شما باید قابل اندازه گیری باشند، به عبارت دیگر، باید بتوانید فرایند کاری خود را تحت نظر گرفته و میزان موفقیت خود را اندازه گیری کنید.”
قابل دستیابی
“همینطور باید اهدافی برای خود معین کنید که برایتان قابل دستیابی هستند. اگر نتوانید خود را در زمان محقق شدن هدفتان تصور کنید، دستیابی به آن تقریبا غیر ممکن خواهد بود.”
واقع گرایانه
“مشخص است که هدف های شما باید منطقی باشند و با شرایط سازگاری داشته باشند.”
ملموس
“هدف شما باید چیزی واقعی باشد، چیزی که در دنیای فیزیکی قابل دیدن و لمس کردن باشد. ”
الهام بخش
“اگر اهدافتان برایتان الهام بخش نیستند، واقع گرایانه نیست که فکر کنیم برای دست یابی به آن ها انگیزه داشته باشید.”
احساسی
“هر چه بیشتر با هدفتان ارتباط احساسی برقرار کنید، آن هدف زودتر خودش را در زندگی شما نشان خواهد داد.”
منابع: iqmatrix.com