عوارض کرونا بر نرخ بهره بانک مرکزی آمریکا
سیاست های بانک مرکزی آمریکا
عوارض کرونا بر نرخ بهره بانک مرکزی آمریکا نیز اثر گذاشت. بانک مرکزی آمریکا روز سه شنبه در تلاش برای محافظت از بزرگترین اقتصاد جهان در برابر عوارض کرونا، نرخ بهره بانک مرکزی را کاهش داد، اما این اقدام اضطراری نتوانست بازار های مالی ایالات متحده را در مقابل ویروس کرونا و نگرانی های مردم محافظت کند.
رئیس صندوق بانک مرکزی یا همان فدرال مجددا نظر خود را مبنی بر اینکه اقتصاد ایالات متحده قوی است بیان کرد و عوارض کرونا باعث ایجاد تغییر در چشم انداز بانک مرکزی آمریکا برای رشد بیشتر شده است. پاول ( رئیس صندوق بانک مرکزی) در یک کنفرانس خبری در مورد عوارض کرونا و کاهش نرخ بهره بانک مرکزی آمریکا گفت : مدت کوتاهی از شیوع ویروس کرونا نمی گذرد اما فعالیت های اقتصادی چه در اینجا و چه در خارج از کشور با شیوع این ویروس دچار مشکل شده اند و با ادامه این مشکل تاثیر بسیار زیادی در فعالیت های اقتصادی خواهد داشت.
ابلاغ های بانک مرکزی
با تاکید بر این که بانک مرکزی نسبت به وضعیت در حال تحول سریع در اقتصاد کشور، خیلی خوش بین است، این نخستین کاهش نرخ در بهره بانک مرکزی آمریکا است که در سیاست گذاری های سال 2008 در اوج بحران های مالی برنامه ریزی شده بود.
وی گفت : اکنون ما به این دیدگاه رسیده ایم که زمان آن رسیده که در حمایت از اقتصاد عمل کنیم. من می دانم که اقتصاد ایالات متحده قوی است و ما می توانیم این بحران را رد کنیم. من کاملا انتظار دارم که ما دوباره به رشد زیاد و یک بازار کار قوی بازگردیم.
بیشتر بخوانید: ادامه روند های نزولی در بازار های نفتی
پاول تصدیق کرد که چشم انداز نا مشخص است و وضعیت قابل پیش بینی نیست. کرونا ویروس که منشا آن در چین است، باعث بیماری تنفسی می شود که تقریبا در 2 درصد موارد کشنده بود است، با این حال دولت ها، شرکت ها و مدارس تعطیل شده اند و مسافرت ها و اجتماعات بزرگ نیز محدود شده اند . برای مهار این ویروس تولید کارخانه ها در چین مختل و تولید کالا در سراسر جهان نیز محدود شده است.
هر سه شاخص عمده بازار سهام ایالات متحده نزدیک به 3٪ با کاهش نرخ همراه بوده است، در حالی که بازده اوراق خزانه داری 10 ساله ایالات متحده برای اولین بار به زیر 1٪ افت کرده است.
بیانات دونالد ترامپ
رئیس جمهور دونالد ترامپ، با بسته شدن بازارهای ایالات متحده در کاخ سفید، به خبرنگاران گفت که سقوط بازار را در روز سهشنبه مشاهده نکرده است و تمرکز خود را بر روی پاسخ فدرال در مورد کرونا ویروس قرار داده است.
“من فکر می کنم بانک مرکزی باید کارهای بیشتری انجام دهد. من فکر می کنم بانک مرکزی قصد ندارد برای اقتصاد ایالات متحده کاری انجام دهد و این جای تاسف دارد . این به نظر من یک سیگنال بسیار بد دارد. ”
معامله گران معتقدند که در بانک فدرال رزرو انجام نشده است. معاملات آتی با نرخ سیاست گذاری بانک مرکزی تا ژوئن این کاهش را خواهد داشت. سیاست گذاران فدرال رزرو یا همان بانک مرکزی در پایان جلسه 17-18 مارس انتظارات خود را به همراه پیش بینی هایی برای رشد اقتصادی ارائه می دهد.
تقریباً از یک هفته پیش، بیشتر مسئولان فدرال رزرو اعلام کردند که انتظار دارند اثرات ویروس به طور موقتی و گیرا باشد آن ها عقیده دارند که بعد از 3% کاهش دوباره ارزش سهام بالا خواهد رفت و اقتصاد ایالات متحده در موقعیت خوبی قرار خواهد گرفت.
گفته های گرگوری داکو
گرگوری داکو، تحلیلگر اقتصاد آکسفورد، پس از کنفرانس خبری پاول، نوشت: “اکنون این سؤال ها مطرح می شود که چقدر و چه موقع فدرال رزرو می تواند سیاست های پولی بیشتر را تسکین دهد”. “اگر مقامات بانک مرکزی آمریکا پیش بینی كنند شانس ركود قریب الوقوع بالا می رود، آنها همچنان نرخ بهره در بانک مرکزی آمریکا را کاهش خواهند داد. ”
این ویروس با 182 هزار مورد مبتلا در سراسر جهان در تقریبا 162 کشور و سرزمین، زنجیره های عرضه جهانی را افزایش داده است و شرکت ها روزانه نسبت به بازدید از سود خود هشدار می دهند.
روز سه شنبه، صندوق بین المللی پول و بانک جهانی جلسات خود را در ماه آوریل در واشنگتن لغو کردند و به لیست سازمان های مربوط به رویدادهای برنامه ریزی شده پیوستند.
بیشتر بخوانید: نشست دونالد ترامپ با مدیران شرکت های نفتی
عوارض کرونا ویروس
بانک مرکزی آمریکا در بیانیه ای اعلام کرد : “اصول اساسی اقتصاد ایالات متحده قوی است. با این حال، خطرات بسیار زیادی برای فعالیت های اقتصادی به وجود می آورد. با توجه به این خطرات و در حمایت از دستیابی به اهداف حداکثر اشتغال و ثبات قیمت، کمیته بازار آزاد فدرال تصمیم گرفت محدوده هدف نرخ صندوق های فدرال را از 1/2 درصد به 1 کاهش دهد. این کمیته از نزدیک تحولات و پیامدهای و همچنین عوارض کرونا ویروس را برای چشم انداز اقتصادی رصد می کند و همچنین با استفاده از ابزارهای خود و با تصمیمات مناسب برای حمایت از اقتصاد کشور عمل خواهد کرد. ”
کاهش 1/1 درصدی بهره، بزرگترین نرخ کاهش از سال 2008 است که بازار سهام در یک سقوط آزاد قرار داشت. طبق گزارش ها، اقدام فدراسیون بانک مرکزی آمریکا برای ترساندن مردم از ویروس کرونا و متوقف کردن فروش فعلی سهام بورس است. پس از اعلام این خبر از سمت بانک مرکزی آمریکا، ارزش بیشتر سهام ها کاهش یافت. همچنین پایگاه های خبری مختلفی، کاهش بیشتر نرخ بهره در بانک مرکزی را خبر می دهند.