بیل گیتس یک تاجر، توسعه دهندهی نرم افزار، سرمایه گذار و خیر 64 سالهی آمریکایی است که با دارایی 111.5 میلیارد دلار، پس از جف بزوس، موسس کمپانی آمازون، دومین فرد ثروتمند کرهی زمین شناخته میشود. اما به راستی کودکی او چگونه بود؟ چه عاداتی در بیل گیتس وجود داشت که موفقیت وی را رقم زد؟ چه عواملی او را به یک کارآفرین موفق تبدیل کرد؟ 10 عاملی که باعث شد بیل گیتس موفق شود چه بود؟ چطور مانند او عمل کنیم؟ در مطلب امروز پاسخ این پرسشها را متوجه خواهیم شد.
در این مقاله نه تنها متوجه خواهیم شد “10 عاملی که باعث شد بیل گیتس موفق شود چه بود”، بلکه با بررسی عادات و رفتار وی و اعمال آنها در کسب و کار و زندگی خود، میتوانیم مسیری جدید را برای خود بسازیم.
به راستی بیل گیتس کیست؟
بیل گیتس به همراه شریکاش پاول آلن، بزرگ ترین شرکت نرم افزاری دنیا را تحت عنوان مایکروسافت (Microsoft) ایجاد و تاسیس کردند. این شرکت بر پایهی نوآوریهایی در فناوری، استراتژیهای کسب و کاری هوشمندانه و فنون کسب و کاری فعال شکل گرفت. پس از این اتفاق، او به مشهورترین و ثروتمندترین فرد در جهان تبدیل شد؛ اما در فوریهی سال 2014 اعلام کرد که از ریاست مایکروسافت کنارهگیری میکند تا در موسسهی خیریهی خود به نام موسسهی بیل و ملیندا گیتس، مشغول به کارهای خیرخواهانه شود.
کودکی و نوجوانی بیل گیتس:
بیل گیتس در 28 اکتبر سال 1955، در سیاتل واشینگتن ایالات متحدهی آمریکا چشم به جهان گشود. خانوادهی وی از لحاظ سطح مالی و فرهنگی در قشر متوسط جامعه دسته بندی میشدند و یک خواهر بزرگتر به نام کریستیان و خواهری کوچکتر به نام لیبی دارد. پدر او، ویلیام گیتس، فردی متعهد و تقریبا خجالتی بود و در دانشگاه هنگامی که دانشجوی رشتهی حقوق بود با همسر خود، یعنی مادر بیل گیتس، به نام ماری مکسول آشنا شد. ماری ورزشکار و دانشجوی دانشگاه واشینگتن بود. او فردی فعال بود که در تمام رویدادهای دانشجویی حضور داشت و بعضا مسئولیت، مدیریت و رهبری آنها را نیز برعهده میگرفت.
فضای خانوادگی آنها گرم و صمیمی بود، بچهها در امور خانه مورد مشورت و همفکری قرار میگرفتند و در صورت عملکرد خوب پاداش دریافت میکردند. بیل رابطهی نزدیکی با مادر خود داشت. ماری مدتی را به شغل معلمی مشغول بود، اما پس از تولد کودکان، از آنجا استعفا داد تا زمان خود را با آنها بگذارند. در این زمان ماری در خیریهها و رویدادهای مدنی نیز فعالیت میکرد.
تحصیلات بیل گیتس
بیل گیتس در کودکی، بسیار به کتاب و مطالعه علاقهمند بود؛ بطوریکه ساعتها به مطالعه میپرداخت بدون اینکه لحظهای خسته شود. زمانی که بیل 11 یا 12 ساله بود، والدین او نگراناش شدند. او در مدرسه و درسهای آن خوب عمل میکرد، اما در برخی مواقع به نظر خسته میآمد و از دیگران کناره میگرفت. از این رو خانوادهی او نگران بودند مبادا در آینده او فردی تنها باشد.
خانوادهی بیل گیتس ، او را در 13 سالگی در مدرسهی لیکساید سیاتل ثبت نام کردند. او در آنجا نیز عملکرد بینقصی داشت؛ بدین معنی که نه تنها نمرات خوبی در ریاضی و علوم دریافت میکرد، بلکه در دروس تئاتر و زبان انگلیسی نیز موفق بود.
زمانی که بیل گیتس در مدرسهی لیکساید سایت مشغول به تحصیل بود، شرکتی که در زمینهی رایانه و اقلام مربوط به آن فعالیت داشت پیشنهاد داد تا برای دانشآموزان کلاسی به منظور آموزش کامپیوتر ترتیب دهد. انجمن اولیای آنها تدابیری اندیشیدند تا وسایل موردنیاز در این کلاس را فراهم آورند. پس از اتمام ثبت نام و تشکیل کلاس، بیل به رایانه و دنیای آن بسیار علاقهمند شد. او از تواناییهای یک رایانه به وجد آمده بود و تمایل داشت تمام اوقات فراغت خود را در این کلاس و با رایانهها وقت بگذراند. او برنامهی بازی ایکس او را به زبان کامپیوتر بیسیک (BASIC) نوشت تا کاربران بتوانند با آن بازی کنند، درحالیکه حریفشان رایانه است.
بیل گیتس در سال 1973 از مدرسهی لیکساید فارغ التحصیل شد. در آزمون SAT نمرهی 1590 از 1600 را توانست کسب کند که پس از آن تا چند سال از این دستاورد هوشی خود با افتخار برای جمع صحبت میکرد.
بیشتر بخوانید:۵ عادت روزانه مارک زاکربرگ که شما نیز می توانید از آنها پیروی کنید
آیا بیل گیتس به دانشگاه رفت؟
بیل گیتس با هدف شغلی در رشته ی حقوق در پاییز سال 1973 در دانشگاه هاروارد ثبت نام انجام داد، اما در سال 1975 و با مخالفت و بیمیلی والدیناش، از ادامه ی تحصیل در این رشته انصراف داد تا کسب و کار خود، یعنی مایکروسافت را به کمک شریکش پاول آلن تاسیس کند و سر و سامان دهد.
او بیشتر زمان خود را در آزمایشگاههای رایانه میگذارند، برنامهای برای درس خواندن نداشت، ساعات کمی را استراحت میکرد، در دقیقهی نود برای امتحانات آمادگی پیدا میکرد و با نمرات پایین دروس را قبول میشد.
7 عادت موفقیت آمیز بیل گیتس
مسیر پر چالش اما موفقیت آمیزی که بیل گیتس طی کرد تا در ابتدا به علایق سپس به هدفاش برسد بر هیچ کس پوشیده نیست. در ادامه 7 عادات او که در این راه بسیار به او کمک کرد را بررسی خواهیم کرد.
1 سریع دست بجنبانید و یاد بگیرید:
هیچ کس از وجود راههای میانبر مطمئن نیست، ولی همواره شروع وجود داشته و دارد و بیل گیتس نیز جزو آن دسته از افرادی است که شروعی عظیم داشته است. در سال 1969، زمانی که بیل کلاس هشتم بود، کمتر مدرسهای از سیستم کامپیوتری بهره میبرد. او نیز این شانس را داشت که در مدرسهای تحصیل کند که این گونه امکانات وجود دارند. او تمام وقت خود را در آزمایشگاه رایانه و بر یادگیری برنامهنویسی سپری کرد که در نهایت توانست کد بازی ایکس او را در کامپیوتر بیسیک (BASIC) بنویسد. او از شرایط به خوبی استفاده کرد؛ البته که علاقه نیز بیتاثیر نیست
2 بیل گیتس معتقد است دنبال بخشش باشید؛ نه رخصت:
افراد بسیاری وجود دارند که نمیتوانند موفقیتی کسب کنند؛ زیرا از منطقه امن خود بیرون نمیروند. بیل گیتس در میان این دسته از افراد جای ندارد؛ خواه دلیل آن شور جوانی باشد، خواه هوش. برای مثال، بیل در کلاس هشتم، هنگامی که بودجهی مدرسه رو به اتمام بود، توانست با ایجاد باگ در سیستم مدرسه زمانهایی برای استفادهی رایگان از کامپیوتر در آزمایشگاه آن ترتیب دهد. او این کار را به همراه دوستاناش از جمله پاول آلن (شریکاش در کمپانی مایکروسافت) انجام داد. هنگامی که حقهی آنها بر ملا شد، بیل توانست راهحل باگها را به مسئولین بفروشد و در ازای آن زمان استفادهی رایگان از آزمایشگاه رایانه دریافت کند.
3 برای کارتان ارزش قائل شوید:
مسئلهای که بیشتر افراد با آن گریبان گیر هستند، درخواست پول است؛ چیزی که حداقل بیل گیتس با آن درگیر نبود. در 14 سالگی کدنویسی برنامهی سیستم پرداخت یک شرکت محلی را انجام داد. در 17 سالگی به همراه پاول آلن با استفاده از برنامهی یک کامپیوتر پایه، شرکتی را تاسیس کردند که در محاسبهی میزان ترافیک جادهای کمک کننده بود. او برای این کارهای ذکر شده درخواست پول کرد.
در سن 21 سالگی، زمانی که متوجه شد افراد تازهکار در علم کامپیوتر از نسخهی دزدیده شدهی نرم افزار او استفاده میکنند، نامهای به آنها نوشت و از آنها درخواست کرد تا در قبال این کارشان پول بپردازند. همین نامه باعث شد او 10 برنامهنویس استخدام کند و کپیکنندگان را با نرمافزار خوب و جدیداش در بازار شکست دهد.
4 آموزش از مدرسه مهمتر است:
بیل گیتس دانشآموز ممتازی بود، با نمرهای عالی در امتحان SAT قبول شد و در خانوادهای رشد پیدا کرده بود که برای تحصیلات بسیار ارزش قائل میشدند. او در 17 سالگی در دانشگاه هاروارد ثبتنام کرد، اما به جای درس خواندن در رشتهی خود، زمان را در آزمایشگاههای کامپیوتری هاروارد میگذارند.
با این شرایط، او در سال دوم دانشگاه از ادامهی تحصیل در دانشگاه انصراف داد تا شرکت خود را به همراه دوست دوران دبیرستان خود، یعنی پاول آلن، راه اندازی کند و تحصیلات را در زندگی واقعی آغاز کند.
5 مسئولیت پذیر باشید:
همواره هرکس متناسب با ذهنیت خود از دیگران برداشت میکند. هنگامی که بیل مسئول مایکروسافت بود، از او به عنوان رئیسی جدی و قابل رقابت یاد میکردند. درست مانند همتای امروزی او، استیو جابز، عکسالعمل او در مقابل کارمندانی که در جلسه ایدهای مخالف نظر او داشتند، کمی تند بود. برخی انتقادات او را ویرانگر میدانند.
با این حال هم فردی مسئولیت پذیر بود. در پنج سال اول که تلاش میکرد جنبههای کسب و کار شرکت اش را در آینده پیش بینی کند، ممکن بود کد محصولات شرکت را نیز حتی بعد از چند سال بازنویسی کند.
6 آینده نگر باشید:
البته که گفتن این حرف سادهتر از انجام دادن آن است، اما بیل گیتس این توانایی را داشت تا آینده را در همان لحظات ابتدایی تشخیص دهد. یکی از این پیش بینیها، تخمین اوضاع پاندمیک در سالهای گذشته بود که امروزه به دلیل شیوع کووید-19 و همه گیری و غیر قابل کنترل بودن آن، این پیشبینی رخ داد. مورد بعدی، نگرانی اخیر بیل گیتس در رابطه با آثار و تهدید ماشینهای فوق هوشمند بر زندگی بشر است. البته بیایم فکر کنیم این تخمین او اتفاق نخواهد افتاد!
7 ماموریت بزرگ را بر عهده بگیرید:
این مورد میتواند در ابتدای برخی از لیستها باشد؛ چرا که بسیاری از افراد موفق از آن استفاده میکنند.
برای مثال، بیل گیتس در سال 2004 از مدیریت مایکروسافت کنارهگیری کرد و اعلام کرد به امور خیره خواهد پرداخت. این مسئله میتواند دلیلی باشد که آنها فکر میکنند دولتمردان کشورها قادر به حل مشکلات نیستند.
10 موردی که باعث شد بیل گیتس موفق شود چه بود؟
بیل گیتس باعث شد شرکت مایکروسافت، موفقیت آمیز ترین ش
رکت فناوری در تاریخ باشد. او نه تنها در این شرکت عملکرد خوبی داشت، بلکه اگر به هر جنبه از زندگی او دقت کنیم، متوجه موفقیت خواهیم بود. اما 10 موردی که باعث شد او موفق شود چه بود؟
بیشتر بخوانید:۵ عادت عجیب وارن بافت
1 انرژی:
هنگامی که او و پاول آلن مایکروسافت را راهاندازی کردند، بیل فقط 20 سال داشت. او اصلا نگران ورشکستگی و این دست از مسائل نبود. تنها دغدغهی او توانایی شرکت برای پرداخت حقوق کارمندان بود. بنابراین او متعقد است اگر فردی شرکت جدیدی را تاسیس میکند، حتما انرژی تلاش فراوان برای انجام کارهای سخت یا طاقتفرسا را داشته باشد.
2 قاطعیت در تصمیم گیری از عوامل موفقیت بیل گیتس :
بیل گیتس زمانی که متوجه وجود فرصت در دنیای تکنولوژی و فناوری شد، به سرعت از ادامهی تحصیل انصراف داد تا شرکت خود را تاسیس کند. زیرا پس از بررسیهای فراوان متوجه شده بود این شانس تنها یکبار در زندگی او رخ خواهد داد. پس آن را پذیرفت و در این مسیر و با سختیهای آن ثابت قدم ماند.
3 اعتقاد بیل گیتس به سخت کوشی سخت کوشی:
بیل گیتس برای رسیدن به این نقطه بسیار تلاش کرده است. او شبها نیز به کارهای شرکت مشغول بوده است، آخر هفتهها برای او به معنی زمان استراحت نیستند، شبها پس از اینکه کودکانش به خواب میرفتند، پاسخ ایمیلها را میداد. این روتین همیشگی است و تنها دو هفته از سال این روند انجام نمیشود که در آن زمان نیز به مطالعه و تامل در آینده میپردازد.
4 ساختن آینده:
ویندوز در سال 1985 عرضه شد اما ایدهی آن از سال 1983 وجود داشت. او نیاز آن را پیش بینی کرده بود و بعدا آن را به واقعیت تبدیل کرد. او باور دارد که باید در چیزی تامل کرد مردم سالیان سال از آن استفاده خواهند کرد، سپس به واسطهی تکنولوژی آن را به واقعیت تبدیل کنید.
5 لذت ببرید:
او معتقد است مردم باید به کاری مشغول باشند که به آن علاقه دارند؛ زیرا هر روز آنها با آن اجین است.
6 بازی کنید:
بیل گیتس از انجام بازیهای فکری بسیار لذت میبرد و معتقد است این بازیها نه تنها مضر نیستند بلکه موجب میشوند شما فکر کنید. این فکر کردن به شما کمک میکند تا در زندگی خود نیز بیشتر تامل انجام دهیدو آن را روز به روز بهتر سازید.
7 مشورت:
بیل گیتس بعدها اعلام کرد زمانی که ذهناش از ایده پر است یا در تصمیمگیری دو دل است، حتما با تعداد انگشت شماری که به آنها اعتماد دارد مشورت میکند.
8 دوستان خوب:
او باور دارد انتخاب انسانهای درست چه برای شراکت و چه برای دوستی امری مهم است . زیرا آنها در ایده، تصمیمگیری و حتی کسب و کار شما بسیار میتوانند اثرگذار باشند.
9 کارهای خود را به تعویق نیاندازید:
او قبلا گفته بود که در زمان داشنجویی همواره کارهای خود را در لحظهی آخر انجام میداد، اما زمانی که وارد دنیای تجارت شد، متوجه شد این عادت چقدر میتواند اثر منفی در کسب و کارش داشته باشد؛ بنابراین سعی در اصلاح این مورد کرد.
10 شوخ طبع باشید:
ویدئوهای بسیاری از او وجود دارد که اگر او را نشناسید ممکن است تصور کنید که لوده گری میکند. درحالیکه این کار کاملا هوشمندانه است. این امر در حفظ روحیه بسیار موثر است.
شناخت و بررسی 10 موردی که در موفقیت بیل گیتس نقش داشته اند، کمک میکند تا بتوانید مسیری جدید در کسب و کار و حتی زندگی شخصی خودتان پیدا کنید که حتما منجر به اتفاقات خوب خواهد شد.