وارن بافت؛ جادوگر اوماها
وارن بافت؛ معروف به جادوگر اوماها از بزرگترین سرمایه گذاران آمریکایی و طبق آمار سال 2018 با 82 میلیارد دلار اندوخته؛ از ثروتمندترین افراد دنیا است. بافت از سخاوتمندترین خیران دنیا است که تا به حال حدود 28 میلیارد دلار از ثروت خود را به خیریه اهدا کرده است. بسیاری از سرمایهگذاران بافت را مدیری موفق دانسته و او را الگوی کار خود قرار می دهند و از نکات مدیریتی او در کارهای خود بهره می برند. در این مطلب گذری کوتاه به زندگی نامه بافت خواهیم داشت.
اوایل زندگی
وارن ادوارد بافت 30 اوت 1930 در شهر اوماها واقع در ایالت نبراسکا متولد شد. پدر وارن، هاوارد بافت کارگزار شرکت های بورسی و از اعضای کنگره آمریکا بود. مادر اون، لیلا استال؛ به خانهداری مشغول بود. وارن فرزند دوم خانواده 3 فرزنده و تنها پسر خانواده است. وارن از کودکی استعداد خود را در بازارهای مالی نشان داد. دوستان و آشنایان او میگویند که وارن از کودکی نابغه ریاضی بود و می توانست جدول های اعداد را به صورت شفاهی در ذهنش حل کند.
وارن در کودکی همیشه به مغازه کارگزاری پدرش سر میزد و روی تخته قیمت سهام داخل دفتر اعداد و ارقام را وارد میکرد. در سن 11 سالگی وارن اولین سرمایه گذاری عمر خود را انجام داد و سه سهم از شرکت Cities Service به قیمت هر سهم 38 دلار خرید. قیمت سهام وارن به 27 دلار کاهش یافت اما وارن سهام خود را نگاه داشت تا قیمت آن به 40 دلار رسید. وارن سهم خود را با سود کمی فروخت اما وقتی قیمت هر سهم از Cities Service به 200 دلار رسید از تصمیم خود پشیمان شد. سالها بعد وارن از این اتفاق به عنوان درس بردباری در کار یاد کرد.
اولین سرمایه گذاری و کارآفرینی
در سن 13 سالگی وارن کسب و کار خود را به عنوان روزنامه فروش راه انداخت. در همان سال برای اولین بار مالیات خود را پرداخت کرد. در سال 1942 پدر وارن به عنوان نماینده شهرش برگزیده شد و به ویرجینیا نقل مکان کردند تا به دفتر کارش نزدیک تر باشند. بافت در مدرسه ودرو ویلسون واقع در شهر واشنگتن دوران دبیرستان خود را سپری کرد؛ او در طول دوره دبیرستانش یک ماشین پین بال به قیمت 25 دلار خرید و آن را در یک آرایشگاه مردانه قرار دادند و از سود ناشی از این دستگاه طی چند ماه قادر شدند دستگاه دیگری نیز بخرند. بافت در نهایت زمانی که در سه نقطه دیگر شهر دستگاه پین بال گذاشته بود؛ این کسب و کارش را به قیمت 1200 دلار فروخت.
تحصیلات و اوایل کار
وارن در 16 سالگی به دانشگاه پنسیلوانیا وارد شد و در رشته تجارت مشغول به تحصیل گردید. او دو سال در آن دانشگاه ماند و در نهایت به دانشگاه نبراسکا رفت و مدرکش را در آن دانشگاه گرفت. بافت در 20 سالگی در حالی از دانشگاه فارغ التحصیل شد که حدود 10 هزار دلار از کسب و کار کودکی اش جمع کرده بود.
در سال 1951 وارن مدرک فوق لیسانس خود در رشته اقتصاد را از دانشگاه کلمبیا، زیر دست استادی همچون بنجامین گراهام دریافت کرد؛ و تحصیلات خود را در سازمان مالی نیویورک ادامه داد
وارن که تحت تاثیر کتاب استادش؛ سرمایه گذار باهوش قرار گرفته بود برای دو سال نزد گراهام به عنوان تحلیل گر مشغول به کار شد.
وارن بافت و برکشایر هاتاوی
در سال 1956 وارن شرکت بافت و شرکا را در محل تولدش؛ یعنی اوهاما تاسیس کرد. بافت با استفاده از راهنمایی های استادش بنجامین گراهام موفق شد خیلی زود کسب و کارهای باارزش کمتر شناخته شده را شناسایی کند و به یک میلیونر تبدیل شود. یکی از کسب و کارهایی که توجه بافت را کسب کرد شرکت نساجی برکشایر هاتاوی بود. او اویل دهه 1960 شروع به خریدن سهام این شرکت کرد و در نهایت در سال 1965 تمام این شرکت را صاحب شد.
با وجود موفقیت بی نظیر بافت و شرکا، وارن در سال 1969 شرکت را منحل کرد تا تمرکز بیشتری روی توسعه برکشایر هاتاوی داشته باشد. بافت بخش نساجی شرکت را تعطیل کرد و در عوض شروع به خریدن دارایی هایی در حوزه رسانه (واشنگتن پست)، بیمه (گیکو) و نفت (اکسان) کرد. جادوگر موفق اوماها، وارن بافت قادر بود حتی بدترین سرمایه گذاری ها را هم به طلا تبدیل کند، شاید قابل توجه ترین آن خریدن شرکت رسوا شده برادران برادران سالومون باشد.
بعد از خریدن کمپانی کوکا کولا، بافت از سال 1989 تا 2006 مدیریت هاتاوی را به دست گرفت. بافت در کنار این کار، مدیریت کمپانی های بزرکی جون گراهام هولدینگز و ژیلت را نیز در دست داشت.
فعالیت های اخیر و خیریه وارن بافت
در سال 2006 بافت اعلام کرد که تمام سرمایه خود را به خیریه اهدا خواهد کرد و 85 درصد از دارایی های خود را به بنیاد خیریه بیل گیتس اهدا کرد. این کمک مالی بزرگترین کمک مالی در تاریخ آمریکا است. همچنین در سال 2010 بافت و بیل گیتس اعلام کردند که کمپینی اجرا کرده اند که طی آن افراد ثروتمند بیشتری را مجاب به انجام کار خیر کنند.
بافت در سال 2012 دچار سرطان پرستات شد و تحت اشعه درمانی قرار گرفت که چندماه بعد موفق از آن بیرون آمد.
این اتفاق هیچ تاثیری روی مرد 80 ساله که هر ساله در لیست ثروتمندترین افراد دنیا قرار می گیرد؛ نگذاشت. در سال 2013 بافت شرکت هاینز را به قیمت 28 میلیارد دلار خرید. همچنین در کنار آن شرکت باتری سازی دوراسل و گروه غذایی کرفت را خرید که با ترکیب کردن گروه غذایی کرفت با شرکت هاینز سومین شرکت بزرگ در صنایع غذایی در آمریکای شمالی را تشکیل دادند.
بافت به عنوان یکی از حامیان بزرگ حزب دموکرات در حمایت از هیلاری کلینتون از دونالد ترامپ رئیس جمهور فعلی آمریکا خواست تا در مناظره ای؛ مالیات پرداخت شده توسط خود را آورده و مورد تحلیل قرار دهند. البته که ترامپ این چالش بافت را قبول نکرد و در نهایت به ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا نائل شد.
فروش سهام IBM و خرید سهام اپل
در سال 2017 بافت اعلام کرد که قصد دارد تعدادی از 81 میلیون سهمش در شرکت IBM را بفروشد؛ چرا که این شرکت همانند 6 سال پیش ارزش ندارد. بنابراین تصمیم سهم وارن به 37 میلیون تنزل پیدا کرد؛ از آن طرف وارن با فروختن این سهام، سهمش در شرکت اپل را تا 3 درصد افزایش داد و تبدیل به بزرگترین سهام دار بانک آمریکا با 700 میلیون سهم شد. در اوایل سال 2018 وارن با خریدن سهم بیشتری از شرکت اپل؛ آن را به بزرگترین سهم عمومی شرکت هاتاوی تبدیل کرد.
سرمایه گذاری وارن بافت در بیمه درمانی
در سال 2018 برکشایر هاتاوی، آمازون و جی پی مورگان چیز در کنفرانس خبری اعلام کردند قصد دارند با کمک یکدیگر شرکت بیمه درمانی را برای کارکنانشان در آمریکا تاسیس کنند.
با توجه به خبرهای درز شده در این کنفرانس خبری، این کمپانی بی نام با مقاصد تجاری تاسیس نمی شد بلکه برای اینکه بتواند هزینه های درمانی را برای بیماران کم کند و کیفیت کلی درمان را برای آنها بیشتر کند با تمرکز بر راهکارهای مبتنی بر فناوری تشکیل خواهد شد.
برای اینکه بدانید بافت چطور سهام خود را انتخاب میکند، اینجا را کلیک کنید.