نماد بورسی نوری

نماد: نوری

نام شرکت: پتروشیمی نوری

مدیر عامل: تقی صانعی

فکس: 07737323255

آدرس: استان بوشهر، شهرستان کنگان، عسلویه، منطقه ویژه اقتصادی انرژِی پارس

آدرس وبسایت:‌ www.bpciran.com

ایمیل: bpc@bpciran.com

سال مالی: 12/30

تاریخچه نماد بورسی نوری:

شرکت پتروشیمی نوری به عنوان چهارمین و بزرگترین تولید کننده مواد آروماتیکی در ایران از جمله طرح های استراتژیک برنامه 5 ساله سوم شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران بود. که در حال حاضر از جمله مجتمع های زیرمجموعه شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس (هلدینگ خلیج فارس) است.

مجتمع پتروشــیمی نوری شامل 13 واحد فرآیندی و یک واحد ذخیره و انتقال محصولات میباشد. این واحدها وظیفــه دریافت خــوراک، تولید محصول و انتقال آن را برعهده دارند. کنتــرل عملیاتی تمامی واحدها از طریق سیستم پیشرفته کنترلی DCS / FCS و توسط نیروی انسانی مجرب و تحصیل کرده صورت میپذیرد.

در نیمهٔ اول سال ۱۳۹۷ بحث‌هایی پیرامون عرضه اولیه سهام این شرکت در بورس ایران  مطرح شد که این مورد عملی نشد و سرانجام این عرضه اولیه پس از کش و قوس‌های فراوان در اواخر تیر ماه سال ۱۳۹۸ انجام شد و این عرضه اولیه رکورد بیشترین مشارکت کدهای بورسی در یک عرضه اولیه در بورس اوراق بهادار تهران را شکست.

یکی از ویژگی های برتر این شرکت وجود منابع تامین کافی خوراک و انرژی در منطقه، ظرفیت بالای تولید، اقتصاد چند محصولی (تنوع در تولیدات مجتمع)، موقعیت جفرافیایی ممتاز ایران و دسترسی به آبهای آزاد بین المللی (سهولت صادرات، کاهش هزینه های حمل و نقل) و وجود نیروهای متخصص، جوان و توانمند است.

این مجتمع در زمینی به مساحت 61 هکتار در حاشیه شمالی خلیج فارس به فاصله 280 کیلومتری از مرکز استان بوشهر در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در بندر عسلویه واقع شده است.
این مجتمع به عنوان یکی از بزرگترین تولید کننده های محصولات آروماتیکی در جهان با ظرفیت اسمی 4/5 میلیون تن در سال به صورت رسمی در تیرماه 1386 افتتاح شده و تاکنون درحال فعالیت و تولید می باشد. پتروشیمی نوری به پاس قدردانی از زحمات سید محمود نوری که از پایه‌گذاران و طراحان بزرگ‌ترین مجتمع پتروشیمی آروماتیک جهان در عسلویه بود و همه کسانی که برای پیشرفت کشور جان‌فشانی می‌کنند، تغییر نام یافت. «سید محمود نوری» در فروردین ماه ۱۳۸۵ در مجتمع پتروشیمی نوری دار فانی را وداع گفت.

عملیات اجرایی این مجتمع در آذرماه 1379 آغاز و اولین واحد آن در اوایل نیمه دوم سال 1385 راه اندازی گردید. پتروشیمی خلیج فارس، هم‌اکنون با ۱۵ شرکت تولیدی و خدماتی، به عنوان بزرگترین هلدینگ پتروشیمی خاورمیانه شناخته می‌شود. سرمایه گذاری انجام شده در این مجتمع حدود 8 هزار میلیارد ریال می باشد که به صورت مستقیم برای حدود 1200 نفر ایجاد اشتغال کرده است. سود خالص این شرکت در سال مالی ۱۳۹۷ برابر  با ۲۱۵۶ میلیارد تومان بوده‌است. سود خالص این شرکت در سال مالی ۱۳۹۷ برابر با ۲۱۵۶ میلیارد تومان بوده ‌است.

سهامداران اصلی شرکت پتروشیمی نوری (نماد نوری)

نماد نوری

شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس (55/76 درصد)
شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی (17 درصد)
شرکت سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی کشوری (45/6 درصد)

فعالیت های شرکت نماد نوری

سرمایه گذاری در احداث، راه اندازی، بهره برداری کارخانجات صنعتی، توسعه، نوسازی، تعمیرات و نگهداشت، تحقیقات، آزمایشات، پژوهش، بسته بندی و غیره به منظور تولید، بازاریابی، فروش و صدور محصولات پتروشیمی، ذخیره، واردات و صادرات و تبدیل کلیه مواد پتروشیمی و پتروشیمیایی، فرآورده های فرعی، مشتقات نفتی به مواد اولیه صنایع پایین دستی  و انجام کلیه فعالیت های تولیدی، صنعتی، فنی و مهندسی و بازرگانی که بطور مستقیم یا غیرمستقیم مربوط به عملیات مذکور می باشد با رعایت قوانین و مقررات مربوطه.

محصولات و مواد اولیه:

از مواد اولیه وارد شده به شرکت برای تولید محصولات میتوان به میعانات گازی 5/4 میلیون تن دریافتی از پالایشگاه های مجتمع گاز پارس جنوبی
بنزین پیرولیز 270 هزار تن دریافتی از پتروشیمی جم (الفین دهم) نیز اشاره کرد.
شرکت پتروشیمی نوری، سرویس های جانبی خود همچون برق، بخار، انواع آب، نیتروژن و … را از مجتمع پتروشیمی مبین (یوتیلیتی متمرکز) دریافت مینماید.

مواد اولیه شرکت شامل میعانات گازی، بنزین پیرولیز، بنزن تولوئن، گسولین و … است که همگی به صورت داخلی تأمین می شوند.

تهیه و تولید: پلی استرها، الیاف مصنوعی، رنگها، رزینها، بطریهای یکبار مصرف، نایلـــــون، شوینده ها، ترکیبات دارویی، سموم دفع آفات، حلال صنعتی و…

و از جمله محصولات فرعی شرکت میتوان به خوراک های واحدهای الفینی همچنین قابل استفاده در صنایع پالایشگاهی جهت تهیه فرآورده های نفتی اشاره کرد.

محصولات این مجتمع علاوه بر مصرف داخل کشور، به نقاط مختلف دنیا نیز صادر میشود.
کشورهای واقع در اروپا، آسیای شرقی و جنوب شرقی، حاشیه جنوبی خلیج فارس، شبه جزیره هند و …

محصولات اصلی:

  • پارازایلین 750 هزار تن در سال
  • بنزین 330 هزار تن در سال
  • ارتوزایلین 80 هزار تن در سال

 

محصولات فرعی مجتمع عبارتند از:

  • هیدروکربنهای سنگین حدود 2 میلیون تن
  • آروماتیک سنگین 16 هزار تن
  • رافینیت 679 هزار تن
  • هیدروکربن های سبک 380 هزار تن
  • گاز مایع  LPG حدود 76 هزار تن
  • برش پنتان 47 هزار تن
  • نفتای سبک HTN حدود 120 هزار تن

بیشترین فروش محصولات داخلی شرکت به ترتیب شامل برش سبک، پارازایلین، بنزن، رافینیت، گاز مایع، برش ۵C، آرتوزایلین، آروماتیک سنگین، نفتای سبک، رافینت ۳ (مخلوط زایلین) و برش سنگین است. همچنین بیشترین فروش محصولات خارجی شرکت به ترتیب شامل برش سنگین، پارازایلین، رافینیت، نفتای سبک، آرتوزایلین، رافینت ۳ (مخلوط زایلین) و آروماتیک سنگین می باشد. مواد اولیه شرکت شامل میعانات گازی، بنزین پیرولیز، بنزن تولوئن، گسولین و … است که همگی به صورت داخلی تأمین می شوند.

تحلیل نماد پتروشیمی نوری:

سهام شرکت پتروشیمی نوری در تیرماه سال 98 در بازار بورس تهران عرضه شد که قیمت هر سهم 31250 ریال بود. بعد از عرضه به هر کد بورسی 533 عدد سهام رسید که بعد از عرضه در طی نوسانات طولانی در رنج 30000 ریال تا 40000 ریال تا اذر ماه ارزش گذاری شد. این سهام بعد از این تاریخ وارد موج صعودی خوبی شد که تا اسفند ماه ادامه داشت و تا حدود قیمت 78000 ریال رشد کرد. بعد از اصلاح قیمتی تا حدود 57000 ریال یک حرکت صعودی بسیار قوی تا قیمت 21 هزار تومن داشته و در حال حاظر قیمت هر سهم حدود 171030 ریال میباشد.

برای تحلیل بهتر سهام ها مقاله تحلیل تکنیکال یا فاندامنتال ، کدام بهتر است؟ را مطالعه نمایید.

اعضای هیئت مدیره شرکت پتروشیمی نوری:

شرکت سرمايه گذاري نفت و گاز و پتروشيمی تامين – محمد رضا پاشائی

شرکت پتروشيمي هنگام – تقي صانعي

شرکت پتروشيمي کارون – محمد حيدری

کود شيميايي اوره هرمز – ساسان طالب نژاد

گروه پتروشيمي سرمايه گذاري ايرانيان – حکيم کرمی

ما در سایت نیک وست به آموزش بورس و اموزش سرمایه گذاری پرداخته ایم اگر می هواهید در بازار بورس و دنیای سرمایه گذاری موفق باشید مقالات آموزشی ما را در این زمینه دنبال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید