نماد شیراز + تحلیل در بورس | شرکت پتروشیمی شیراز
اطلاعات نماد بورسی شیراز
نماد: شیراز
نام شرکت: پتروشیمی شیراز
مدیر عامل: عبدالرحيم قنبريان
فکس: 07132355006 – 07138213619
آدرس: فارس- شیراز- مرودشت – کیلومتر شش جاده پل خان سد درودزن- کدپستی 7349131736
آدرس وبسایت: www.spc.co.ir
ایمیل: info@spc-ir.com
موضوع فعالیت: احداث، راه اندازی وبهره برداری کارخانجات صنعتی به منظور تولید، بازاریابی، فروش، صدور محصولات پتروشیمی، ذخیره، واردات و صادرات و تبدیل کلیه مواد معدنی، شیمیایی و پتروشیمیایی و فراوردهای فرعی ومشتقات ذیربط آنها
سال مالی: 12/30
تاریخچه پتروشیمی شیراز
شركت پتروشيمی شيراز ايران در سال 1342 به منظور توليد کودهای شيميايی ازته آغاز به فعاليت نمود. این شرکت در ابتدا به صورت سهامی خاص بود. در سال ۱۳۴۴ در تهران به ثبت رسیده است.
شرکت پتروشیمی شیراز به عنوان شرکت اصلی و خدمات فنی مهندسی گسترش پتروشیمی شیراز به عنوان شرکت فرعی که به صورت سهامی خاص است، فعالیت میکند.
در سال ۱۳۷۲ مرکز اصلی شرکت از تهران به شیراز انتقال یافت و به ثبت رسید. شرکت در سال ۱۳۸۳ در بورس اوراق بهادار تهران با نماد شیراز پذیرفته شد.
اکنون، شرکت پتروشیمی شیراز به عنوان واحد فرعی شرکت گروه گسترش نفت و گاز پارسیان سهامی عام فعالیت میکند و کنترل کننده نهایی شرکت سرمایه گذاری غیر سهامی عام می باشد.
این شركت با بهره برداری از 4 واحد توليد آمونياک، اوره، اسيد نيتريک و نيترات آمونيوم و با واحد تامين سرويس های جانبی که شامل آب، برق، بخار و هوای فشرده همراه بوده شروع به کار کرد و پس از آن با توجه به نياز کشور، طرح های توسعه متعددی را به مرحله اجرا در آورده است.
برای موفقیت در بورس اوراق بهادار مقاله چگونه می توان به موفقیت در بورس اوراق بهادار رسید را مطالعه کنید.
فعالیت های تولیدی شرکت پتروشیمی شیراز
فعالیـت های تولیـدی این شرکـت از ابتـدا در قالـب سـه فاز به اجرا رسیده است.
فاز اول شامل واحدهای گاز، نیروگاه و سرویس های جانبی در سال 1342 و واحد سودااش در سال 1352 استخراج شد. نمک و سنگ آهک مواد اولیه مورد نیاز این واحد میباشند.
محصولات تولیدی واحد سودااش شامل کربنات و بی کربنات سدیم است که در صنایـع شیشـه و بلـور، غذایـی و دارویـی، کاغذ سازی، چرم و الیاف کاربرد دارد.
اولين طرح توسعه شركت در سال 1355 با احداث واحدهای STPP و DAP در واحد سودااش به مرحله اجرا در آمد و روند توسعه اش ادامه يافت. يكی از بزرگترين طرح های توسعه شركت در سال 1364 به مرحله ي بهره برداری رسيد.
در اين طرح واحدهای جديد توليد آمونياک، اوره، اسيد نيتريک و نيترات آمونيوم با ظرفيتی معادل 10 برابر واحدهای قديم به همراه واحدهای کلر آلکالی، متانول، پرکلرين و آرگون به ترتيب طی سالهای 1367 و 1369 و 1372 و 1373 به بهره برداری رسيدند.
با ادامه روند توسعه و به دنبال برکنار کردن واحدهاي قديمی از چرخه توليد، طرح اوره و آمونياك سوم پتروشيمي شيراز در سال 1395 به بهره برداری رسيد.
با بهره برداری از اين طرح سالانه 677000 تن آمونياك و 1073000 تن اوره توليد مي گردد كه نقش مهمي در تامين نيازهاي كشور و همچنين عرضه به بازارهاي جهاني خواهد داشت. در حال حاضر ظرفيت اسمی واحدهای توليدی شركت برابر با 3284720 تن در سال می باشد.
اولین بهره برداری از فاز دوم در سال 1367 آغاز شد که شامل واحد آمونیاک، اوره، اسید نیتریک و نیترات آمونیوم میباشد. ایـن فـاز از نظـر تأمیـن سرویسهای جانبی غنی است. پنج دستگاه دیگ بخار، پنج دستگاه توربوژنراتور و یک دستگاه مولد گازی اضطراری و واحد تصفیه و تولید آب بدون املاح و برجهای خنک کننده در این فاز، وظیفه تأمین سرویس های جانبی را بر عهده دارند.
مجموعه این واحدها به همراه واحد آرگون که در سال 1373 به بهره برداری رسیده است، واحدهای فاز دوم را تشکیل میدهند.
واحد متانول که به عنوان اولین کشور از سال 1369 تا به کنون در این مجتمع فعالیت میکند، در فاز سوم قرار دارد.
امروزه متانول در تولید الیاف مصنوعی، صنایع پلاستیک، چسب و رزین و همچنین تولید MTBE مورد استفاده قرار میگیرد. ظرفیت اسمی سالانه کلیه محصولات تا حدود 2 میلیون تن میباشد.
طرحهای توسعه این شرکت شامل طرح تولید اوره و آمونیاک شهدای مرودشت شیراز با ظرفیت سالانه 000 ر 073 ر 1 تن اوره و 000 ر 677 تن آمونیاک در دست اجرا می باشد.
با بهره برداری از این طرح در سال 1394، ظرفیت تولید اوره این مجتمع به بیش از 5/1 میلیون تن رسید که توانست جایگاه این شرکت را در تولید اوره در کشور به رتبه دوم ارتقا دهد.
به منظور پشتيباني واحدهای توليدي و نيز ارتقاء سطح مهارتهاي كاركنان و همچنين فراهم نمودن محيطي ايمن، تسهيلات زير در شركت فراهم گرديده است:
كارگاه مركزی مجتمع با بهره برداري از تجهيزات مدرن و پيشرفته وظيفه تعمير و نگهداری تأسيسات را بعهده دارد.
مركز آموزش شركت نيز با برقراري دوره هاي آموزشي الكترونيك، كامپيوتر، مكانيك، برق، زبان انگليسي و بسياري از رشته هاي مورد نياز ديگر ، وظيفه آموزش و ارتقاء سطح علمي كاركنان را عهده دار است.
اداره ايمنی و آتش نشانی شركت با بهره گيري از پرسنل ماهر و كارآزموده و نيز تجهيزات لازم، تأمين ايمنی كاركنان، تأسيسات و مقابله با حوادث احتمالي را به عهده دارد.
مراقبتهای بهداشتی و پزشكی كاركنان در مقابل حوادث و سوانح نيز توسط درمانگاه شركت انجام مي شود.
تلاش و هميت مديريت و كاركنان شركت جهت ارتقاء كيفي محيط كار منجر به اخذ گواهينامه هاي مديريت تضمين كيفيت، مديريت زيست محيطی و همچنين مديريت ايمنی و بهداشت حرفه ای گرديده است.
به منظور حفاظت و صيانت از محيط زيست، دفع پساب هاي صنعتی با بكارگيری اصول علمی و در حوضچه های تبخيری كه خارج از شركت قرار دارند انجام مي شود و ايجاد 145 هكتار فضای سبز در داخل و خارج شركت نيز گامي ديگر در جهت ايجاد فضای سالم در شركت و محيط زيست اطراف مي باشد.
پتروشيمی شيراز در سال 1389 به شركت سهامی عام تبديل و سهام آن صد در صد به بخش خصوصی واگذار گرديده است.
یک مقاله کاربردی دیگر نیز مطالعه کنید: نماد فارس |صنایع پتروشیمی خلیج فارس
اعضای هیئت مدیره
مدير عامل – عبدالرحيم قنبريان
رئيس مجتمع – مجيد رستگاريان
معاون مجتمع – عبدالرحيم زارعي
مدير بازرگانی – محمد مهدي جعفرپور
رئيس بازاريابی و فروش – عليرضا جناب زاده جهرمي
ما در سایت نیک وست مقالاتی در زمینه آموزش بورس و آموزش فارکس ارائه داده ایم برای موفقیت بیشتر در این زمینه مقالات اموزش ما را دنبال کنید.