نماد خزر + تحلیل در بورس | شرکت فنرسازی زر
اطلاعات شرکت خزر:
نماد: خزر
نام شرکت: فنرسازی زر
مدیر عامل: مهدي صدري
فکس: ( 21 ) 44922647
آدرس: تهران، کیلومتر 15 جاده قدیم کرج، شرکت فنر سازی سایپا
آدرس وبسایت: www.zarspring.com
ایمیل: info@zarspring.com
سال مالی: 12/30
تاریخچه:
شركت فنرسازی زر در سال 1342 بصورت شركت سهامی خاص تأسیس شد.
این شرکت در سال 1380 از سهامی خاص به سهامی عام تبدیل شد و تمامی مردم می توانستند سهام آن شرکت را خریداری کنند. متعاقب آن شركت در بازار بورس اوراق بهادار تهران پذیرفته شد و در سال 1380 محصولات جدید سیستم تعلیق به سبد محصولات تولیدی شرکت اضافه گردید.
در سال 1386 سالن تولید انواع میل موجگیر، تورشن بار، فنر لول و … به گلپایگان منتقل و گسترش یافت. نام شركت فنرسازی زر به عنوان یكی از بزرگترین شركت های فنرسازی در خاورمیانه همیشه در اذهان مشتریان خارجی بوده و بیش از 32 درصد از سهم بازار در ایران متعلق به این شركت می باشد.
ظرفیت تولید:
شرکت با حجم تولید در سال اول به مقدار 1000 تن از انواع فنر تخت شروع به کار کرده است.
محصولات شرکت در آغاز کار جهت تامین نیاز بازار قطعات یدکی تولید می گردید و به مرور با توجه به افزایش نیاز بازار و دریافت سفارش از کارخانجات تولید کننده خودرو، ظرفیت تولید شرکت افزایش یافت تا آنجایی که در سال 1355 با حجم تولید سالانه شرکت در سه شیفت به مقدار 12000 تن اصلاح یافت.
در ادامه این روند در سال 1362 موافقت اصولی در راستای ایجاد خط جدید تولید دریافت شد و در سال 1366 به مرحله بهره برداري رسید و در سال 1375 شرکت اقدام به نصب و بهره برداري از ماشین آلات تولید فنر پارابولیک نمود. این درحالی است كه شرکت فنر سازی زر ظرفیت اسمی تولید فنرهای تخت و تیغه گریدر خود را به 18000 تن در سال افزایش داده بود. ظرفیت تولید سالیانه کنونی انواع محصولات در یک شیفت کاري معادل 500 تن می باشد.
فعالیت اصلی شرکت:
تامین و اداره کارخانجات با هدف تولید انواع فنرهاي ورقی لوله اي براي انواع وسایل نقلیه زمینی و روی ریل و همچنین تولید انواع و اقسام فنرها و انواع قطعات وسایل نقلیه موتوري و صنعتی و ماشین های کشاورزي و واردات و صادرات و پخش مواد اولیه و مصنوعات نیمه ساخته در حدود فعالیت هاي ذکر شده. فعالیت هاي دیگر شرکت تولید و فروش قطعات مهم سیستم تعلیق خودرو، شامل میل موجگیر و توشن بار جهت تامین نیاز کارخانجات خودرو سازی می باشد که هم اکنون توسط شرکت زر گلپایگان انجام می شود. همچنین استقرار ماشین آلات تولید فنر و استقرار و بهره برداری خط تولید پابندفنری ریل از دیگر پروژه های کارخانه فنر سازي زر می باشد که هم اکنون توسط شرکت فنر سازي زر سیستان انجام می شود.
گزارش های مالی شرکت فنرسازی زر در سال 1399:
شرکت در سه ماهه حدود 2 ریال، در شش ماهه حدود 5 ریال، در نه ماهه حدود 17 ریال و در یکساله حدود 70 ریال سود شناسایی کرده است.
شرکت 360 میلیون تومان برگشت از فروش شناسایی کرده است.
قیمت پایانی حدود 75 درصد افزایش داشته است.
با توجه به افزایش درآمد، سود ناخالص ۷ درصد افزایش داشته است.
مخارج فروش، اداری و عمومی حدود 35 درصد درصد افزایش، مخارج کاهش ارزش دریافتی های منفی حدود 120 درصد افزایش و سایر درآمد های عملیاتی حدود 80 درصد کاهش داشته است.
سایر هزینه های عملیاتی حدود 60 درصد کاهش داشته است.
هزینه های مالی 43 درصد کاهش و سایر درآمد های غیر علمیاتی از محل سرمایه گذاری ها تقریبا 100 درصد افزایش داشته است.
محصولات سبک، محصولات سنگین و محصولات نیمه سنگین، به ترتیب جز پر فروش ترین محصولات داخلی این شرکت است و محصولات نیمه سنگین، محصولات سنگین و محصولات سبک، به ترتیب جز پر فروش ترین محصولات خارجی شرکت می باشد. مواد اولیه شرکت شمش فنر و متعلقات است که به صورت داخلی تهیه می شود.
علت کاهش درصد سود هر سهم نسبت به سود خالص، افزایش سرمایه 60 درصدی بوده است که این افزایش سرمایه در آخر سال 1398 در مرجع ثبت شرکت ها، به ثبت رسیده است. با احتساب سرمایه قبلی سود هر سهم حدود 11 تومان محاسبه می شود.
تحلیل نماد خزر:
این سهام در اردیبهشت ماه سال 1385 با نماد خزر در بازار بورس عرضه شد و قیمت هر سهم آن حدود 18 تومان بود.
این سهام در سال 1389 با رشد قیمت خوبی همراه بود و قیمت هر سهم آن به 30 تومان رسید.
این سهام تا آخر سال 1392 نوسانی بود ولی در آخر سال 92 با رشد قیمت چشمگیری همراه بود و قیمت هر سهم آن تا 100 تومان افزایش یافت.
ولی این سهام در سال بعدی به دلیل سود زیاد در سه ماه آخر سال 1392، با افت قیمت همراه بود و قیمت هر سهم آن تا 50 تومان کاهش یافت.
نماد خزر تا سال 1395، رشد قیمت خوبی نداشت ولی در سال 1395 قیمت هر سهم آن دوباره به 100 تومان رسید ولیدر دو سال بعدی این سهام با مقداری افت قیمت تا 70 تومان پایین آمده و در حوالی آن قیمت ها در حال چرخش بوده است.
در سال های 98 و 99، نماد خزر مانند باقی نماد ها با رشد قیمت چشمگیری همراه بوده است، به طوری که قیمت هر سهم آن در آخر سال 98 به 790 تومان قیمت هر سهم آن در آخر مرداد ماه سال 99 به 1000 تومان رسیده بود.
این سهام در بیشتر سال ها با رشد قیمت چشمگیر و یا افت قیمت باورنکردنی همراه بوده است و همین امر باعث شده تا افرادی روی این سهم سود بکنند که با دانش خود در بورس، بر این باور بوده اند که در بعضی سال ها این سهام سود می کند و اگر دانش کافی را داشتند، از این سهام سود کرده اند.
اعضای هیئت مدیره ی شرکت فنرسازی زر:
مهدي صدری-مدیر عامل و عضو هیئت مدیره
حسن نونژاد-رییس و عضو هیئت مدیره
حسین خوش طینت-نایب رییس و عضو هیئت مدیره
سید محمد سادات-عضو هیئت مدیره
سید احمد نصری-عضو هیئت مدیره
نماد کحافظ در بورس | کاشی و سرامیک حافظ
نماد ولیز در بورس | شرکت لیزینگ ایران
نماد غپاک در بورس | لبنیات پاستوریزه پاک