تصمیم گیری برای خرید سهام شرکتهای بزرگ بهتر است یا شرکتهای کوچک به مدیریت ریسک ارتباط دارد. اگر شما یک تازه وارد هستید و قصد تصمیم گیری برای خرید سهام یک شرکت را دارید اما نمی دانید کدام سهم را باید خریداری کنید بهتر است ابتدا به اطلاعات موجود در مورد شرکتها رجوع کنید و آنها را مورد بررسی قرار دهید. معمولا شرکتهای بزرگ و هولدینگ چون جزو شرکتهایی هستند که اکثر مردم به سمت خرید سهام آنها می روند و مدت طولانی است که در بازار بورس به فروش سهام میپردازند، اطلاعات زیادی نیز از آنها در دسترس است و شما به راحتی می توانید این اطلاعات را در اختیار داشته باشید.

اما از طرفی چون اکثر سرمایه گذاران به سمت این نوع شرکتها می روند معمولا در بهترین حالت شما هم جزو آن دسته از افراد می شوید و میانگینی از سود را به دست می آورید. میزیتی که این نوع سرمایه گذاریها دارند این است که به علت وجود اطلاعات قیمتی و ارزش این نوع شرکتها، اغلب سرمایه گذاری برای خرید سهام انها با ریسک کمتری همراه است و تاریخچه خرید و فروش سهام این شرکتها نشان دهنده شرایط خوب یا بد و یا معمولی آنهاست. اما شرکتهای کوچک و نوپا چون اغلب اطلاعات زیادی ندارند که در اختیار ما قرار دهند ریسک سرمایه گذاری نیز در آنها بالاست اما از طرفی برای افرادی که تصمیم دارند به صورت کوتاه مدت کسب سود کنند این نوع شرکتها گزینه های خوبی هستند.

بر خلاف خرید سهام شرکتهای بزرگ یا شرکتهای کوچک شرکتهای متوسط نیز قرار دارند که ویژگیهای آنها شامل کل ویژگیهای شرکتهای کوچک و بزرگ می شود. نکته ای که در اینجا اهمیت دارد این است که بسیاری از افراد فکر می کنند اگر اطلاعات مالی یک شرکت و شرایط پولی آن در وضعیت خوبی قرار داشته باشد پس ارزش قیمت سهام نیز بالا خواهد بود در حالی که هستند شرکتهایی که می توانند با دست بردن در اطلاعات مالی ، شرایط آن را بسیار عالی جلوه دهند . در نتیجه افراد برای خرید سهام آن شرکت هجوم میبرند. اما باید دقت داشت که سهام شرکتی در وضعیت خوبی قرار دارد که تاریخچه خرید و فروش سهام آن شرکت خوب باشد. زیرا اگر فرض کنیم که اطلاعات یک شرکت نشان می دهد که دارایی های آن یک میلیارد تومان است  و ما خوشحال از اینکه این شرکت گزینه خوبی است اما هیچ بعید نیست که میزان بدهی آن شرکت نیز بالا باشد مثلا 500 میلیون تومان.

که در این صورت شما با خرید سهام آن شرکت نه تنها در سود آن شریک هستید بلکه شریک ضررهای آن نیز میباشید. اگر بخواهید اطلاعات شرکتها را مورد بررسی قرار دهید باید بتوانید مهارتهای خود را بالا ببرید. تحلیل تکنیکال یکی از این مهارتهاست که می تواند بسیار کمک کننده باشد. در این نوع تحلیل شما با حرکت قیمتها آشنا می شوید و می توانید با مطالعه حرکت قیمتها در گذشته یک شرکت، حرکت آینده آن را پیش بینی کنید. در تحلیلهای بنیادی(فاندامنتال) شما با مطالعه و بررسی وضعیت مالی شرکت و تاثیر شرایط اقتصادی و سیاسی روی آن و صورتهای مالی می توانید به شرایط شرکت پی برده و تصمیم گیری کنید.

یکی دیگر از روشهای بررسی شرای شرکتها خواندن تابلوهای مالی شرکت است که در آن حجم خرید و فروش و میزان سهام و تعداد خریدار و فروشنده و … است که می تواند به شما در تصمیم گیری کمک کند. در مجموع با بالابردن اطلاعات و آگاهی خود می توانید کدام شرکت در کدام شرایط قرار دارد و شرکتی که می تواند برای شما سودآور باشد را انتخاب کنید.

منابع:

www.datxsoft.com

دیدگاهتان را بنویسید