تحلیل تکنیکال و مزایای آن
اگر بخواهیم به عقب برگردیم و در مورد تاریخچه ی این نوع تحلیل صحبت کنیم میتوانیم بگوییم تحلیل تکنیکال حدود 300 سال است که مورد استفاده قرار میگیرد. این نوع تحلیل اولین بار توسط شخصی به نام چارلز داو ارائه شد که معتقد بود همه چیز در قیمت خلاصه می شود. در واقع تحلیل تکنیکال به این موضوع می پردازد که با بررسی و دنبال کردن قیمت یک کالا یا یک سهم یا یک خدمت در گذشته ی آن می توانیم قیمت آن را برای آینده پیش بینی کنیم. این نوع تحلیل روی نمودار مشخص می شود. برای مثال اگر سهمی از شرکتی را خریداری کرده باشیم و بخواهیم آن را در زمان مناسب بفروشیم اما نمیدانیم زمان مناسب آن چه وقت است می توانیم با بررسی نمودار قیمتی آن سهم از یک سال پیش یا یک ماه پیش و یا یک هفته پیش به این نتیجه برسیم که آیا قرار است در آینده این سهم صعود داشته باشد یا سیر نزولی . همانطور که قانون انیشتین می گوید، هر عملی یک عکس العملی خواهد داشت. این یعنی در نمودارهای قیمتی نیز بعد از هر صعودی یک نزول اتفاق خواهد افتاد اما شدت صعود و شدت نزول را با بررسی نمودارها می توانیم تا حد بسیار زیادی پیش بینی کنیم. از آنجا که این اطلاعات و نمودار خوانی می تواند روش خوبی برای پیش بینی قیمتها در آینده باشد لازم است بدانید تحلیل تکنیکال می تواند برای همه بازارهای مالی از جمله طلا و مسکن و نفت و حتی بسیاری از جنبه های زندگی نیز کاربرد داشته باشد. بنابراین اگر شما بتوانید به دانستن این روش مصلح باشید در بسیاری از تصمیم گیری های خود می توانید بسیار موفق عمل کنید. در تحلیل تکنیکال سه موضوع وجود دارد که همیشه باید در نظر گرفت:
- اول اینکه همه چیز در قیمت خلاصه می شود.
- دوم اینکه قیمتها بر اساس روند حرکت می کنند
- و سوم اینکه تاریخ همیشه تکرار میشود. پس به یاد داشته باشید با دنبال کردن قیمت و تاریخچه ی قیمت می توانید به درستی روند آینده را پیش بینی کنید و همچنین این نکته بسیار حائز اهمیت است که در هر دوره از چرخش قیمتهای یک سهم همیشه تاریخ تکرار میشود و هیچ موضوع جدیدی وجود ندارد.
با دانستن این نکته شما هرگز سورپرایز نمیشوید و به راحتی می توانید روی تصمیم گیری های خود کنترل داشته باشید. از انجایی که این نوع تحلیل می تواند برای همه موضوعات و بازارهای مالی کاربرد داشته باشد می توان گفت این روش از انعطاف پذیری بالایی برخوردار بوده و کاربرد بسیار وسیعی دارد. همچنین چون این نوع تحلیل ها با خواندن نمودارها انجام میشود شما می توانید یک میانبر برای فهمیدن روند قیمتها و پیش بینی و تصمیم گیری انجام دهید زیرا همانطور که گفتیم تاریخ همیشه تکرار میشود پس با بررسی نمودار قیمتها و تحلیل تکنیکال آنها به راحتی می توانید پیش بینی هایی را انجام دهید که تحلیل گران بنیادی به راحتی قادر به انجام آن نیستند زیرا تحلیل گران بنیادی همیشه با حجم عظیمی از اطلاعات مالی و دفاتر اندیکاتور مواجه هستند که بایستی زمان زیادی را صرف کنند تا بتوانند به همگی آنها رسیدگی کنند و از طرفی نمی توانند خیلی از محدوده اطلاعات خود دور شوند در حالی که تحلیل تکنیکال این محدودیت را ندارد.
دو نوع تحلیل تکنیکی وجود دارد. تحلیل تکنیکی کلاسیک و تحلیل تکنیکی نوین. تحلیل تکنیکی نوین روشی است که برای پیشبینی حرکتهای قیمت بکار برده شده و در آن کاملاً به دادههای قیمت بالا، پایین، باز و پایانی که بازار آن را به وجود آورده، توجه میکند. در همین تعریف ساده، سه نکته نهفتهاست: نخست آنکه تحلیل تکنیکی به دنبال تعیین قیمت نیست و تمرکز آن بر روی پیشبینی روند و حرکتهای آینده قیمت است. دوم آنکه معامله گران به قیمتهایی توجه میکنند که بازار آنها را بر اساس کلیه دادههای منتشر شده و انتظارات تولید کردهاست. سومین نکته آن است که، تنها مرکز اتکا تغییرات قیمت در گذشتهاست. بهطور کلی تحلیل تکنیکی بر روی چند مسئله مهم و اساسی تمرکز دارد: قیمت کنونی که بازار بر روی آن به دادوستد مشغول است، چیست؟ پیشینه تاریخی چه میگوید؟ حرکتهای قیمت در گذشته چگونه شکل گرفتهاست؟ الگوی حرکت بازار چیست؟